اسماعیل کوهیمقدم، دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگویی با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در پاسخ به اینکه چه زمانی و در چه درسی با دکتر طهرانچی کلاس داشته، گفت: سال ۹۷ درسی با عنوان فلسفه علم برای دانشجویان فیزیک به صورت اختیاری برگزار شد که دکتر طهرانچی آن را ارائه میدادند. با توجه به اینکه ایشان رئیس دانشگاه آزاد بودند، طبیعتاً کمتر در دانشکده حضور پیدا میکردند اما کلاسهایی که برگزار میکردند با استقبال دانشجویان مواجه میشد.
وی افزود: موضوع کلاس، فلسفه علم با رویکرد تاریخی و تحلیلی بود. ایشان سعی میکردند تحولات تاریخی علم و اینکه چگونه علم در تاریخ بهخصوص در غرب نهادینه شد را برای ما تبیین کنند. مباحث جذابی درباره تاریخ علم، ماهیت علم فیزیک و نسبت آن با فرهنگ و سیاست مطرح میشد.
اشتیاق در تدریس، دغدغه در انتقال مفاهیم
کوهیمقدم با اشاره به نحوه تدریس دکتر طهرانچی گفت: گرچه از آن زمان حدود ۶ یا ۷ سال گذشته، اما چیزی که از ایشان بهخاطر دارم، اشتیاق زیادشان به ارائه مباحث بود. گویی خودشان به کشفی تازه رسیدهاند و مشتاق بودند آن را با ما به اشتراک بگذارند.
وی ادامه داد: ایشان نسبت به پروژهها و وظایف درسی دانشجویان حساس بودند و تأکید داشتند که کارها دقیق و بهموقع انجام شود. با اینکه رئیس دانشگاه بودند، اما همچنان زمان میگذاشتند تا این کلاس را خودشان ارائه دهند که این کارشان حاوی یک پیام بود؛ اینکه نگاه به علم برایشان جدی و دغدغهمندانه است.
این فعال دانشجویی با اشاره به دیدار دانشجویان با دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد گفت: در یکی از جلسات تشکل دانشجویی، ایشان کتابی با عنوان روشنایی که توسط دانشگاه آزاد منتشر شده بود را به ما هدیه دادند. بهوضوح مشخص بود که نسبت به محتوای کتاب علاقهمند هستند و تلاش داشتند نگاه دانشجویان به علم و هویت علمی را اصلاح کنند.
حضور در شورای فرهنگی دانشگاه و تحلیل بیانات رهبری
کوهیمقدم همچنین به حضور دکتر طهرانچی در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و افزود: یادم هست در یکی از جلسات شورای فرهنگی دانشگاه، پس از پایان دستور جلسه، دکتر طهرانچی خودشان تحلیلی از یکی از سخنرانیهای اخیر مقام معظم رهبری ارائه دادند و سعی کردند رویکرد دانشگاه را نسبت به فرمایشات ایشان تنظیم کنند. این حضور فعال و علاقه به تحلیل و ارائه، نشان از دغدغهمندی ایشان داشت.
نقش مدیریتی و ارتباط با بدنه دانشجویی
کوهیمقدم به تجربه تعامل تشکلهای دانشجویی با دکتر طهرانچی در دوره ریاست ایشان بر دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: اگرچه ما به عنوان تشکل دانشجویی بعضاً انتقاداتی به عملکرد مدیریتی داشتیم، اما نمیتوان دغدغه علمی و ارتباط ایشان با دانشجویان را نادیده گرفت. مثلاً در همان ابتدای مسئولیتشان، اداره تشکلهای دانشجویی را فعال کردند و در جلسات با دبیران اتحادیه نیز شخصاً حضور یافتند.
وی با اشاره به سابقه دانشجویی دکتر طهرانچی در انجمن اسلامی دانشکده علوم دانشگاه شهید بهشتی گفت: ایشان در صحبتهایشان به فعالیتهای دانشجویی خود نیز اشاره میکردند و معتقد بودند باید فعالیتهای فرهنگی از دل خود دانشجویان بیرون بیاید. تأکیدشان این بود که مدیر فرهنگی نباید خودش برنامه برگزار کند بلکه باید شرایط را برای فعال شدن دانشجویان فراهم کند.
کوهیمقدم تأکید کرد: دکتر طهرانچی فرد سختگیری در بیان دغدغهها نبود. بهراحتی میشد با ایشان صحبت کرد، چه در جایگاه رئیس دانشگاه آزاد، چه در تعامل با مسئولان استانی. آنچه از او در ذهن من رسوب کرده، علاقه واقعی به علم، دغدغه نسبت به جایگاه آن در جامعه و اشتیاق در آموزش است.
انتهای پیام/
نظر شما