نگاه نوآورانه استان‌ها، در مسیر تحول دانشگاه آزاد اسلامی اهمیت بالایی دارد

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به‌دنبال تحول در سازمان دانشگاه آزاد اسلامی هستیم گفت: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یک برنامه تحولی است و نه واکنشی یا سکون. برخی به دنبال رویکرد واکنشی و بازگرداندن وضعیت کنونی به شکل گذشته هستند، اما ما معتقد به نگاه تحولی،خلق و آفرینش آینده هستیم و برای این نگاه، سند تحول  و تعالی دانشگاه را تدوین کردیم، چون تغییر نگاه در تحول مهم است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سفر به استان همدان، در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان  همدان حضور یافت و به تبیین برنامه‌ها و رویکرد مدیریتی این دانشگاه پرداخت.

وی در این جلسه با بیان اینکه به دنبال تحول در سازمان دانشگاه آزاد اسلامی بوده و تلاش داریم این سازمان را به یک سازمان تحولی تبدیل کنیم، گفت: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی یک برنامه تحولی است و نه واکنشی یا سکون. برخی به دنبال رویکرد واکنشی و بازگرداندن وضعیت کنونی به شکل گذشته هستند، اما ما معتقد به نگاه تحولی و خلق و آفرینش آینده هستیم و برای این نگاه، سند تحول  و تعالی دانشگاه را تدوین کردیم، چرا که معتقدیم تغییر نگاه در تحول بسیار مهم است.

 طهرانچی با اشاره به صدور بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی، خطاب به رؤسای واحدها و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در نگاه تحولی خود می‌دانیم که در کجا قرار داریم و آهنگ و چارچوب تغییرات چیست؛ اما تا زمانی که چارچوب ذهنی ما در دانشگاه یکی نشود، نمی‌توانیم اتفاقات مهمی رقم بزنیم. به همین دلیل برای اولین بار در تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی، به جای صدور بخشنامه، آیین‌نامه و دستورالعمل، بیانیه‌ای را منتشر کردیم، چون معتقدیم سازمان و کنشگران آن باهم درگیر بوده و رفتار فردی و سازمانی درهم تنیده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: اگر هریک از واحدهای دانشگاهی و اجزای دانشگاه مثل هم فکر نکنیم، برنامه‌های دانشگاه عملیاتی نخواهد شد و اگر بهترین برنامه‌ها را داشته باشیم و با مجموعه پایین دست ارتباط برقرار نباشد، این برنامه هیچ اثربخشی به همراه نخواهد داشت. بنابراین تصمیم گرفتیم دانشگاه آزاد اسلامی را از یک سیستم «به فرموده» به سیستم «معرفتی و تحول‌گرای همگانی» تغییر دهیم.

وی با تأکید بر لزوم مشارکت همه اجزای دانشگاه آزاد اسلامی در تحول همگانی، تصریح کرد: باید نحوه اندیشیدن خود را بیان کرده و با یکدیگر به اشتراک بگذاریم تا به یک چارچوب ذهنی مشترک برسیم. در این مسیر نگاه نوآورانه استان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که فضای استان همدان با تهران و دیگر استان‌ها متفاوت است. هر استان محیط اقتصادی، اجتماعی و فناورانه خاص خود را دارد و باید انتخاب کند که در این فضا چگونه عمل کند. مأموریت‌گرایی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی باید در استان‌ها تدوین شود؛ چرا که سازمان مرکزی نمی‌تواند برای همه استان‌ها یک مأموریت یکسان در نظر بگیرد و ما معتقدیم باید به فرهنگ‌های محلی اعتبار ببخشیم.

طهرانچی با اشاره به ویژگی‌های خاص شهر همدان از گذشته تا امروز، گفت: همدان مهد تمدن است و جایگاه خاصی در دولت‌های شیعی داشته است. این استان ابوعلی سینا را در خود جای داده و تحولات علمی مهمی در دوران اسلام و پیش از اسلام رقم زده است و نباید برای این استان باتمدن و منحصربه‌فرد با کلیشه‌های مشترک تصمیم‌گیری کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه کانون تفکر و اندیشه است، گفت: در ادبیات جدید دانشگاه آزاد اسلامی نظرات خود را بیان کرده و هم‌نظر می‌شویم؛ چرا که معتقدیم باید در نظام یکپارچه هم‌نظر بود. 

 طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه محل تعلیم و تربیت اجتماعی و استاد در آن نقش محوری دارد، اظهار داشت: در گذشته خانواده‌ها با معیت و همراهی، جوان را برای حضور در جامعه آماده می‌کردند و جوان در مدت شاگردی خود تنها کسب و کار را نمی‌آموخت، بلکه تعلیم و تربیت اجتماعی نیز به او آموزش داده می‌شد. این در حالی است که با ظهور دانشگاه، این وظیفه به دانشگاه سپرده شد، اما آیا توانسته‌ایم به این وظیفه تربیتی خود به خوبی عمل کرده و امانتداران خوبی باشیم؟  

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی برای این است که بگوییم چگونه می‌اندیشیم و با یکدیگر هم‌پیمان شویم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1140645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =