هنوز سوژه‌های بسیاری درباره ناگفته‌های دفاع مقدس داریم

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش گفت: درباره ناگفته‌های دفاع مقدس اول‌مان هنوز حرف‌ها و سوژه‌های بسیاری داریم که می‌توانیم مطرح کنیم و حالا مدت زیادی از آن گذشته و دیگر فاقد طبقه‌بندی است.

امیر سرتیپ محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در حاشیه رونمایی از مجموعه مستند «موج حقیقت» و کتاب «پرواز بی‌انتها» در پاسخ به خبرنگار ایسکانیوز درمورد تأثیر این مجموعه مستند در حوزه نظامی گفت: مستندسازی یعنی گردآوری آنچه گذشته است؛ یعنی آنچه انجام شده، کامیابی‌هایی که به وجود آمده و ناکامی‌های احتمالی که وجود داشته. بالاخره جمع‌کردنِ همه این تجارب، اسناد، مدارک و سوابق کمک می‌کند که ما در آینده از بسیاری خطاها پیشگیری کنیم، از بسیاری نابسامانی‌ها بکاهیم و بسیاری از اقدامات مؤثر، قوی و خوب که انجام شده را تقویت کنیم و در نتیجه تأثیر بسزایی در رزم آینده داشته باشیم.

وی ادامه داد: از قدیم می‌گویند تجربه بزرگ‌ترین استاد است. معلم اول می‌آموزد و بعد امتحان می‌گیرد، اما تجربه اول امتحان می‌کند و بعد می‌آموزاند. ما در اثر هر تجربه‌ای که تا الان داشته‌ایم، آموخته‌های بسیاری به دست آورده‌ایم. آن جنگ ۸ ساله‌ی اول ما، یعنی دفاع مقدس، درس‌ها و عبرت‌های فراوانی برای ما داشت. شاید همین درس‌ها و عبرت‌ها بود که توانست بعدها در جنگ ۱۲ روزه نبردی تمام عیار داشته باشد.

فولادی ادامه داد: ما در این جنگ دوم، که یک جنگ تمام‌عیار بود، درگیر شدیم و بالاخره توانستیم از همان روز اول خودمان را حفظ کنیم و همان روز اول پاسخی دندان‌شکن بدهیم. اگر آن تجارب قبلی نبود، شاید نمی‌توانستیم به همان شکلی که باید، ظاهر بشویم.

وی افزود: خوشبختانه با استفاده از تجاربی که از جنگ اول داریم، حوزه مستندسازی الان قوی‌تر وارد شده و باید هم قوی‌تر وارد بشود. الان شما می‌بینید رادیوی ما توانسته از این نبرد ۱۲ روزه یک کتاب و یک مستند رادیویی تهیه کند. این‌ها همه برگرفته از همان تجارب جنگ اول بود؛ یعنی همان تجربه‌ها باعث شد که از همان روز اول شروع به ثبت و ضبط کنند و حالا در قالب یک مجموعه گردآوری شده که امروز رونمایی می‌شود.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش تأکید کرد: بنابراین، این‌ها مثل تاریخ هستند. وقتی این مدارک و مستندات جمع‌آوری می‌شود، آیندگان و نسل‌های آینده می‌توانند با خواندن آنچه بر ملت گذشته، از روزهای سخت و تجربه‌شده درس بگیرند، بهره‌مند شوند و آن درس‌ها را به کار ببندند. قطعاً و یقیناً این کار بسیار مفید و ثمربخش خواهد بود و اگر به آن توجه شود، کاری بسیار پر اهمیت است.

وی درباره‌ی نقش رسانه و اهالی فرهنگ و هنر در حوزه نظامی گفت: ما درباره ناگفته‌های دفاع مقدس اول‌مان هنوز حرف‌ها و سوژه‌های بسیاری داریم که می‌توانیم مطرح کنیم و حالا مدت زیادی از آن گذشته و دیگر فاقد طبقه‌بندی است. اما در این نبرد ۱۲ روزه، در حوزه نظامی و امنیتی جای کار هست.

فولادی ادامه داد: نمی‌شود همه چیز را گفت. درست است که ما باید مستندات را گردآوری، جمع‌آوری و نگهداری کنیم و روی آن‌ها تحلیل داشته باشیم، اما اینکه همه آن‌ها منتشر شود و به دیگران بگوییم، امکان‌پذیر نیست. الان ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی وجود دارد و مردم عزیزمان هم نباید انتظار داشته باشند که هر آنچه اتفاق افتاده، گفته شود.

وی در آخر گفت: همین الان هم حالت «نه جنگ و نه صلح» برقرار است؛ یعنی هنوز صلحی منعقد نشده و فقط یک آتش‌بس موقتی وجود دارد که هر لحظه ممکن است مانند آتش زیر خاکستر دوباره شعله‌ور شود و علنی گردد. بنابراین ما حرف‌های زیادی برای گفتن داریم، منتهی در آینده. اما درباره دفاع مقدس اول، در هر حوزه‌ای که بخواهیم ورود کنیم، هیچ محدودیتی وجود ندارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1281432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =