به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، بامداد امروز ارتش پاکستان عملیاتی با نام «بنیان مرصوص» در پاسخ به «عملیات سیندور» هند انجام داد و بر اساس گزارش رسانههای پاکستانی، چند پایگاه نظامی هند در بیاس، پاتانکوت و اودامپور مورد هدف قرار گرفتند. حدود دو هفتهای هست که هند و پاکستان در پی عملیات تروریستی در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند که منجر به کشته شدن 46 نفر شد، درگیر هستند و یکدیگر را تهدید میکند.
هر چند که به باور تحلیلگران دو طرف از نظر اقتصادی شرایط تشدید تنش را ندارند و احتمالا برای حفظ ظاهر و افزایش بازدارندگی خود دست به حملات محدودی میزنند. با این حال، برخی نهادهای بین المللی نگران بروز یک جنگ تمامعیار میان دو قدرت هستهای جنوب آسیا هستند. تنشهای جاری ریشه در دههها اختلاف بر سر منطقه کشمیر دارد اما رویدادهای اخیر موجب ملتهبتر شدن فضا نسبت به گذشته شده و دو کشور را بار دیگر در آستانه درگیری مستقیم قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
هند و پاکستان پشتوانه اقتصادی ورود به جنگ را ندارند
عملیات «بنیان مرصوص» دومین اقدام نظامی مستقیم از زمان انفجار پهلگام بهشمار میرود و با واکنش گسترده افکار عمومی دو کشور مواجه شده است. در حالی که رسانههای پاکستانی از «ضربه قاطع به مواضع دشمن» سخن میگویند، مقامات هندی هنوز واکنش رسمی گستردهای نسبت به این حملات نشان ندادهاند، هرچند منابع غیررسمی از آمادهباش کامل ارتش هند خبر دادهاند.
در سطح بینالمللی، برخی نهادها از جمله سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواستار خویشتنداری طرفین و بازگشت به مسیر گفتوگو شدهاند. با این حال، به نظر میرسد فضای ملیگرایی و رقابتهای منطقهای، بر تصمیمگیریهای عقلانی و مبتنی بر منافع بلندمدت سایه انداخته است. سرویس بین الملل ایسکانیوز به منظور بررسی تحولات بین هند و پاکستان گفتگویی با سید وقار رضوی -تحلیلگر پاکستانی- انجام داد.
وی در خصوص حمله متقابل پاکستان به هند در واکنش به عملیات «عملیات سیندور» اظهار کرد: اگرچه پاکستان اعلام کرده که تعدادی از جنگندههای هندی را در پاسخ به حمله به مناطقی از پاکستان سرنگون کرده اما احتمال حملات بیشتر نیز وجود دارد؛ زیرا نخست وزیر و ارتش تاکید کردهاند که همچنان حق پاسخ به حملات اصلی را برای خود محفوظ میدارند.
رضوی در پاسخ به سوالی در مورد شرایط اقتصادی طرفین و عدم تمایل آنها به تداوم درگیری گفت: بدون تردید اقتصاد در نحوه نگاه طرفین به این درگیری نقش خواهد داشت، اما در عین حال نباید سطح دشمنی بین دو دولت را دست کم گرفت. وی افزود: هر دو کشور با شرایط دشوار برای ایجاد موازنه دارند اما باید به ملتهای خود نشان دهند که اقدامات لازم را انجام داده و به نوعی پیروز درگیریهای اخیر بودهاند.
تحلیلگر پاکستانی مسائل بین الملل در خصوص دیگاه افکار عمومی در کشور در ارتباط با درگیریهای اخیر تصریح کرد: اتفاقات اخیر پاکستانیها را متحد کرد و در حال حاضر، ارتش و دولت تحت فشار هستند تا واکنش مناسبی به حملات هند نشان داده و ایجاد اطمینان کنند که در صورت وقوع حملات مشابه هند مصونیتی از حملات متقابل پاکستان نخواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما