به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، چیزی تا شروع امتحانات مدارس نمانده و آن دسته از دانشآموزانی که باید برای کنکور آماده شوند، نگرانیهایی دارند. موضوع ترمیم معدل بحث چالشی این روزهای آموزش و پرورش است و در چند ماه اخیر هم مصوبات مدام تغییر کردند.
موسی الرضا کفاش معاون دبیر شورای عالی آموزشوپرورش در گفتوگو با ایسکانیوز عنوان کرده که از ابتدای سال جاری، شورای عالی آموزشوپرورش برخی از مصوبات جدید را به منظور بازنگری در فرآیندهای آموزشی و اصلاح نواقص گذشته به مرحله اجرا درآورده است. یکی از مهمترین این تغییرات، حذف تاثیر پایه دهم در سوابق تحصیلی و جایگزینی آن با پایه یازدهم و دوازدهم است.
کفاش در مورد امتحانات نهایی عنوان کرد: امتحانات اکثر دروس برای دانشآموزان پایه یازدهم و دوازدهم در سال جاری به صورت نهایی برگزار خواهد شد. نمرات این امتحانات به عنوان سوابق تحصیلی دانشآموزان در پذیرش دانشگاهها تاثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد نمره نهایی پذیرش دانشگاهها از طریق سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد از طریق کنکور خواهد بود. این تغییرات بهطور مستقیم با هدف ایجاد عدالت آموزشی برای همه دانشآموزان اجرا شده است. از کل تاثیر سوابق تحصیلی ۲۰ درصد سهم پایه یازدهم است.
وی در ادامه به موضوع ترمیم نمرات دانشآموزان اشاره کرد و گفت: اگر دانشآموزی در امتحانات نهایی موفق به کسب نمرات مورد نظر خود نشود، میتواند در سالهای آینده برای ترمیم نمرات خود اقدام کند.
دبیر شورای عالی آموزشوپرورش توضیح داد: این اقدام از سال آینده برای تمام دروس نهایی قابل اجرا خواهد بود. در سال آینده دانشآموزانی که تمایل به ترمیم نمرات خود دارند، باید تمام دروس نهایی آن پایه را ترمیم کنند. یعنی حتی اگر بخواهند یک درس را اصلاح کنند باید برای تمامی دروس نهایی آن پایه امتحان بدهند.
محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش هم گفته که امسال افرادی که متقاضی ترمیم نمره برای اولین بار هستند، میتوانند یک یا چند درس را انتخاب کنند. اما کسانی که ترمیم مجدد انجام میدهند، باید همه دروس همان پایه را انتخاب کنند و در آزمون تمام آنها شرکت کنند. نمره کسبشده در ترمیم بهعنوان نمره نهایی لحاظ میشود.
وی افزود: توصیه ما این است که داوطلبانی که امسال قرار است به صورت تکدرس ترمیم نمرات را انجام دهند، دروسی را که ضریب بالایی دارند برای ترمیم انتخاب کنند و همه دروس را انتخاب نکنند، چون نه فرصت آن وجود دارد و نه ضرورتی. البته این انتخاب به تشخیص خود افراد بستگی دارد.
بنا به گفته این مقام مسئول، طبق شیوهنامه سال قبل، اگر داوطلب غیبت کند، به منزله انصراف است و نمرهای برای او ثبت نمیشود. برای سال آینده (۱۴۰۵) نیز ترمیم بهصورت نامحدود انجام میشود، اما با دو شرط: ۱) باید همه دروس پایه مدنظر را انتخاب کند ۲) نمره جدید بهعنوان نمره نهایی سابقه تحصیلی ثبت میشود. اگر در آزمون شرکت نکند و غیبت کند هم همان نمرات قبلی لحاظ خواهد شد.
انتهای پیام /
نظر شما