به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، اگرچه ترامپ طرحی را برای آینده غزه مطرح مرده و مدعی است که طرح مذکور تنها راه حل این بحران است اما هنوز مشخص نیست که خود ترامپ نسبت به طرح پیشنهادی در خصوص غزه تا چه اندازه جدی است. او بارها در این مورد نظرات مختلفی را بیان کرده که با عمل او در تضاد بوده است.
زمانی که ترامپ در دیدار نتانیاهو در کاخ سفید طرح خود در خصوص جابجایی فلسطینیها از غزه به کشورهای اردن و مصر را پیشنهاد داد، طرح او به شدت با مخالفت کشورهای عربی مواجه شد و در نهایت مصر پیشنهادی جایگزین را در این مورد بازسازی غزه بدون جابجایی فلسطینیان ارائه داد.
بیشتر بخوانید:
درگیریهای اخیر سوریه به نفع اسرائیل تمام شد / ایجاد کریدور داود هدف نهایی رژیم صهیونیستی
در نهایت نیز در روزهای گذشته ترامپ در دیدار کاخ سفید با مایکل مارتین -نخست وزیر ایرلند- در پاسخ به سؤال خبرنگاری در این باره که آیا طرح فلسطینیها از نوار غره را با مارتین در میان گذاشته است، گفت: هیچ کسی فلسطینیها را اخراج نمیکند.
وزارت امور خارجه مصر نیز پس از این اظهارات در بیایهای از سخنان دونالد ترامپ درباره این که ساکنان نوار غزه نمیخواهد آن جا را ترک کنند قدردانی و آن را مثبت ارزیابی کرد. همچنین حسین الشیخ -دبیرکل سازمان آزادی بخش فلسطین- نیز در شبکه اجتماعی ایکس از این بیانات قدردانی کرد.
این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش جدیدی از زبان مقامات آمریکایی و اسرائیلی فاش کرده که ایالات متحده و اسرائیل با مقامات سه دولت آفریقای شرقی تماس گرفتهاند تا درباره استفاده از سرزمینهای آنها به عنوان مقاصد بالقوه برای اسکان مجدد فلسطینیهای از نوار غزه گفتگو کنند.
این رسانه معتقد است تماس با سودان، سومالی و منطقه جداشده سومالی موسوم به سومالی لند نشان دهنده عزم ایالات متحده و اسرائیل برای ادامه طرحی است که به طور گسترده توسط بسیاری از کشورها محکوم شده و مسائل حقوقی و اخلاقی جدی را مطرح کرده است. همچنین از آنجایی که هر سه مکان فقیر هستند و در برخی موارد تحت تأثیر خشونت قرار گرفتهاند، این پیشنهاد همچنین هدف اعلام شده ترامپ از اسکان مجدد فلسطینیها غزه در یک منطقه زیبا را مورد تردید قرار میدهد.
مقامات آمریکایی و اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن برای بحث در مورد یک ابتکار دیپلماتیک محرمانه، تماس با سومالی، سومالی لند و سودان را نیز تایید کردند. آنها گفتند که مشخص نیست این تلاش ها چقدر پیشرفت کرده یا در چه سطحی بحث ها انجام شده است.
در واکنش نیز مقامات سودان گفتند که پیشنهادات ایالات متحده را رد کردهاند و یک مقام سودانی فاش کرد تماسها حتی قبل از مراسم تحلیف آقای ترامپ با پیشنهاد کمک نظامی علیه نیروهای داخلی متغارض و کمک به بازسازی پس از جنگ و سایر مشوق ها آغاز شده است. این در حالی است که مقامات سومالی و سومالی لند به آسوشیتدپرس گفتند که از هیچ تماسی مطلع نیستند.
کاخ سفید نیز از اظهار نظر در مورد تلاشهای اطلاع رسانی خودداری کرد. دفاتر نتانیاهو و ران درمر -وزیر کابینه اسراییل و نتانیاهو- به عنوان یکی از افراد معتمد که برنامهریزی اسرائیل پس از جنگ را رهبری میکرد نیز اظهار نظری نکردند.
اما اسموتریچ، وزیر دارایی، یکی از مدافعان قدیمی آنچه او مهاجرت «داوطلبانه» فلسطینیها مینامد، این هفته گفت که اسرائیل در تلاش است تا کشورهایی را شناسایی کند که باید فلسطینیها را جذب کند. وی همچنین گفت که اسرائیل در حال آماده سازی یک «اداره مهاجرت بسیار بزرگ» در وزارت دفاع است.
با توجه به سکوت دفاتر آمریکایی و اسرائیلی مشخص نیست آیا به درستی چنین پیشنهادی ارائه شده است یا خیر. شاید آنها به دلیل منتظر ماندن تا رسیدن به توافق اصلی سکوت کردهاند و یا به دلیل مخالفت کشورهای آفریقایی بوده که آمریکا و اسرائیل درباره آن اظهار نظری نکردهاند. همچنین مشخص نیست وقتی ترامپ گفت: «هیچ کسی فلسطینیان را اخراج نمیکند»، آیا منظور او به طور کلی صرف نظر از پیشنهادش بوده و یا اینکه به کمک اسرائیل وضعیتی را در نواز غزه به وجود خواهد آورد تا مردم غزه مجبور به کوچ شوند، بدون اینکه آنها حکمی برای اخراج داده باشند.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما