به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، هفته گذشته امانوئل مکرون -رئیس جمهور فرانسه- اعلام کرد کع کشورش قصد دارد در ماههای آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. در صورت عملی شدن این وعده، فرانسه دوازدهمین عضو اتحادیه اروپا خواهد بود که رسما وجود کشور فلسطین را میپذیرد. اسلوونی، ایرلند و اسپانیا نیز سال گذشته اقدام مشابهی انجام دادند. مکرون در مصاحبه خود با یک رسانه ضمن اعلام این خبر پیشنهاد کرد که این اقدام میتواند در کنفرانس سازمان ملل در نیویورک در ماه ژوئن در مورد حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین انجام شود.
اگرچه هنوز صحت ادعای رئیس جمهور فرانسه مشخص نشده اما مقامات رژیم صهیونیستی تا همین حد را هم تحمل نکرده و نسبت به آن واکنش نشان دادند. گیدئون سار -وزیر امور خارجه اسرائیل- ضمن محکومیت شدید اعلامیه مکرون و خیالی خواندن کشور فلسطین مدعی شد که چنین اقدامی «یک جایزه برای تروریسم خواهد بود». به نظر میرسد وحشت صهیونیستها از این باشد که در صورت عملی شدن وعده فرانسه، کشورهای اروپایی دیگری از جمله لوکزامبورگ و پرتغال نیز اقدام مشابهی انجام دهند و فشار افکار عمومی بر سایر کشورهای اتحادیه اروپا افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:
احتمال به رسمیت شناختن فلسطین توسط فرانسه/ نمایش سیاسی یا احترام به افکار عمومی
با این حال برخی کارشناسان بر این باورند که ادعای مکرون ممکن است تلاشی برای کاهش فشار افکار عمومی این کشور در قبال مسئله فلسطین و جنایات رژیم صهیوینستی باشد و تا زمان عملی شدن نمیتوان آن را تایید کرد. علاوه بر این، ممکن است مکرون با توجه به اختلافات اخیر اتحادیه اروپا با دونالد ترامپ در پروندههای مختلف قصد داشته باشد از این طریق امتیازاتی از آمریکا و یا رژیم صهیونیستی دریافت کند.
همزمان با این مسئله، یک تحول قابل توجه در دردون تشکیلات خودگران رخ داد که توجه رسانههای بین المللی را به خود جلب کرد. محمود عباس -رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین- ابتدای هفته جاری «حسین الشیخ» -دستیار قدیمی خود- را به عنوان اولین معاون رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین منصوب کرد. به منظور بررسی این دو رویداد مهم گفتگویی با دکتر سعدالله زارعی -کارشناس ارشد مسائل منطقه انجام شد.
از نظر این کارشناس منطقه، موضوع تشکیل کشور فلسطین و اصل اینکه ملت و سرزمینی به نام فلسطین وجود دارد، محل اختلاف نیست و هم در اسناد سازمان ملل و همچنین اظهارات مقاماات کشورهای غربی به آن تصریح شده است. به گفته زارعی، اختلاف بر سر عرض و اندازه فلسطین است و رژیم صهیونیستی در طول دوران حیات ننگین خود به ویژه در سالهای اخیر در جهت انکار موجودیت فلسطین حرکت کرده و اکنون نیز در تدارک کامل کردن تسلط خوب بر غزه و کرانه باختری است.
زارعی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تلاش میکند جمعیت فلسطینی ساکن در این دو منطقه را که عدد آن حدود 5 الی 6 میلیون نفر است را به نوعی اخراج کند، اظهار کرد: در این میان برخی دولتهای جهان تشکیل کشور فلسطین در سرزمین 1967 را در پارلمانهای خود تصویب کردند که دولتهای فرانسه، انگلیس و برخی دیگر کشورهای اروپایی نیز جزء آن هستند و حوادث خونین غزه هم در تسریع این حرکت بسیار موثر بود.
وی در خصوص ادعای اخیر مکرون گفت: آنچه که اخیرا موجب خشم فرانسه و اروپاییها شده، عدم گفتگو و هماهنگی نتانیاهو با هیچ طرف خارجی در ارتباط با اقدامات خود در غزه است و همه کمیتههای مروبط از جمله کمیته چهار جانبه متشکل از آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اروپا را کنار گذاشته و سیاست یکجانبه و خشن علیع غزه را دنبال میکند.
هر چند که به اعتقاد این کارشناس، نکته اساسی و سوال مهم این است که نتانیاهو و رژیم اسرائیل تا کنون با پشتوانه سیاسی و نظامی غربیها حقوق فلسطینیها را زیر پا گذاشته است. وی با اشاره به اینکه غرب مانع اجرای قطعنامههای 151، 138 و 242 سازمان ملل شده است، تصریح کرد: اگر حمایت غربیها از اسرائیل و گسیل محمولههای بزرگ تسلیحاتی آنها به سمت تل آویو نبود، نتانیاهو اکنون نمیتوانست چنین جنایاتی در غزه انجام دهد.
زارعی خاطر نشان کرد: اگرچه اروپاییها از دست نتایاهو عصبانی هستند، مسئولیت بنیادین جنایات اسرائیل در غزه با خود غربیهاست اما اقدامات بدون مشورت نتانیاهو موجب دردسر آنها و بروز اعتراضات داخلی شده که هزینههایی برای دولتهای اروپایی دارد. وی افزود: اقدامات نمایشی از سوی برخی سیاستمداران اروپایی خشم معترضین را کاهش نمیدهد و حتی موجب تشدید آن خواهد شد.
این کارشناس منطقه در پاسخ به علت انتخاب معاون توسط محمود عباس و تحلیلهایی که در خصوص احتمال تغییر رهبری در تشکیلات خودگران مطرح میشود، اظهار کرد: محمود عباس به شدت بیمار است و از طرف دیگر نارضایتی شدیدی نسبت به عملکرد او وجود دارد از همین رو، این اقدام با هدف مثبت سازی نگاه فلسطینیها به تشکیلات خودگردان انجام شد اما انتخاب بدون مشورت «شیخ» باعث تشدید اختلافات و تضعیف بیشتر تشکیلات خودگردان شد.
انتهای پیام/
نظر شما