به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سعید جلیلی امروز ۱۷ آذر ۱۴۰۳ در مراسمی به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: روز دانشجو پیام های زیادی دارد و یکی از آنها این است که روند ها را بشناسد و اگر فرصت های باشد که از بین برود جامعه را هوشیار کند. فعالیت های دانشجویی در چند دهه اخیر بویژه از سال ۳۲ توانسته است به خوبی عمل کند.
وی افزود: کتابی که اخیر حضرت آقا تقریض فرمودند به نام خیابان روزولت نشان می دهد که آمریکا چگونه می خواست براندازی کند. دانشجو باید پیشرو باشد و اگر چنین نشد بلای سال ۳۲ سر مردم می آید. در ۱۳ آبان ۵۸
اما دانشجویان پیشرو شدند و نگذاشتند بلایی سر حکومت بیاید. این حرکاتی که در مقاطع مختلف دانشجویان انجام می دهند از این نوع است. اما این گونه نیست که برای دانشجویان فرش قرمز پهن کرده آمد. اگر ما با مانعی برخورد می کنیم صبر است که این صبر یکی از جنود عقل است و در برابر آن جزع و فزع به عنوان جنود جهل است. صبر یعنی این که چگونه خسته نشویم.
جلیلی در ادامه تصریح کرد: ما در بزنگاه های یک صد ساله گذشته غفلت و غیبت داشتیم اما جمهوری اسلامی این فرصت را ایجاد کرد که در نقاط بزنگاهی به خوبی عمل کنیم. ایران اکنون در نقطه بزنگاهی قرار دارد.
وی درباره کنش ایران در منطقه گفت: کتابی به نام صلحی که همه صلح ها را بر باد دارد مملو از اسنادی است و بیش از صد سال قبل چند قدرت مقابل هم نشستند و برای مسایل منطقه مانند سوریه و عراق نقشه کشیدند و تا اکنون مردم منطقه از این طراحی در حال رنج کشیدن هستند. آنها در زمان نقشه مناطق طراحی کردند که تا امروز ادامه دارد. اگر امروز یک مقام مثلاً سوری یا ترکیه ای حرفی می زند ریشه در این مباحث دارد. این روند ادامه پیدا کرد به نحوی که این قدرت ها تصور کردند فعال مایشا هستند. اما به برکات انقلاب اسلامی شرایط تغییر کرد.
جلیلی در ادامه گفت: در این فضا بود که یک نیروی مقاومت بوجود آمد و حالا یکی از بزنگاه ها طوفان الاقصی است که شکل گرفته است. این جریان مقاومت نظم جدید را بهم ریخته است. سال گذشته می گفتیم نظم جهانی در حال بهم ریختن است اما کسی قبول نمی کرد. بر همین اساس رژیم صهیونیستی اسم عملیات شهادت سید حسن نصرالله را نظم جدید گذاشت. اگر امروز وارد بحث سوریه می شویم باید سیر این بحث را بدانیم.
وی در میانه سخنرانی در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان که وی را متهم به کلی گویی کرد، گفت: بعضی وقت ها ادبیاتی مثل تله جنگ ساخته می شود که اسراییل را گستاخ می کند. یا مثلاً باید سراغ تنش زایی برویم که باید گفت این تنش زدایی به چه قیمت است؟ اما مهم تهدید زدایی است و اگر تهدید با تنش همراه باشد نیز ایرادی ندارد. دانشگاه در این مرحله باید هوشمندی راهبردی داشته باشد. خود دوستان هم اشاره کردند که آنها وعده داده بودند و عمل نکردند.
جلیلی در پاسخ به پرسش مجری برنامه که گفت هزینه شهادت سید حسن نصرالله چقدر بود؟ گفت: لازمه پاسخ به این پرسش این است که ایران دوباره از توافق جدید حرف نزند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که آیا وعده توافق باعث شد که وعده صادق ۲ دیر انجام شود؟ گفت: خود دوستان در وزارت خارجه این طور گفتند.
جلیلی در ادامه گفت: دانشجویان باید رویکرد داخلی و خارجی را بشناسند و در داخل رویکرد را نقد کنند. اگر در داخل از تله جنگ حرف می زنند چرا از تله دیپلماسی و تله اقتصادی حرف می نمی زنند؟ اصلا چه چیزی باعث تنش می شود؟ این تنش ناشی از قدرت و اقتدار ما است.
وی در پاسخ به این پرسش که اقتصاد مقدم بر مقاومت است یا برعکس گفت: این یکی از دو قطبی های اشتباه است که در جامعه می سازند در حالی که این دو باید با هم پیش برود و این دو به هم پیوسته است. مسائل اقتصادی با مسائل جهانی بهم پیوسته است. اما دشمن این دو گانه را می سازد تا جامعه از مسیرش بازماند. در این فضا باید به رشد اقتصادی از جمله رشد هشت برسیم اما در یک ماه گذشته از رشد سه و نیم درصدی حرف زده شده است. مهمترین ناترازی ناترازی حرف و برنامه و ناترازی حرف و عمل است.
جلیلی با اشاره به نقض مکرر وعده ها از سوی اروپا و آمریکا گفت: در شرایطی که طرف غربی پانزده بار اعلام کرده است که ما به وعده خود عمل کرده ایم. اما آنها به توافق عمل نکردند و حالا دوباره همان فرد سر کار آمده است و برخی حرف از توافق می زنند در حالی که باید اقتصاد تقویت شود تا بتوانیم مقاومت کنیم.
وی گفت: سوریه در محور مقاومت قرار دارد و مادامی که ایران در حال دفاع از مقاومت است باید از سوریه دفاع کند. وقتی شما به پشت خیمه دشمن می رسید وی شروع به حرکات غارات می کند. در زمان حضرت امیر ایشان مدام می خواستند تا مردم پای کار بیایند اما امروز حمایت مردمی یکی از ظرفیت های پای کار است. اگر کسی صحبت امروز صحبت از تله جنگ یا گفتگو با ترامپ کرد این را خطای راهبردی بدانید. اما اجرای راهبردی تفاوت دارد و این به عهده دستگاه ها است. مثلاً راهبرد حمایت از سوریه در رسانه ضعیف است و این خطا باید اصلاح شود. یکی از کارهای دانشگاه نیز اصلاح همین راهبردها است.
عضو شورای عالی امنیت ملی در ادامه در توضیح دولت سایه گفت: دولت سایه یک گفتمان است و یک دفتر و دکان نیست و این وظیفه همه مردم است. هر دانشگاه باید یک دولت سایه باشد. قبول مسوولیت فقط به معنای پذیرش پست در دولت ها نیست. در انتخابات امسال بارها اعلام کردم که هیج کسب نباید به خاطر دنیای دیگری آخرت خود را از بین ببرد.
وی با بیان این که برخی امروز از وفاق صحبت می کنند، گفت: وفاق در حال حاضر باید بیش از این که یک پروژه باشد باید یک پروسه عدالت باشد و این چیزی که اکنون وجود دارد ناقض است. ناترازی هایی که الان وجود دارد به شرطی حل می شود که ناترازی در برنامه و حرف از بین برود و این مشروط به داشتن برنامه است. مثلاً در زمینه بنزین باید بگوییم در زمینه بنزین و نفت بین دو تا چهار درصد پرتی داریم و باید پرسید مگر این پرتی یک ریال و دو ریال است؟ جلوگیری از این پرتی یکی از راهکارهای سیستماتیک مبارزه با فساد است و این کار راه حل دارد و در برنامه پنجم تحت مترینگ نام گرفت اما در لایحه بودجه امسال نیامده است البته می گویند در برنامه هست و نیازی نیست در بودجه بیاید.
جلیلی اظهار کرد: سیاست های کلی نظام را طبق قانون اساسی رهبر انقلاب تعیین می کنند و بر این اساس رهبر انقلاب یک شورای نظارتی را تعیین کرده اند.
وی در پاسخ به پرسشی که چرا هیچ گاه پست نمی گیرید؟ گفت: من از سطوح پایین وارد کارهای اجرایی شده ام و از همه این ها برجسته تر دبیری شورای عالی امنیت ملی است. در جلسات شش ساله شورای امنیت ملی شهید رییسی و آقای اژه ای حضور داشتند و بحث های زیادی در آنجا مطرح میشد. اما باید پرسید رییس جمهور چه کارویژه ای دارد و چه کارهای اجرایی باید انجام دهد. خود آقای پزشکیان چند ساعت بعد از شهادت شهید هنیه در جایگاه ریاست شورای امنیت قرار گرفتند. تاکنون به من پست استانداری پیشنهاد نشده است و نمی دانم این حرف از کجا آمده است.
جلیلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که با گرد حرف زدن و تکراری حرف زدن نمی توان کشور را اداره کرد، گفت: بنده درسال نود و دو حرف هایی زدم و رقیب بنده حرف های مانند برجام زد و من ایراداتی گرفتم و ایشان پاسخی داده حالا اگر آن ایرادات تکرار شود دوباره همان حرف ها را میزنم و کسی که مسوولیت اجرایی داشته است باید درباره ایرادات پاسخ دهد.
وی با بیان این که در دولت آقای روحانی از پیشنهادات ما استقبال کافی نمیشد، گفت در دولت سیزدهم تمام پیشنهادات ما را شهید رییسی پیگیری می کرد اما گاهی در سیستم ایراداتی وجود دارد که این دستورات قابلیت اجرایی پیدا نمی کنند. یکی از بحث های ما برای دانشگاه ها پس از پیروزی در انتخابات یکی ارزآوری بود و دیگر ایجاد اشتغال. رییس جمهور در برابر این پیشنهاد گفت شما خودت مسیولیت این کار را به عهده بگیر اما به ایشان گفتم که باید این کار به عنوان یک ماموریت برای برخی وزارت خانه ها تعریف کنید.
جلیلی در پاسخ به پرسشی که چرا در زمان انتخابات به جای معرفی یک خانم در برنامه خاصی یک آقا را معرفی کردید؟ گفت: این طور نبود که بگویند حتما یک خانم معرفی پیدا کنید بلکه گفته بودند یک شخص نزدیک به رییس جمهور بیاید و البته این انتخاب یک سلیقه بود. البته ما قایل به استفاده از ظرفیت بانوان هستیم و مدیر کارگروه بودجه ما یک خانم است.
نظر شما