افتتاح ۶ پروژه منابع طبیعی در دشتی با اعتبار ۱۰۱ میلیارد ریال

سرپرست اداره منابع طبیعی دشتی از افتتاح ۶ پروژه با اعتبار ۱۰۱ میلیارد ریالی خبر داد و گفت: این شهرستان با اختصاص ۸۰۰ هکتار اراضی ملی برای نیروگاه خورشیدی، در زمره مناطق برتر کشور در این حوزه قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از بوشهر؛ عارف حاجیلو سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دشتی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، با تبریک هفته دولت از افتتاح ۶ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در این شهرستان با مجموع اعتبار ۱۰۱ میلیارد و ۴۷۲ میلیون ریال خبر داد و اظهار کرد: این پروژه‌ها در نخستین روز هفته دولت با حضور رضا مقاتلی فرماندار شهرستان دشتی، علیرضا منصوری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر و مدیران دستگاه‌ های اجرایی شهرستان به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: این ۶ پروژه شامل احداث هلالی آبگیر توأم با بذرکاری به مساحت ۱۵۰ هکتار در چاه چاهو با اعتبار ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال، احداث هلالی آبگیر به مساحت ۵۳ هکتار با اعتبار ۴ میلیارد و ۴۹ میلیون ریال، نهال‌کاری به مساحت ۶۰ هکتار در روستای لاور شرقی با اعتبار ۱۹ میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریال، مراقبت و آبیاری جنگل‌کاری سنواتی به مساحت ۶۰ هکتار در چاه چاهو و روستای عربی با اعتبار ۲۵ میلیارد و ۸۰ میلیون ریال، مراقبت و آبیاری جنگل‌کاری سنواتی به مساحت ۱۵۰ هکتار در روستای کاردانه با اعتبار ۳۰ میلیارد و ۴۷۵ میلیون ریال و مراقبت و آبیاری نهال‌کاری مناطق بیابانی سنواتی به مساحت ۵۰ هکتار در روستای اسلام‌آباد با اعتبار ۹ میلیارد و ۴۸۸ میلیون ریال است.

حاجیلو هدف از اجرای این پروژه‌ها را حفاظت از عرصه‌ های منابع طبیعی، کنترل رواناب و سیلاب، احیای پوشش گیاهی، مقابله با بیابان‌زایی و افزایش تاب‌آوری سرزمین عنوان کرد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دشتی در ادامه از اختصاص ۸۰۰ هکتار اراضی ملی برای احداث نیروگاه‌ های خورشیدی در سال‌ های اخیر خبر داد و گفت: این شهرستان به همین دلیل در سطح کشور و جنوب کشور جزو استان‌ های برتر در احداث نیروگاه خورشیدی است. وی با اشاره به نقش زنده یاد مرحوم محمد زنگنه رئیس اسبق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دشتی در تخصیص زمین برای احداث این نیروگاه‌ها تأکید کرد: بخش عمده‌ای از این موفقیت حاصل تلاش‌ های ایشان و همکاران قبلی است و این روند پس از حضور بنده نیز ادامه یافته است. همچنین این اداره آمادگی دارد برای توسعه اشتغال بومی و رفع ناترازی انرژی، اراضی ملی بیشتری را در اختیار سرمایه‌ گذاران قرار دهد.

حاجیلو با اشاره به احداث ۱۴۶ سازه سنگی-ملاتی در سطح شهرستان دشتی گفت: این سازه‌ها تأثیر قابل توجهی در کنترل سیلاب، ذخیره آب سفره‌ های زیرزمینی، بهبود اصلاح مراتع، کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از خسارت به اراضی پایین‌دست داشته‌اند. بارندگی ابتدای امسال که در سال‌ های اخیر بی‌سابقه بود، نشان داد که این سازه‌ها از خسارت های زیادی جلوگیری کرده‌اند و همین موضوع باعث افزایش مراجعه مردم برای احداث سازه‌ های جدید شده است.

وی با بیان اینکه نخستین پد بالگرد اطفای حریق استان بوشهر در روستای دهوک احداث شده است، اظهار کرد: این طرح حاصل تلاش زنده‌ یاد مرحوم محمد زنگنه است و برنامه فعلی ما تکمیل پایگاه اطفای حریق شامل پد بالگرد و ساختمان حفاظتی است. در سال جاری پیگیر تخصیص اعتبار ملی برای تکمیل این پایگاه هستیم. خوشبختانه در سال جاری آتش سوزی مراتع در شهرستان دشتی نداشته‌ایم، اما با توجه به شرایط کوهستانی و جنگلی منطقه، در صورت بروز حریق یا نیاز به انتقال نیرو، این پد بالگرد می‌تواند به استقرار بالگرد کمک کند و در مأموریت های امداد و نجات هلال احمر نیز مؤثر باشد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دشتی مهم‌ترین هدف این اداره را جلوگیری از تعرض افراد سودجو به اراضی ملی و حفظ منابع طبیعی برای نسل های آینده عنوان کرد و گفت: در بحث جنگل کاری نیز حفاظت از جنگل های سنواتی و کاشت نهال جدید با توجه به اعتبارات تخصیص یافته در دستور کار قرار دارد.

حاجیلو با اشاره به مطالبه مردم و مسئولان شهر کاکی برای احداث سازه آبخیزداری روی دره گز پس از سیل ابتدای سال ۱۴۰۵، گفت: سال گذشته برای این طرح اعتبار مصوب داشتیم، اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار، پیمانکار در مناقصه شرکت نکرد و طرح متوقف ماند. امیدواریم در سال جاری با تخصیص اعتبار، این سازه احداث شود تا از تکرار خسارت به منازل و اموال مردم جلوگیری شود.

حاجیلو در ادامه با تسلیت شهادت رهبر شهید انقلاب‌ اسلامی، از اجرای پویش «سرو ایران» به یاد رهبر شهید در سطح کشور خبر داد و گفت: در این قالب ۴۵ پویش نهال‌ کاری در شهرستان دشتی همزمان با سراسر کشور برگزار و نهال رایگان در مناسبت‌ها و تجمعات مردمی توزیع شد.

وی با اشاره به تولید ۵۰ هزار اصله نهال در نهالستان خورموج در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: گونه‌ های جنگلی و بیابانی مانند کنار، انواع آکاسیا، کهور پاکستانی و ایرانی، گونه زراعت چوب اکالیپتوس و گونه های فضای سبز مانند تکوما، گل کاغذی، شاه‌پسند، لوسینا، ابریشم، سالیسینا و آمپیلیسپس در این نهالستان پرورش یافته است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دشتی در بخش پایانی با اشاره به رسیدگی به پرونده‌ های اعتراضی ماده واحده ۵۶، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۵ تاکنون از مجموع حدود ۵۵۰ پرونده باقی مانده، ۴۱۰ پرونده رسیدگی شده است. این عملکرد در مقایسه با سایر شهرستان های استان بوشهر وضعیت مطلوبی دارد و مورد تقدیر عبدالحسین گرشاسبی مدیرکل اسبق منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر قرار گرفت.

وی افزود: همچنین رضا افلاطونی رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از جعفر مزروعی قاضی کمیسیون ماده واحده ۵۶ تقدیر کرد که این تقدیرنامه در زمان مدیریت علیرضا منصوری مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با حضور جمال مهدوی‌نسب رئیس دادگستری شهرستان دشتی و اعضای کمیسیون ماده واحده در دادگستری شهر خورموج ابلاغ شد.

حاجیلو در پایان قول داد: تلاش می‌ کنیم پرونده‌ های باقی مانده تا پایان شهریور به اتمام برسد؛ دلیل تأخیر در برخی پرونده‌ ها، نهایی نشدن رفع تداخلات است.

خبرنگار: محمدرضا محمدی

انتهای خبر/

کد مطلب: 1316252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha