به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ پس از آغاز حمله اسرائیل به ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ و ۱۲ روز جنگ بیامان در نهایت از صبح ۳ تیرماه و به پیشنهاد ترامپ این جنگ تحمیلی متوقف شد.
بیشتر بخوانید؛
چرا سازمان ملل در برابر اسرائیل سکوت میکند؟/ اقدام ایران در برابر صهیونیستها استفاده از حق «دفاع مشروع» است
اما رژیم صهیونیستی در همان ساعات ابتدایی توقف جنگ، پیشنهاد ترامپ را زیر پا گذاشت! این اقدام در کنار تجربه تلخ عهدشکنی آمریکاییها و به ویژه ترامپ؛ موجب شک و بدبینی به پایداری وضعیت فعلی و مجموعهای از ابهامات و پرسشها شده است.
در همین راستا با محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده ادوار مجلس گفتگو کردیم که در ادامه خواهد آمد:
باید بر اساس تجربه به پیشنهاد «آتشبس» ترامپ بدبین باشیم
وکیلی درباره دلایل ارائه پیشنهاد توقف جنگ از سوی رئیسجمهور آمریکا گفت: تجربه تاریخی نشان میدهد باید به آنچه که آمریکاییها و بهویژه رژیم صهیونیستی بیان میکنند، بدبین باشیم. زیرا تمام اقدامات ترامپ از زمان مذاکره تا حمله به ایران، فریب بود. آمریکا از عملیات روانی و فریب استفاده میکند بنابراین وظیفه مسئولین کشور و به خصوص مقامهای نظامی این است که همچنان این اقدامات را به حساب فریب بگذارند. یعنی نباید از آمادگی نیروی نظامی ذرهای کاسته شود و ضروری است به سرعت از این فرصت برای بازسازی آمادگی دفاعی استفاده کنیم.
وی با بیان این که من نام این فرصت را توقف در جنگ و نه آتشبس میگذارم تصریح کرد: هنوز پیرامون مفهومی که در حال استفاده است، ابهام وجود دارد یعنی نمیدانیم وارد «توافق آتشبس» شدیم یا به اصطلاح «تعلیق عملیات نظامی». ولی به هر حال با توقف عملیات نظامی فرصتی برای کشور ما مهیا شده است که میتوان از آن برای بازسازی و آمادگی استفاده کرد اما همچنان بر این باورم که باید به این شرایط بدبینانه نگاه کرد.
وکیلی در پاسخ به این پرسش که اولویتبندیهای پیش روی ایران در این شرایط چیست؛ اظهار کرد: مهمترین اولویت، ساختار نظام دفاعی کشور است. این ساختار باید با شرایط و تجربهای که به دست آوردیم تجدید و متناسبسازی شود.
وی در ادامه افزود: آسمان ایران باید برای هر متعرض و متجاوزی ناامن شود. حتما باید ساختار دفاعی آسیبشناسی شود و اشکالاتی که وجود دارد هرچه سریعتر شناسایی و رفع شود. علاوه بر ساختار دفاعی کشور، ساختار امنیتی و اطلاعاتی کشور نیز نیاز به تجدید نظر اساسی دارد.
سناریوی دشمن پس از توقف جنگ، ایجاد شورش است
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره محتملترین سناریوی پیشروی دشمن پس از توقف جنگ عنوان کرد: سناریوی دیگری که دشمن دنبال میکند کشاندن مردم به خیابانها است. البته آنها بر مبنای محاسبه غلط گمان میکردند این شورش در مرحله نخست تجاوز رخ میدهد. این سناریوی مهمی است که به نظر من بر آن تمرکز خواهند کرد چون در میدان، امکان هماوردی نداشتند و کمر رژیم صهیونیستی زیر بار موشکها در حال شکستن بود، پس توقف اضطراری جنگ را مطرح کردند. بنابراین اگرچه نه به دلیل تحریک شورش توقف اضطراری را خواستند اما بعد از این، همه توانشان را برای ایجاد شورش بسیج میکنند.
وی با تاکید بر این که دشمن شرایط لازم برای ایجاد شورش خیابانی را ندارد، گفت: در این شرایط باید ضمن اینکه برنامههای امنیتی و انتظامی برای کشف منابع نفوذ با قدرت انجام بگیرد، مهمترین کار صیانت از انسجام و همبستگی ملی است که از رهگذر این تجاوز برای کشور ایجاد شده است و مردم به همدلی تاریخی رسیدند. صیانت به این معنا است که حقوق مردم در دالانهای دیوانسالاری مورد تعدی قرار نگیرد. افرادی با ظاهر متفاوت فقط در راهپیماییها مورد تمجید قرار نگیرند زیرا اینها نیز بخشی ازجامعهای هستند.
وکیلی بیان کرد: صیانت از همبستگی ملی از طریق به رسمیت شناختن عقاید مختلف و احترام به آنها یکی از مهمترین کارها در شرایط فعلی است. در خدمترسانی به مردم خست به خرج ندهیم و از فردای بعد از جنگ، هر دستگاه خدماتی بیرحمانه به جان مردم نیفتد. سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و شهرداریها و بیمهها هر یک به گونهای بر مردم فشاور نیاورند؛ آن هم به این مردمی که اینطور کریمانه و با عزت در میدان حضور پیدا کردند و آماده جانفشانی بودند.
انتهای پیام/
خبرنگار: سمیه زمانی
نظر شما