دکتر طهرانچی؛ شهید راه دانش و علم نافع

سید جلال موسوی خطیر*

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، سید جلال موسوی خطیر، دبیرستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت شهادت دکتر محمدمهدی طهرانچی یادداشتی منتشر کرد.

بسم‌الله الرحمن الرحیم
"وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ"

در روزگاری که میدان علم، سنگر مقدس مردان بی‌نام و نشان است، یکی از ستارگان فروزان آسمان دانش، به دست ناجوانمردانه دشمنان این ملت خاموش شد. شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، فیزیک‌دان فرهیخته و دانشمند هسته‌ای برجسته کشور، نه تنها با قلم و اندیشه، بلکه با جان خود، وفاداری‌اش را به این خاک ثابت کرد. او مردی بود از تبار آگاهان مؤمن، که سکوت آزمایشگاه را بر هیاهوی تریبون‌ها ترجیح داد، و در پس پرده‌ بی‌ادعایی، آینده‌ای علمی با رویکرد اقتدار ملی برای ایران ساخت. دکتر طهرانچی را دشمنان دانش به شهادت رساندند؛ آنانی که از پیشرفت، استقلال و مقاومت علمی ایران در هراس بودند. همچنین شهید طهرانچی در تاریخ نظام آموزشی کشور جایگاه خاص دارد، او با دانستن دوبال مهم یکی مرجعیت علمی و دیگری پژوهش های حل مساله، راه را برای توسعه و ارتقا سطح دانش و آموزش در کشور هموار ساخت‌.

ایشان با تمرکز بر این دوبال مهم دانش، همواره تلاش می کرد تا پژوهش های کاربردی مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه، در حد تئوری های نظری باقی نماند بلکه به سمت حل مشکلات عملی و اجرایی در جوش و خروش باشد که این جوشش برآمده از ضمیر روشن وی منجر به پیشرفت های آموزشی و پژوهشی گردید.

ایشان با مدیریتی جامع توانست نظام آموزشی کشور را با نگاه کل نگر و برنامه ریز بطور منسجم هدایت کند و در این عرصه نماد حکمرانی یکپارچه در نظام آموزشی کشور شد.که این حکمرانی،سبب گردید تا سیاست ها و تصمیمات در حوزه آموزش همسو و هماهنگ باشد.

شخصیت حکمرانی هوشمند شهید طهرانچی، دانشی عمیق و نگرشی عملی و راهبردی و الگویی بی‌بدیل برای نسل‌های آینده نظام آموزش و پرورش کشور شد.شهادت او، تنها فقدان یک استاد یا پژوهشگر نیست؛ از دست رفتن بخشی از حافظه‌ علمی این ملت صبور است، اما دشمنان کور خوانده‌اند؛ چرا که راه شهید طهرانچی، با خون او پررنگ‌تر شده و نسل‌هایی از پژوهشگران، چراغ راه او را در دست خواهند گرفت.

ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همواره از زحمات و خدمات ارزشمند ایشان در مسیر اعتلای تعلیم و تربیت کشور به نیکی یاد می کند. یاد و نام‌ این شهید عزیز به‌عنوان نمادی از دانش، بصیرت، ایثار و عشق به میهن، همیشه در دل آحاد جامعه دانشگاهی و فرهنگی ایران باقی خواهد ماند.او رفت، اما صدای قدم‌هایش در راه علم و عزت هنوز شنیده می‌شود؛ این‌چنین مردان، هرگز نمی‌میرند.

و السلام علی عباد الله الصالحین
* دبیرستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

انتهای پیام/

کد خبر: 1272534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =