به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، پس از 12 روز جنگ بین ایران و رژیم صهیونیستی که به دلیل حمله متجاوزانه رژیم و ترور برخی فرماندهان ارشد و دانشمندان ایران آغاز شد، توقفی موقت به درخواست ایالات متحده آمریکا و میانجیگری قطر به وجود آمد. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، حملات کوبنده ایران به اراضی اشغالی و فلج کردن سامانههای دفاع موشکی این رژیم در پی حملات موشکی نیروهای مسلح ایران دلیل اصلی تلاش ایالات متحده آمریکا برای نجات دادن اسرائیل از زیر آتش ایران بود. کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده آمریکا در طول این 12 روز تمام تلاش خود را برای تحمیل خواستهها و تحقق اهداف شوم خود برای ایران انجام دادند.
از جمله اهداف این جنگ تحمیلی به ایران میتوان به تلاش برای وارد کردن ضربات راهبردی به زیرساختهای دفاعی و نفوذ منطقهای ایران و حتی تغییر نظام در ایران اشاره کرد. بر خلاف همه این تلاشها در عمل، هیچیک از اهداف اعلامشده از سوی واشنگتن و تلآویو محقق نشد. قدرت موشکی ایران، همراه با مدیریت هوشمندانه و انعطافپذیر در صحنه نبرد، نهتنها موازنه قدرت را بر هم زد، بلکه واکنش و حیرت بسیاری از تحلیلگران و ناظران بینالمللی را نیز بهدنبال داشت.
بیشتر بخوانید:
مردم چین از قدرت موشکهای ایران شگفتزده شدهاند / مقاومت ایران مانع تحقق اهداف آمریکا و اسرائیل
شکست گسترده سامانههای پدافندی اسرائیل در مقابله با موج سنگین حملات موشکی و پهپادی ایران، و ناتوانی ارتش این رژیم در ادامه دادن به جنگ، سرانجام مقامات صهیونیستی را وادار کرد تا از طریق آمریکا پیشنهاد آتشبس را مطرح کنند. با این حال، تحلیلگران تاکید میکنند که با توجه به سابقه اسرائیل در نقض توافقات و بدعهدی در تعهدات بینالمللی، نمیتوان به دوام این آتشبس چندان امیدوار بود و احتمال نقض آن از سوی تلآویو همچنان جدی است.
در پی هفتهها درگیری شدید میان ایران و رژیم صهیونیستی، سرانجام آتشبسی با میانجیگری بینالمللی اعلام شد. پل پیلار -استاد دانشگاه «جرج تاون» و از کارشناسان ارشد اندیشکده بروکینگز- در مصاحبه با ایسکانیوز به سوالاتی در ارتباط با توقف موقت درگیری بین ایران و رژیم صهیونیستی و همچنین ابعاد این جنگ پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد احتمال نقض آتشبس از سوی رژیم صهیونیستی با توجه به تجربه لبنان، غزه و دهها مورد دیگر از سوی این رژیم گفت: اسرائیل در واقع سابقه نقض توافقنامههای آتشبس را دارد و در رابطه با درگیری فعلی با ایران، مقامات اسرائیلی از قبل روشن کردهاند که عملیات خود علیه ایران را پایان یافته نمیدانند. وی افزود: به ویژه با توجه به ادامه وجود بخشهایی از برنامه هستهای ایران، از سرگیری حملات اسرائیل در مقطعی محتمل است.
فروپاشی حاکمیت قانون و تشدید تنفر از آمریکا ارمغان ترامپ برای این کشور
استاد دانشگاه «جرج تاون» در خصوص مواضع متناقض دونالد ترامپ در طول این جنگ و لفاظیهای وی علیه ایران با اشاره به اینکه تناقضگوییها و رفتارهای عجیب ترامپ شامل طیف گستردهای از سیاستها در حوزه داخلی در ایالات متحده است و صرفا به سیاست خارجی محدود نمیشود، تصریح کرد: مهمترین چیزهایی که ترامپ برای آمریکا به ارمغان میآورد، فروپاشی حاکمیت قانون، تضعیف شدید دموکراسی و تشدید بیشتر شکافهای اجتماعی و نفرت از آمریکاست.
کارشناس اندیشکده بروکینگز آمریکا در مورد پیامدهای حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و تاثیرات آن در منطقه خاورمیانه گفت: یکی از تاثیراتش این است که اسرائیل را به تجاوز بیشتر علیه سایر کشورهای منطقه تشویق میکند و در واقع اسرائیل نسبت به این مسئله شرطی شده است. وی افزود: اسرائیلیها باور دارند که میتوانند بدون از دست دادن حمایت ایالات متحده یا اکثر کشورهای اروپایی هر اقدامی را انجام دهند.
کشورهای خلیج فارس متوجه خطر اسرائیل برای امنیت منطقه شدهاند
از نظر این استاد آمریکایی، این جنگ به کشورهای منطقه مانند اعراب خلیج فارس نشان داد که خطرات اسرائیل برای ثبات منطقه بسیار زیاد است و وجود آن امنیت و رفاه آنها را با خطر جدی مواجه میکند. وی در خصوص اینکه این جنگ تغییری در مواضع دولت آمریکا در قبال ایران به وجود خواهد آورد، تاکید کرد: بعید است که رئیس جمهور ترامپ معتقد باشد که ایالات متحده برای رسیدن به توافق باید امتیازات بزرگی به ایران بدهد. پل پیلار خاطر نشان کرد: ترامپ با اطمینان ادعا میکند که آسیبهای وارد شده به ایران آنها را مجبور به دادن امتیازات بیشتر خواهد کرد.
این استاد آمریکایی در انتها تصریح کرد: درسی که بسیاری از تصمیمگیرندگان ایرانی احتمالا از وقایع اخیر خواهند گرفت این است که ایران در حال حاضر بازدارندگی کافی در برابر حمله ندارد و بنابراین برای بازدارندگی به سلاح هستهای نیاز دارد.
انتهای پیام/
نظر شما