به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، برخلاف ادعای دولت آمریکا مبنی بر عدم مداخله در حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران به نظر میرسد که این حمله با هماهنگی کامل بین واشنگتن-تلآویو انجام شده است و همراهی کامل سامانههای پدافندی آمریکا در منطقه برای رهگیری موشکهای ایرانی شلیک شده به سمت اراضی اشغالی نیز موید همین مسئله است. با این حال، جمهوری اسلامی ایران با اتکای بر توان موشکی و پهپادی خود حملات قدرتمندی را به مواضع مختلف اسرائیل وارد کرده و خبرهای متعددی در خصوص اصابت موفق موشکهای ایرانی منتشر شده است.
بیشتر بخوانید:
خسارت فوقالعاده حملات تلافیجویانه ایران به رژیم صهیونیستی/ سرنگونی جنگندههای اسرائیلی قواعد بازی را تغییر داد
همین امر موجب شده که برخی تحلیلگران از احتمال ورود مستقیم ایالات متحده آمریکا و حتی برخی دیگر از کشورهای غربی صحبت کردهاند. ترامپ نیز در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ با ایران در صورت نیاز به صراحت اعلام میکند که این کار را انجام خواهد داد. دکتر یوسف عزیزی –تحلیلگر مسائل بین الملل- در گفتگو با ایسکانیوز به سوالاتی در مورد احتمال ورود غربیها به جنگ با ایران پاسخ داد.
از نظر این تحلیلگر مسائل بین الملل، گفتههای مسئولین آمریکا و اسرائیل نشان میدهد که حمله صورت گرفته قطعهای از پازل ترامپ بود اما آنچه که هنوز مشخص نشده این است که هماهنگی مذکور در چه حدی بوده است. وی با بیان اینکه حمله به ایران اقدامی چند لایه بوده که هدف آن صرفا زدن پایگاههای نظامی، ترور دانشمندان هستهای و فرماندهان نظامی با هدف ایجاد اختلال در واکنش احتمالی ایران بوده، اظهار کرد: حداقل در 15 ساعت اول تا اینکه ایران ساختار نظامی خود را بازسازی کند، ترامپ اظهار خوشحالی و پیروزی کرد اما پس از شروع پاسخهای ایران واکنش او را تغییر داد و تلاش کرد کمی از آن فاصله بگیرد و مجددا راه دیپلماتیک را پیشنهاد کرد.
تمام توان دفاعی و اطلاعاتی غرب در اختیار اسرائیل است
عزیزی خاطر نشان کرد در دوره اول ترامپ تا پیش از ترور سردار سلیمانی امکان دستیابی به نوعی توافق وجود داشت اما پس از آن شانس توافق از بین رفت. وی افزود: در دور دوم امید رسیدن به توافق حداقل در حوزه هستهای وجود داشت اما حمله اسرائیل و حمایت ترامپ از آن امکان دستیابی به تفاهم را بسیار دور از انتظار کرده است.
این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص واکنش کشورهای غربی و احتمال ورود مستقیم آمریکا به درگیری گفت: از نظر و شکی در این امر وجود ندارد؛ رسانههای اسرائیلی نیز اذعان کردهاند که علاوه بر سامانههای پدافندی آمریکایی که پس از 7 اکتبر در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفت، اکنون ناوهای آمریکایی در منطقه در حال کمک به رهگیری موشکهای ایرانی هستند. عزیزی با اشاره به اصابت موفق بیش از 20 درصد موشکهای ایرانی به اراضی اشغالی تصریح کرد: احتمالا ایران از استراتژی جدیدی استفاده کرده و با موشکهای پیشرفتهتری را به کار گرفته است.
ضربات ایران جلوی ورود مستقیم آمریکا به نبرد را گرفت
به اعتقاد وی، غربیها و حتی خود اسرائیل تصور نمیکردند که حجم خسارت ناشی از حملات ایران تا این اندازه باشد و انتظار خسارت کمتری داشتند لذا به نظر میرسد اروپا در جایگاهی نیست که بخواهد اقدام عملی علیه ایران انجام دهد اما ایران باید به نحوی هوشمندانه مانع دخالت مستقیم آمریکا در این تهاجم شود؛ هر چند که تردیدی در کمکهای اطلاعاتی و حمایتی آمریکا وجود ندارد. عزیزی با بیان اینکه اسرائیل از همان روز اول درخواست کمک از آمریکا داشت، اظهار کرد: اسرائیل به تنهایی نمیتواند به صورت موثر آسیبی جدی به تاسیسات هستهای ایران وارد کند و این امر نیازمند ورود هواپیماهای آمریکایی است.
از نظر این کارشناس بین الملل، مخالفت ترامپ در روزهای گذشته با ورود مستقیم به نبرد به چند دلیل بوده از جمله ضرباتی که ایران به اسرائیل زده موجب درک ترامپ از قدرت ایران شده و دیگر اینکه رئیس جمهور آمریکا منتظر است پس از تضعیف ایران و اطمینان از اینکه امکان ضربه زدن به آمریکا وجود ندارد، وارد ماجرا شود تا کمترین ریسک و هزینه برای او به وجود بیاید. یوسف عزیزی همچنین به مخالفت محافل آمریکایی حتی در بین جمهوری خواهان برای مداخله مستقیم در این نبرد اشاره و البته یاداور شد که لابی صهیونیستها با نفوذ خود بسیاری از سناتورهای آمریکایی را مجبور به حمایت لفظی از رژیم صهیونیستی کرده است.
عزیزی با بیان اینکه فعلا تا مرحله ورود آمریکا به جنگ فاصله داریم، گفت: باید به آمریکاییها هشدار داد که علیرغم عدم تمایل ایران به درگیری با آمریکا در صورت ورود مستقیم آنها به نبرد، ایران توانایی وارد کردن تلفات سنگین به منافع آمریکا را دارد. وی افزود: مهمترین مسئله برای ترامپ سرمایه سیاسی داخلی اوست و درگیری با ایران این سرمایه را به طور کامل از بین خواهد برد و علاوه بر این، اوضاع داخلی آمریکا چندان مطلوب نیست.
ضربات اطلاعاتی وارد شده به ایران نباید مجددا تکرار شود
این کارشناس مسائل بین الملل، در خصوص روزهای آتی در منطقه غرب آسیا دو فرض را مطرح کرد که بر اساس آن اگر درگیری در یک بازه بین یک هفته تا 10 روز و با میانجیگری برخی طرفهای خارجی مثل روسیه، ترکیه، کشورهای عرب منطقه و ... و بدون برتری کامل هیچ یک از طرفین درگیر به پایان برسد، لازم است ایران یک یارگیری قوی انجام داده و به سمت بازدارندگی هستهای حرکت کند. وی تصریح کرد: با توجه وضعیت منطقه، تجربیات ناشی از جنگ اوکراین و بیفایده بودن مذاکرات هستهای و اینکه طرف مقابل هیچگونه محدودیت اخلاقی برای خود قائل نیست، لازم است ایران به سمت بازدارندگی هستهای حرکت و همزمان ساختار امنیتی و نظامی خود را پالایش کند؛ زیرا ضربات اطلاعاتی وارد شده به ایران نباید مجددا تکرار شود.
وی همچنین تاکید کرد که ایران در حوزه اقتصادی، قاچاق و ارزی نیز ایران نیازمند یک بازنگری جدی و پالایش ساختاری است تا جلوی تهدیدات امنیتی را بگیرد.علاوه بر این، پالایش فکری مقامات، نخبگان، مردم و رسانههای کشور در مورد دو مفهوم مهم از دیگر ضرورتهایی بود که توسط عزیزی مورد تاکید قرار گرفت. از نظر این کارشناس مسائل بین الملل، بازنگری در دو مفهوم بازدارندگی و توازن قوا به ویژه از دو سال گذشته بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا سبب از بین رفتن عمق استراتژیکی ایران شد و فرصتهای بسیاری را برای کشور از بین برد.
عزیزی با بیان اینکه ما باید از تجربیات گذشته و اتفاقات سوریه درس بگیریم، تاکید کرد: اسرائیل تمام زیرساختهای دفاعی و نظامی سوریه را از بین برد و این همان کاری است که در صورت غفلت با ایران نیز خواهد کرد؛ زیرا رژیم صهیونیستی نمیخواهد کشور مستقلی در منطقه وجود داشته باشد و حرفهایی که امثال آقای ظریف میزنند امنیت ملی و موجودیت کشور را با خطر مواجه میکند و مردم و مسئولین باید این مسئله را درک کنند.
فرض دوم از نگاه این کارشناس مسائل بین الملل برتری پیدا کردن یکی از طرفین در پایان این درگیری است که اگر با برتری ایران باشد باید دو اقدام اساسی انجام شود؛ یکی اینکه به دلیل تهدیدات همیشگی ناشی از اسرائیل و حمله بدون مجوز شورای امنیت حمله کرده، ایران با اقدامات دیپلماتیک در نهادهای بین المللی مجوز حمله پیشدستانه به اسرائیل را داشته باشد. وی افزود: ایران باید از شورای امنیت بخواهد که اسرائیل به عضویت «ان پی تی» و سایر پیمانهای بین المللی بشود و باتوجه به پیشینه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی لازم است که اقدامات لازم برای مهار این رژیم انجام شود.
انتهای پیام/
نظر شما