تردید آمریکا برای بازگشت به برجام

به نوشته خبرگزاری کوبا، از آنجا که «جو بایدن» رئیس فعلی کاخ سفید برخلاف آنچه درباره بازگشت به برجام وعده داده بود، در عمل همان سیاست سلف خود «دونالد ترامپ» را دنبال می کند، ایران درباره صداقت آمریکا درخصوص موضوع هسته ای و بازگشت به برجام ابراز تردید کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری ایسکانیوز از خبرگزاری کوبا، با وجود تردیدها از اقدام جدی آمریکا درباره مسائل هسته ای،  جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود برای از سرگیری مذاکرات وین را اعلام کرد تا به عنوان راهی برای بازگشت واشنگتن به توافق هسته ای که در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، باشد.

رسانه کوبایی با استناد به اظهارات «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در هفتادوششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نوشت: ایران ضمن اعلام آمادگی برای بازگشت به گفتگوهای وین (پایتخت اتریش)، با این وجود درباره عدم ایفای تعهدات از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی سه گانه (انگلیس، فرانسه و آلمان) ابراز تاسف کرد. رئیس دیپلماسی ایران همچنین تصریح کرد که تنها نتایج عملی و ملموس، برای ایران از اهمیت بالا برخوردار است.

پرنسا لاتینا در گزارش خود با اشاره به سخنان امیرعبداللهیان در گفتگو با رسانه ایرانی هیسپان تی وی، خاطرنشان کرد که دولت بایدن هیچ اقدامی برای بازگشت به تعهدات خود نکرده و بالعکس، اقدامات ظالمانه‌تری در قبال ایران در پیش گرفت. به همین خاطر جدیت دولت کنونی آمریکا در بازگشت و عمل به تعهداتش مورد تردید است.

از سوی دیگر، خبرگزاری کوبا همچنین انتقادات «کاظم غریب آبادی» نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی درخطاب به کشورهای غربی را برجسته کرد و نوشت: در حالی که ایران را متهم می کنند که به دنبال فناوری هسته ای نظامی است اما این آمریکا و انگلیس هستند که زیردریایی هایی با سوخت اورانیوم تسلیحاتی می سازند.

در همین راستا پرنسا لاتینا به نقل از غریب آبادی تشریح کرد:  باعث تاسف است که کسانی که ما (ایران) را بخاطر غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصد خلوص با اهداف انسانی و صلح آمیز سرزنش می کنند، قصد دارند زیردریایی های نظامی مجهز به اورانیوم با سطح غنی سازی بالای۹۰ درصد را به استرالیا بفروشند.

آمریکا، انگلیس و استرالیا برپایه قرارداد موسوم به آکوس (اوکوس) توافق کردند تا به منظور تقویت دفاعی و اشتراک گذاری فناوری های پیشرفته از جمله دستیابی به زیردریایی های هسته ای همکاری کنند.

در واقع آمریکا و انگلیس هستند که در قرارداد یادشده با استرالیا، معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای را در معرض خطر قرار داده اند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1112624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کشورم ایران IR ۱۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۴
      0 0
      حقمونه. کشوری که محتاج نفت باشه همینه. اصلا کاری کردیم که زمینهامونو زیر کشت بدیم؟ اگه همین صنعت کشاورزی و دامپروری رو رو نق بدیم و بزرگترین صادر کننده گوشت و فراورده های لبنی دنیا بشیم .بزرگترین صادرکننده برنج و گندم و چای بشیم . بزرگترین صادر کننده میوه و ... بشیم مگه کسی میتونه مارو تحریم کنه. چرا به اندازه وسعت یه استان گلخانه نمیزنیم؟ ایا خاک نداریم؟ ایا کود نداریم؟ چرا نباید اندازه یه استان بلال برای خوراک دام نکاریم؟ کنجاله سویا و ... برای مرغداری هامون؟ چرا نباید به بزرگترین صادر کننده گوشت گاو و گوسفند تبدیل بشیم؟ انقدر مرغداری بزنیم دنیا رو مرغ بدیم. به خدا همت نداریم. من اگه مسئول کشور بودم تمام تمرکزم رو میزاشتم تو کشاورزی هم میوه هم خوراک دام و هم گندم و غلات و .... بزرگترین گاوداری و گوسفنداری های دنیا رو به کشورم اختصاص میدادم همه جونها رو میبردم سرکار دنیا رو به کشورم محتاج میکردم قیمتها رو رقابتی میکردم . دکترای دامپروری و کشاورزی رو برای سلامت نگه داشتن دامها و محصولات استخدام میکردم. همین یه صنعت کشورم رو جوری اباد میکرد شادی رو به مردم کشورم هدیه میدادم