به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، بیماران خاص به نسبت دیگران هزینههای بسیار بالایی دارند و مشکلات معیشتی، اجاره مسکن، هزینههای تحصیلی در آنها دوچندان است. از طرفی دولت نسبت به تصویب قانون بازنشستگی پیش از موعد این بیماران هم بیتوجه است و هزینه درمان بیماران سالمند هم به این لیست اضافه میشود. همه اینها باعث شده تا نیازمند دریافت وامهای ضروری باشند.
بنا به گفته احمد قویدل مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران، در سال جاری به جز چند استان کم برخوردار، وامهای بیماران خاص از دسترس بیماران خارج شد. بانکهای کشور هم عملا سالهاست با انواع و اقسام طرحهای متکی به موجودی حساب، پرداخت وام به بیماران خاص را یا اساسا در دستور ندارند یا سهمیههای اندک 10 میلیون تومانی دارند که گرهی از مشکلات بیماران باز نمیکند.
وی افزود: وام های کم بهره پیش بینی شده توسط دانشگاههای علوم پزشکی که تا ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان نیز ظرفیت داشت، یکی از طرحهای موفق در کمک به معیشت بیماران خاص بود که امسال بدون هیچ توضیحی به چند استان محدود شد. وزرای محترم بهداشت و رفاه به این حقیقت توجه کنند که بیماران خاص در چارچوب بیماری خود از امتیازات رفاهی برخوردار نیستند و هیچ نهاد حمایتی دیگر مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد حمایت از این بیماران را به صورت عام در دستور ندارند.
قویدل توضیح داد: آمار معدودی از این بیماران که متاسفانه به جمعیت معلولین افزوده شدهاند توسط سازمان بهزیستی حمایتهای تعریف شدهای دارند که همواره مورد نقد جدی جامعه معلولین است. متاسفانه این سازمان در حوزه پیشگیری از بیماریهای خاص، حمایت و نقش آفرینی ندارد و بیماران خاصی که در اثر عوارض بیماری دچار معلولیت میشوند، تحت پوشش حمایتهای محدود خود قرار میدهد. بخش کوچکی از بیماران و خانوادههای آنها که شرایط اختصاصی کمیته امداد حضرت امام خمینی ( ره ) دارند از حمایتهای این نهاد عمومی غیردولتی بهرهمند میشوند.
وی دادمه داد: سازمان بهداشت جهانی اثربخشی حمایتهای درمانی و بهداشتی را در گرو حمایتهای رفاهی متناسب میداند. بیماران خاصی که سرپرست خانوار هستند، نیازمند این توجه هستند. از جمله اقدامات مثبت در این رابطه که در چارچوب نیازهای بیماران خاص است، اختصاص رایگان بلیت مترو و تخفیف در صدور مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک است که محدود به تهران میشود.
مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران عنوان کرد: پرداخت وام با ضامنهای معتبر یک کمک تعریف شده برای گشودن گرههای زندگی بیماران خاص و خانوادههای آنان است. این فرصت وام کمک بلاعوض نیست و بیماران وجه دریافتی را با سود عادلانه پس میدهند، اینکه با چه استدلالی از یک طرف اقشار آسیبپذیر از فرصت اخذ وام محروم میکنند و در حوزههای دیگر وامهای بانکی به مدیران ویژهای اختصاص داده میشود، افکار عمومی را آزار میدهد.
وی ادامه داد: اظهار امیدواری میکنیم که وزاری محترم بهداشت و رفاه در دولت آقای پزشکیان که متعهد به سفارش مهم مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «بیمار نباید رنجی جز رنج بیماری داشته باشد.» هستند، این فرصتهای محدود وامهای کم بهره را به بیماران خاص از جمله هموفیلیها بازگردانند و فرصتهای جدیدی را نیز تعریف کنند. این فرصتهای وام منشاء امیدواری بیماران در سراسر کشور و کمک موثری در رفع مشکلات اقتصادی آنان است و هزینهای هم برای دولت ندارد. انصاف نیست راه وام به اغنیا و مسئولان آنچنان باز باشد که ارکان نظارتی کشور به موضوع ورود کنند و فرصتهای اخذ تسهیلات بانکی اقشار آسیبپذیر مسدود شود.
به گزارش ایسکانیوز، اخیرا هم حجتالاسلام پژمانفر نماینده مجلس و رئیس کمیسیون اصل نود در نامهای به فرزین رئیس بانک مرکزی بر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه کمک هزینه درمان بیماران هموفیلی تاکید کرده است.
▫️در این نامه آمده است:
«در اسرع وقت جوابیه لازم به این مرجع اعلام شود تا ضرورتی برای انعکاس موضوع به مراجع قضایی ایجاد نگردد.»
حال باید دید که بانک مرکزی چه واکنشی خواهد داشت و این تسهیلات به بیماران خاص پرداخت میشود یا همچنان این مطالبه روی زمین خواهد ماند.
انتهای پیام /
نظر شما