به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، سریال «کنکل» یکی از جدیدترین آثار نمایش خانگی به کارگردانی رامتین لوافیپور سریالی در ژانر پلیسی و معمایی است که با وجود استفاده از بازیگران مطرحی همچون هانیه توسلی، صابر ابر، مهدی پاکدل و ستاره پسیانی، اما با واکنشهای متفاوت و نقدهای جدی مواجه شده است. این سریال صبح هر پنجشنبه از پلتفرم استارنت پخش میشود، پلتفرمی که به تازگی راه اندازی شده و با این ساخت و انتشار این سریال سعی در معرفی خود دارد همانگونه که پاتفرم شیدا با ساخت و عرضه سریال «آبان» خود را معرفی کرد.
داستان این سریال هول محور یک دزدی چندباره از یک کارخانه میچرخد که باعث شده پای پلیس به کارخانه باز شود و از همه کارکنان کارخانه پرس و جو کنند تا سارق را از بین کارکنان کارخانه پیدا کنند که تا اینجا متوجه میشویم ژانر فیلم درام- پلیسی است اما در یک بستر کمدی روایت میشود. فیلم ابدا یک فیلم کمدی نیست اما یک کمدی ظریف و شیطنت در دیالوگ ها وجود دارد و حتی شاید بتوان این موضوع را از نام فیلم یعنی «کنکل» که یک شوخی کلامی از کلمه کنسل است دریافت کرد.
رامتین لوافیپور که پیش از این نیز در سال ۹۵ فیلم سینمایی «هت تریک» را ساخته بود نیز در فیلم خود که مضمونی اجتماعی داشت با بازی امیر جدید سعی داشت رگه های از کمدی را در فیلم خود تلفیق کند و حالا در سریال «کنکل» نیز از همین روش بهره جسته است و در واقع جنس شوخی های کل کل فوتبالی در کنکل از همان جنس شوخی های فوتبالی در هت تریک است.
یکی از ضعفهای «کنکل» در ساختار فیلمنامه است. با وجود اینکه فیلم شروع خوبی داشته، شخصیت ها درست و به اندازه معرفی میشوند و حتی اندازه بازی ها درست است اما روند پیشروی داستان کند، بیرمق و فاقد پیچیدگیهای لازم برای یک اثر پلیسی-معمایی است و حتی پرداختن به موضوع دزدی در کارخانه بیش از حد کش دار شده است و به طور مثال میشد به جای تماشای دوبار دعوای کارگران در کارخانه به یک بار دعوا هم بسنده کرد.
از سوی دیگر این سریال در قسمت اول خود بیشتر به معرفی ابی دست کج (صابر ابر) پرداخت و بازی خوب و متقاوتی را از این ستاره این روزهای نمایش خانگی شاهد بودیم که نقشی متفاوت از نقش او در سریال «تاسان» بود.
شاید یکی از نقاط قوت این سریال را بتوان به صحنه سازی کارخانه و استفاده از نور و رنگ دانست. رنگ غالبی که در قسمت یکی دو قسمت اول سریال دیدیم رنگ سبز بود که سبز در سینما معانی مختلفی دارد اما دو معنی آن عجیب است. یکی از معانی آن نمایش محیط های ناشناخته است که از قضا به قصه این سریال بی ربط هم نیست مانند اینکه در یک کارخانه افراد مختلفی مانند مهندس و کارگر مشغول کارند و پیدا کردن روابط آنها در دزدی مخاطب را کمی سردرگم میکند.
دومین معنی رنگ سبز در سینما نمایش دادن حسادت است. در این سریال با وجود اینکه ابی لقب ابی دست کج را دارد اما راننده و مورد اقبال و وثوق رئیس کارخانه است و به راحتی میتوان حسادت سایر کارگران نسبت به ابی را شاهد بود.
با وجود اینکه پایان بندی قسمت اول به درستی انجام شد و یک تعلیق برای تماشای قسمت دوم ایجاد کرد اما در قسمت دوم اتفاق خاصی نیفتاد و اگر قسمت های بعدی به همین منوال پیش برود گویا سریال همه حرف خود در قسمت اول زده و قرار نیست در قسمت های بعدی شاهد اتفاق جدیدی باشیم.
از دیگر موارد گنگ این سریال آن چیزی است که دزدیده می شود. با وجود اینکه مشخص است سریال در یک کارخانه ریسندگی ساخته شده اما چیزی که دزدیده می شود شبیه به یک بشکه مواد شیمیایی می ماند و حداقل در دو قسمت ابتدایی سریال مشخص نیست آن چیزی که از کارخانه دزدیده می شود چه چیزی است و حتی اشاره ای به ارزش ریالی آن نمی شود که مخاطب بداند ۵ کاراکتر اصلی «کنکل» که دو نفر از آنان مدیران و مهندسان کارخانه هستند برای چقدر پول حاضر به مشارکت در دزدی شده اند.
انتهای پیام/
نظر شما