به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فیلم سینمایی «پیر پسر» به کارگردانی اکتای براهنی، یکی از آثار متفاوت و بحثبرانگیز سینمای معاصر ایران است که به دلیل توقیف، در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در یک سانس ویژه اکران شد و همان یک سانس مطالبه زیادی را جهت رفع توقیف و اکران عمومی ایجاد کرد.
علی (حامد بهداد) و رضا (محمد والیزادگان) دو برادرند که هر یک دنیای متفاوتی دارند و پدر آنها غلام (حسن پورشیرازی) است و علی و رضا از دو مادر جدا هستند. یکی غرق در کتاب و دیگری لبریز از انتقام است. آنها با وجود تفاوتها یک وجه اشتراک دارند و آنهم تنفدر از پدرشان است که فردی شرابخور و شیطان صفت و دارای مشکلات اخلاقی است.
در میانه مشکلات ریز و درشت علی و رضا با اخلاق پدرشان سروکله فردی به نام رعنا (لیلا حاتمی) به عنوان مستاجر آنان پیدا میشود که درام داستان از این نقطه شکل میگیرد و یک رقابت عشقی بین علی با پدرش غلام آغاز میشود که در این کشمکش رازی سیاه برملا میشود.
در نهایت و پس از مطالبه جمعی برای اکران این فیلم، پیر پسر نهایتا در خرداد ماه موفق به دریافت پروانه نمایش شد و از چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه اولین اکران آن بر روی پرده سینماهای سراسر کشور قرار گرفت. فیلمی که با وجود مدت زمان بیش از ۳ساعت اما پیش بینی میشد بتواند رقیب سرسختی برای فیلم های طنز این سالهای سینما باشد و بتواند باب جدیدی برای استقبال از فیلم های اجتماعی را فراهم کند اما در ۲۳ خرداد ماه و دقیقا ۲روز پس از اکران پیرپسر حمله نظامی اسرائیل به ایران آغاز شد.
در ساعات اولیه حمله وحشیانه اسرائیل به کشورمان جامعه در معرض یک غافلگیری قرار گرفت و سینما نیز در روزهای اولیه جنگ متاثر از فضای اجتماعی کشور بود اما وضعیت سینماها با سرعت خوبی سامان گرفت و جهت افزایش روحیه مردم قیمت بلیط نیز نیم بها شد.
بدین ترتیب در طول ۱۲ روز جنگ بیش از ۱۷۹ هزار مخاطب به تماشای فیلمهای حاضر در سبد اکران نشستند و در آن ۱۲ روز، چراغ سینماها خاموش نشد.
هرچند وضعیت گیشه سینمای ایران در روزهای پیش از جنگ هم چندان مساعد نبود و مخاطبان سینما از اول فروردینماه تا پایان ۲۳ خردادماه، ۵ میلیون و ۷۸۷ هزار مخاطب بوده است اما تنها نقطه امید سینماداران تبلیغاتی بود که پیرامون فیلم سینمایی «پیرپسر» از دوران جشنواره شکل گرفته بود که تازه ۲ روز از شروع اکران آن در سینماها گذشته بود؛ «پیرپسر» در ۲ روز اول اکران تا پیش از شروع جنگ به فروش ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیونی رسید.
این در حالی است که این فیلم در کل ۱۲ روز جنگ توانست حدود ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بفروشد و عنوان پرفروش ترین فیلم دوره جنگ را از آن خود کند. در ایام جنگ بیش از ۱۱۰ هزار نفر فیلم پیرپسر را در سالنهای سینما تماشا کردند. یعنی حدود یک سوم از مخاطبان سینما به تماشای این فیلم ۳ ساعت و ۱۰ دقیقهای نشستند.
حنیف سروری، یکی از تهیهکنندگان «پیرپسر» نیز با یادآوری این که جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به همه لطمه زد، گفت: مدت زمان فیلم طولانی است و به همین دلیل سینماداران سانسها و ساعت های خوب را به ما اختصاص نمی دهند. بیشتر سانسهایی که به ما میدهند ۲ و ۵ بعداز ظهر هستند. در حالی که مردم بیشتر شبها به سینما میروند. هر بلای آسمانی که فکر کنید سر فیلم ما آمده است.
وی با تاکید بر اینکه خودمان نخواستیم قیمت بلیت دو برابر بشود، بیان کرد: اگر بخواهید با بلیت ۲ برابر گیشه فیلم را محاسبه کنید، فروش می توانست حدود ۳۰ میلیارد تومان باشد.
تهیه کننده «پیرپسر» با بیان این که متاسفانه جنگ تحمیلی ما را عقب انداخت، گفت: اکران این فیلم اسما از ۲۱ خرداد شروع شد.ولی عملا تاریخ شروع اکران را باید چهارشنبه هفته پیش، ۴ تیر بعد از پایان جنگ تحمیلی بدانیم. هفته بعد هم دو روز سینماها به خاطر ایام عزاداری تعطیل است. با احتساب سفرهای تابستانی، تقریبا ۵ روز هم تعطیلی مردمی داریم.
وی با اشاره به لطمه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به فروش فیلمش، عنوان کرد: کمدیها بیشتر در شهرستان و فیلم های اجتماعی بیشتر در تهران فروش دارند. در این ۱۲ روز شهر تهران خیلی خلوت بود و مردم در شهر نبودند که بخواهند فیلم تماشا کنند. معمولا مردم شبها به سینما می روند؛ ولی در این ایام شب در خانه بودند. عمده فروش فیلم مربوط به سه روز بعد از آتشبس و پایان جنگ است که مردم به صورت نیم بها بلیت خریده اند.
هرچند فیلم سینمایی «پیرپسر» پس از ۴سال موفق به دریافت پروانه نمایش شد و از طرفی اکران تک سانس ویژه در جشنواره فیلم فجر برای اهالی رسانه و تعریف و تمجیدها باعث شد این فیلم با وجود سانس ها و سالن های محدود و همچنین همزمانی با جنگ ۱۲ روزه فروش نسبتا خوبی را نسبت به شرایط موجود داشته باشد اما اگر این جنگ آغاز نمیشد و اکران این فیلم سینمایی همانند سایر فیلم ها در شرایط عادی انجام میشد و با همه ظرفیت های سالن های سینمایی اکران میشد میتوانستیم شاهد یک رکوردشکنی عجیب و غریب برای این فیلم سینمایی اجتماعی باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما