تحول اقتصاد منطقه با اتصال آزادراه زنجان - تبریز به مرز بازرگان

‌با اجرای طرح‌های آزادراهی در شمال‌غرب کشور، کاهش قابل‌توجهی در مسیرهای ترانزیتی و به تبع آن رونق اقتصادی پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان غربی، هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل، در مراسم آغاز عملیات اجرایی آزادراه ارومیه به تبریز گفت: اتصال آزادراه زنجان - تبریز به مرز بازرگان ضمن کوتاه کردن مسیر کریدور ترانزیتی جنوب به شمال به میزان ۱۲۵ کیلومتر، می‌تواند زمینه‌ساز تحولی اساسی در تبادلات اقتصادی کشور باشد.

وی میزان سرمایه‌گذاری لازم برای این پروژه در استان آذربایجان‌غربی را ۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که ۶۰ درصد آن توسط بخش خصوصی و مابقی از سوی دولت تأمین خواهد شد. بازوند با بیان اینکه در بازدیدهای اخیر از پروژه‌های جاده‌ای این استان، تمامی طرح‌ها علی‌رغم محدودیت‌های مالی فعال بوده‌اند، افزود: آذربایجان‌غربی عملاً به یک کارگاه گسترده در حوزه حمل‌ونقل تبدیل شده است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور همچنین از وجود ۳۷۰۰ کیلومتر خطوط ریلی، ۷۶۰ کیلومتر بزرگراه و ۱۱ هزار کیلومتر زیرساخت حمل‌ونقل در دست احداث در کشور خبر داد و این حجم فعالیت‌ها را حاصل تدابیر دولت و ریاست‌جمهوری عنوان کرد.

وی در ادامه به اهمیت راهبردی کریدورها اشاره و اظهار کرد: مسائل مرتبط با این کریدورها به‌صورت هفتگی پایش می‌شود. تاکنون ۹ کریدور ریلی، شامل سه محور شرقی-غربی و بقیه در راستای شمال-جنوب، بررسی شده است.

بازوند اضافه کرد: هم‌اکنون ۱۱ کریدور بزرگراهی و ۶ کریدور آزادراهی در سطح کشور تعریف شده و آذربایجان‌غربی به‌دلیل هم‌مرزی با سه کشور، جایگاه مهمی در این شبکه‌ها دارد که می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و حتی توسعه گردشگری استان کمک کند.

وی به صرفه‌جویی سالانه حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال در مصرف سوخت با بهره‌برداری از آزادراه ارومیه به تبریز اشاره کرد و گفت: این پروژه علاوه بر کاهش چشمگیر تصادفات و ارتقای ایمنی، با افزایش سرعت تردد، موجب رضایتمندی مردم و تسهیل ارتباطات خواهد شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1273911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =