عراقچی: دشمن از روز بیستم جنگ برای مذاکره التماس می‌کرد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مقاومت ایران در جنگ گفت: جمهوری اسلامی ایران در این جنگ نه‌تنها پیروز شد، بلکه شرافت خود را نیز حفظ کرد و این نتیجه فداکاری و مقاومت عمیق مردم بود؛ به‌گونه‌ای که دشمنی که در روز نخست جنگ خواستار تسلیم بدون قید و شرط ایران بود، پس از حدود ۲۰ روز برای مذاکره التماس می‌کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: اجازه بدهید صحبتم را با سلام به همه شهدا، به‌خصوص شهدای اخیر، در رأس آنها سیدالشهدا و مقام معظم رهبری، و همه شهدا آغاز کنم؛ از شهدای مدرسه و فرزندان این مرزوبوم که جان خودشان را فدای این خاک و این استقلال کردند تا شهدای سلامت، پرستاران و کادر بیمارستان‌هایی که در این عملیات وحشیانه جان خودشان را نثار حفظ سلامت بیماران و مجروحان کردند و حتی یک لحظه اجازه ندادند مراکز پزشکی و بهداشتی تعطیل شوند.

عراقچی عنوان کرد : این جنگ اخیر و جنگ ۱۲روزه، مانند جنگ هشت‌ساله، واقعاً صحنه‌های بی‌نظیری دیدیم. از رشادت تک‌تک فرزندان این کشور در همه عرصه‌ها تشکر می‌کنم. هر کسی در مأموریت خودش کم نگذاشت تا زندگی مردم دچار مشکل نشود و سلامت، بهداشت و درمان مردم زیر بمباران‌ها با مشکل مواجه نشود.

وی ادامه داد: نیروهای مسلح نیز بزرگ‌ترین ارتش ظاهری دنیا را واجب و شکست دادند. این اصلاً یک شعار نیست، بلکه یک واقعیت است که همه دنیا باید به آن اعتراف کنند که در جنگ اخیر، جمهوری اسلامی ایران خودش را به دنیا ثابت کرد و نشان داد که یک قدرت سرسخت و شکست‌ناپذیر است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: من این موضوع را بارها از وزرای خارجه کشورهای مختلف شنیده‌ام؛ اینکه ایرانیان موجب شگفتی شدند و همه دنیا را متعجب کردند. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد ایران بتواند این‌گونه در مقابل آمریکا، با همراهی رژیم صهیونیستی و با حمایت بسیاری از کشورهای دیگر، از جمله تمام کشورهای غربی و برخی کشورهای دیگر که همه می‌دانیم، مقاومت کند و در نهایت دشمن را مجبور کند که درخواست مذاکره بدهد.

عراقچی تصریح کرد: همان دشمنی که روز اول جنگ در توییتی نوشت «تسلیم» و خواسته آنها از ما تسلیم بدون قید و شرط بود، بعد از حدود ۲۰ روز برای مذاکره التماس می‌کرد.

وی درباره عملکرد دیپلماسی کشور در این جنگ اظهار کرد: ملت ایران نشان داد که به‌خوبی بلد است از حقوق خودش دفاع کند. این را هم من از مقامات مختلف با همین عبارات شنیده‌ام. شما هم جنگ و به نظر من، هم اخبار را بردید و هم شرافت را بردید و این نتیجه فداکاری و مقاومت عمیق مردم بود.

وزیر امور خارجه درباره نقش کادر درمان در جنگ اخیر گفت: همه مردم صحنه‌های حضور پزشکان و کادر درمان را دیدند و امروز نیز برخی از این صحنه‌ها را شاهد هستیم. در وزارت امور خارجه نیز بخشی مهمی از کار، کمک به سیستم پزشکی و درمانی کشور است و مأموریت داریم که در این جهت هر کمکی که می‌توانیم انجام دهیم.

عراقچی تأکید کرد: این کمک منتی بر کسی نیست؛ وظیفه و مأموریت ماست و باید آن را انجام دهیم و انجام خواهیم داد. این اقدامات در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت و درمان در حوزه‌های مختلف انجام خواهد شد؛ از همکاری‌های علمی و پزشکی گرفته تا انتقال فناوری، تأمین دارو و تأمین تجهیزات.

وی افزود: به‌خصوص در شرایط جنگ، کارهای سختی انجام شد تا نیازهای کشور در حوزه سلامت و دارو تأمین شود و نیازهای کشور در حوزه درمان و پزشکی در شرایط جنگی برآورده شود و کمبود و کوتاهی احساس نشود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: یکی از اقداماتی که در همین جهت انجام دادیم و به نظر من یکی دیگر از جلوه‌های جنگ بود، انسجام ملی ایرانیان بود؛ نه فقط در داخل کشور، بلکه در خارج از کشور نیز این انسجام را شاهد بودیم.

عراقچی ادامه داد: ما در مدت جنگ و پس از آن، مقدار بسیار زیادی از کمک‌های ایرانیان را جمع‌آوری کردیم. رقم آن شاید بعداً اعلام شود، اما واقعاً میلیون‌ها دلار جمع‌آوری شد. ایرانیان، شیعیان، مسلمانان و علاقه‌مندان به انقلاب اسلامی آمدند و به اراده خودشان کمک کردند.

وی افزود: ما فقط شماره حساب اعلام کردیم یا مراکزی را برای دریافت کمک‌های نقدی و غیرنقدی مشخص کردیم. کمک‌های بسیار زیادی آماده شد و تجهیزات زیادی وارد کشور شد. برای نمونه، از یکی از کشورهای همسایه، در یک نوبت فقط ۲۵ دستگاه آمبولانس وارد شد و در موارد دیگری نیز به همین ترتیب، تجهیزات پزشکی و آمبولانس‌های زیادی تأمین شد.

عراقچی درباره کمک به بیمارستان‌های آسیب‌دیده اظهار کرد: ایرانیان خارج از کشور، شیعیان و مسلمانان در حد بسیار زیادی کمک کردند و ما این کمک‌ها را به کشور منتقل کردیم. درخواست کردم یک بیمارستان را مشخص کنند تا بتوانیم یک کمپین جدید در خارج از کشور آغاز کنیم و از ایرانیان و همین علاقه‌مندان درخواست کنیم برای این بیمارستان مشخص کمک کنند.

وی ادامه داد: این بیمارستان بیشتر تخریب شده است و فکر می‌کنم هزینه‌ای که برای بازسازی آن نیاز است، قابل توجه باشد. دوستان در محل تا الان تقریباً با رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز هماهنگ کرده‌اند و بیمارستان مشخص شده است. خیلی‌ها هم درخواست کرده‌اند که تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان را دقیقاً اعلام کنیم تا بتوانند در این زمینه کمک کنند.

وزیر امور خارجه عنوان کرد: من در نجف با مسئولان عتبه عباسی ملاقات کردم. آنها درخواست کردند دستگاهی هرچند کوچک از طرف عتبه عباسی به بیمارستان اهدا شود و از باب تبرک در اختیار بیمارستان قرار گیرد. من از این موضوع بسیار استقبال کردم.

عراقچی افزود: ما آمادگی داریم ایرانیانی که علاقه‌مند هستند، دستگاه‌ها و تجهیزات خودشان را در بیمارستان قرار دهند. حتی این امکان وجود دارد که بخشی از بیمارستان به نام خودشان، امام، شرکت یا مجموعه‌ای که می‌خواهند، اختصاص پیدا کند؛ برای مثال بخش کودکان یا بخش زنان. این امکان وجود دارد و من مطمئنم که علاقه‌مندی به این کار بسیار زیاد است.

وی تأکید کرد: این کار را ادامه خواهیم داد و به بیمارستان‌های دیگر نیز کمک خواهیم کرد. امیدوار هستیم نتایج خوبی به دست آید.

عراقچی در پایان گفت: اضافه کنم که همکاران من در وزارت کشور نیز در این زمینه مشارکت کردند و واقعاً رقم قابل توجهی از حقوق خودشان را به این امر اختصاص دادند. از آنها بسیار متشکرم.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1314645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha