دانشجویان دکتری را به کارگران بدون مزد تبدیل کرده‌اید

دانشجویانی که به فرصت مطالعاتی رفته‌اند معترض‌اند که در تمام دنیا به دانشجوی دکتری به خاطر پژوهش حقوق می‌دهند؛ اما در ایران پس از حذف پژوهانه، یکسال خدمت بدون مزد هم به خاطر دوره فرصت مطالعاتی اضافه شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشجویان معترض‌اند؛ اما می‌ترسند حرفشان را با صدای بلند بزنند. به همین دلیل، اصرار دارند که مصاحبه‌هایشان بدون ذکر نام خودشان و دانشگاه‌شان منتشر شود. 

دانشجویی که برای فرصت مطالعاتی دوره دکتری، ۶ ماه است به هلند رفته، در گفت‌وگو با ایسکانیوز با مخاطب قرار دادن رئیس سازمان امور دانشجویان به بیان گلایه‌های خود پرداخت.

این دانشجو با بیان این که رئیس سازمان امور دانشجویان در مصاحبه‌های خود گفته است که نهادهای نظارتی به این سازمان ایراد گرفته‌اند که چرا تعهد خدمت یکساله دانشجویان دکتری که  بهره‌مند از دوره فرصت مطالعاتی خارجی ۶ ماهه وزارت علوم هستند؛ اجرا نمی‌شود و تمام مدراک تحصیلی فارغ‌التحصیلان پس از اخذ نامه عدم کاریابی آزاد می‌شود، اظهار کرد: جواب این سوال بسیار ساده است چون کار نیست. ولی موضوع به گونه ای دیگر حل یا بهتر بگوییم طرح مشکل جدید شد.

وی با اشاره به این که در تعهد محضری این دوره آمده است که دانشجویان پس از بازگشت به کشور به مدت دو برابر دوره، یعنی یکسال تعهد خدمت در داخل کشور دارند، افزود: تا به امروز روال معمول به این صورت بوده است که دانشجویان دکتری پس از فارغ التحصیلی به اداره کار مراجعه کرده و پس از دریافت نامه عدم کاریابی تمامی مدرک‌های تحصیلی خود را که همگی تعهد خدمت دارند، آزاد می‌کنند.

اداره کار تنها مکانی برای صدور نامه عدم کاریابی است و نه راه حلی برای کاریابی 

این دانشجو با تصریح بر این که اداره کار در حال حاضر، نه راه حلی برای کاریابی بلکه تنها مکانی برای صدور نامه عدم کاریابی است، گفت: این حقیقت بر کسی پوشیده نیست؛ اما مسئولان محترم نهادهای نظارتی به تازگی مدعی شدند که تعهد خدمت مقاطع تحصیلی می‌تواند با نامه عدم کاریابی از اداره کار آزاد شود؛ اما تعهد خدمت دوره فرصت مطالعاتی خیر. توجیه‌شان هم این است که دوره فرصت مطالعاتی مشمول آموزش رایگان نیست، در حالیکه سایر مقاطع آموزش رایگان است.

وی با تاکید بر این که تنها راه حلی که پیش پای دانشجو گذاشته شده، ارایه گواهی همکاری پژوهشی است، خاطرنشان کرد: سوال ما دانشجویان این است که ما تعهد پژوهش داده بودیم یا کار ؟ آیا ما تعهد داده‌ایم یکسال دیگر بدون حقوق پژوهش کنیم؟ اگر این کار و خدمت است چرا حقوقی تعلق نمی‌گیرد؟ این اعمال شاقه که به دانشجوی تازه فارغ التحصیل شده، تحمیل می‌شود به سود چه کسی است؟ چاپ یک مقاله، حتی اگر مقاله خارجی و در بهترین مجلات باشد چه دردی از شما و حتی خود دانشجویان دوا می‌کند؟ مقالات عدیده قبلی که چاپ کردیم، منجر به چه دستاوردی شد؟ چرا به جای توجه صادقانه و رفع مشکلات دنبال اشکال تراشی و سنگ‌اندازی هستید؟

این دانشجو، آزادنشدن مدرک تحصیلی به دلیل تعهد خدمت را سفسطه بافی و قانون شکنی و بیگاری کشیدن از دانشجویان دانست و گفت: این موضوع هیچ ربطی به قانون مداری ندارد و تنها نتیجه این قانون من درآوردی اتلاف وقت عده زیادی به مدت یکسال بیشتر است. 

چاپ مقاله برای دانشجویان نان و آب نمی‌شود

وی در ادامه تصریح کرد: ای کاش زمانیکه از دانشجو تحت عنوان های مختلف تعهد خدمت می‌گیرید، خود نیز متعهد شوید که در مقابل، کار با حقوق مکفی ایجاد می‌کنید تا بعدها فارغ‌التحصیل دوره دکتری مجبور نباشد با کار بدون حقوق خدمت خود را جبران کند. به این فکر کرده‌اید که کار بدون حقوق یعنی بیگاری؟ این یکسال را بنده به شخصه، نه با پژوهش بلکه با کارگری پرداخت خواهم کرد چون چاپ مقاله نان و آب نمی‌شود.

این دانشجو در پایان با بیان این که دانشگاه‌های خارجی با بهترین توجهات، امکانات و برخوردها در انتظار همین دانشجویان که از آنها کارگرهای بی مزد ساخته‌اید، هستند، اظهار کرد: در تمام دنیا به دانشجوی دکتری به خاطر پژوهش حقوق می‌دهند و شما پس از حذف پژوهانه پا را فراتر گذاشتید و یکسال خدمت بدون مزد دیگر به خاطر دوره فرصت مطالعاتی، برای این قشر ایجاد کردید. بر این کمدی که ایجاد کرده‌اید، باید گریست.

انتهای پیام/

کد خبر: 1097778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =