برنجک و شادونه راهکاری برای جلوگیری از گرسنگی

برنجک یک میان وعده سالم و کمی پرکالری است که بسیار ساده و سریع تهیه می شود که خواص بی‌شماری دارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برنجک یک میان وعده سالم و کمی پرکالری است که بسیار ساده و سریع تهیه می شود. این میان وعده از قدیم برای مهمانی ها و مراسم خاص درست می شد و هنوز هم به عنوان یک شیرینی سنتی طرفداران خاص خودش را دارد.

بیشتر بخوانید:

خوردن غذاهایی که موجب لاغری می‌شود

برنجک را متخصصان تغذیه و بارداری جزء خوراکی های مجاز در دوران بارداری می دانند ولی چون بارداری دوره مهمی است حتما با نظر پزشک مصرف کنید.

خواص برنج این دانه با ارزش بسیار زیاد است و همین موضوع باعث شده است مصرف برنجک برای از از مشکلات مفید باشد؛ مانند کسانی که که از سوء هاضمه شدید رنج می برد و یا کسانی که دچار اسهال، زخم و ورم معده و روده هستند.

در کنار این همه مزایا، این خوراکی به خاطر پرکالری بودن، افرادی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه نمی شود. برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه‌ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آن قدرها هم بی‌ارزش نیست.

برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می‌شود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می‌شود.

گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به‌کاررفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب، بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهل‌الهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می‌تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی‌های بدن باشد.

خواص برنجک و گندمک

گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانواده ها از آن همچون مغزهای آجیلی

در شب نشینی ها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان رار می دهند و نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند، اغلب به همراه شیر می خورند، اما شاید بپرسید این گندم های پفکی و سبک ازهمان گندم های سفت و سخت تهیه می شود؟ بله. برای تهیه گندمک ابتدا دانه های گندم را می جوشانند تا مغزپخت شود.

در مرحله بعد، گندم پخته شده را آبکش کرده و می گذارند زیر نور آفتاب یا با دستگاه کاملا خشک شود. در آخرهم در مقداری روغن به همراه شکر یا نمک تفت می دهند تا مزه دار شود و به شکل پفکی درآید.

محصول به دست آمده گرچه به دلیل فرآیندهای حرارتی به اندازه گندم خام خاصیت ندارد و به جهت افزودن نمک یا شربت، غیررژیمی و برای برخی بیماران محدودیت مصرف دارد، اما به دلیل خواص تغذیه ای بالایی که دارد برای کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، بهترین و سالم ترین جایگزین چیپس و پفک و مفیدترین تنقل برای بیماران دچار سوء تغذیه است.

به خصوص آن که گندمک شیرین به همراه شیر و در وعده صبحانه یا به عنوان عصرانه میل شود. بد نیست بدانید در اثر ترکیب شیر و غلات، قابلیت جذب یکسری از مواد مغذی بیشتر خواهد شد.

برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آنقدرها هم بی ارزش نیست. برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می شود، اما در صنعت انواعی از آن از ترکیب دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.

گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب، بوی ماندگی و نا نگیرد، محصولی سهل الهضم و تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی های بدن باشد.

لازم است بدانید براساس حجم پفکی غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم لیوان برنجک یا گندمک معادل یک واحد غلات محسوب می شود.

هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص ها، روزانه بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات نیاز دارد که چند واحد آن می تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک یا کورن فلکس های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.

برنجک و شادونه راهکاری برای جلوگیری از گرسنگی

شاهدانه شهرت زیادی به دلیل خواص بی نظیرش دارد. اکثر متخصصان تغذیه آن را به ورزشکاران توصیه می‌کنند، زیرا روشی طبیعی و مطمئن برای عضله سازی و دریافت انرژی است.

بچه‌های امروز را نمی‌دانیم، اما زمان کودکی ما این دانه‌های ریز بوداده به همراه گندمک و برنجک، یکی از میان وعده‌ها و خوراکی‌های مدرسه مان بود. شما می‌توانید این دانه‌های مغذی را در منزل بوداده و با اعضای خانواده مصرف کنید.

علم امروز به این نتیجه رسیده است که شاهدانه حاوی ارزش غذایی بالایی است که نیازهای بشر امروز (حتی اجدادمان) را تأمین می‌کند. گفته می‌شود که در استرالیا در زمان خشکسالی و قحطی مردم فقط با خوردن شاهدانه زنده مانده اند.

این دانه‌های ریز و مغذی راه حل مقابله با گرسنگی در جهان قلمداد می‌شود. شاهدانه حاوی پروتئین‌های کامل و ۲۰ اسید آمینه است که ۹ نوع آن را بدن تولید نمی‌کند، اما به آن نیاز دارد. این ماده‌ی غذایی همچنین حاوی چربی‌های خوب و ویتامین E است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1221339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =