به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، در هفتههای اخیر تحولات زیادی در منطقه غرب آسیا با محوریت سوریه در حال انجام است و همزمان با خلع سلاح گروه پ.ک.ک در این کشور و همچنین زمینهسازی برای عادی سازی دمشق با رژیم صهیونیستی، گمانهزنیهایی در خصوص احتمال انتقال بخشی از عناصر تروریستی خارجی تحریرالشام به جمهوری آذربایجان مطرح شده است. گفته میشود در جریان سفر اخیر محمد الجولانی به باکو و دیدار با رهبران سیاسی آذربایجان مذاکراتی در این راستا انجام شده است. حسن هانیزاده –کارشناس مسائل منطقه- در گفتگو با ایسکانیوز به سوالاتی در این مورد پاسخ داد.
بیشتر بخوانید:
ترکیه و جمهوری آذربایجان در مسیر نهایی کردن کریدور جعلی زنگزور / خطر حضور ناتو بیخ گوش ایران
وی در خصوص سفر اخیر احمد الشرع یا همان ابومحمد الجولانی به باکو گفت: این سفر در چارچوب تحولات منطقهای برای تغییر ساختار غرب آسیا قابل تحلیل است و با توجه به اینکه الجولانی -به عنوان رهبر یکی از بزرگترین گوههای تروریستی منطقه- سالها تحت تعقیب نیروهای آمریکایی در منطقه قرار داشت و در آن دوران بیش از 5000 نفر از شیعیان عراق را قتل عام کرد و حتی دیوان عالی عراق هم حکم تعقیب قضایی او را صادر کرده است اما این شخص به ناگاه از سال 2014 مورد توجه آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و برخی کشورهای عرب منطقه قرار گرفت.
از نظر این کارشناس مسائل منطقه، الجولانی در جریان استقرار در ادلب تحت آموزش افسران موساد و سیا قرار گرفت و پس از سرنگونی دولت بشار اسد به صورت خود خوانده قدرت را در سوریه در دست گرفت و اکنون با توجه به وجود 35000 عنصر تروریستی از کشورهای مختلف از جمله ایغورهای چین، قزاقستانریال ازبکستان، تاجیکستان، مغولستان و ... در حال حاضر قصد دارند بخشی از این نیروها که در قالب 14 گروهک تروریستی فعال هستند، را در دو بخش مورد استفاده قرار دهند.
به گفته هانی زاده، ماموریت بخش اول از این تروریستها حمله به حزب الله است و از همین رو بیش از 15000 عنصر تروریستی در مرزهای مشترک با لبنان مستقر شده و قرار است در راستای فشار غرب و آمریکا برای خلع سلاح حزب الله فعالیت کنند و به نظر میرسد ماموریت آنها حمله به حزب الله و ایجاد درگیری داخلی در لبنان باشد.
وی با بیان اینکه این تروریستها توسط شخص الجولانی راهبری میشوند و به همین دلیل آمریکا نام تحریر الشام را از لیست گروهکهای تروریستی خارج کرد، گفت: بخش دوم این نیروها قرار است به آذربایجان منتقل بشوند تا به عنوان اهرم فشار علیه ایران به کارگیری شوند. وی افزود: در جریان دیدارهای اخیر الجولانی با رئیس سازمان موساد در امارات این مسئله مطرح شده و بر اساس برخی مستندات قرار است دولت خود خوانده سوریه پس از صرف نظر کردن از ارتفاعات جولان، امتیازات و کمکهای مالی از طرفهای غربی دریافت کند.
هانیزاده در ادامه با بیان اینکه سفر اخیر الجولانی در راستای انتقال بخشی از ترویستها به جمهوری آذربایجان بوده است، گفت: این ماموریت توسط افسران موساد و سیا طراحی شده و این عناصر تروریستی برای اقدام علیه به کارگیری خواهند شد و کشورهایی مثل ایران، روسیه و چین باید تحرکات این گروهکهای تروریستی را زیر نظر بگیرند.
وی در خصوص تهدیدات احتمالی آنها برای ایران اظهار کرد: آذربایجان در سالهای اخیر اقدامات ضدامنیتی زیادی علیه ایران انجام داده و در جنگ تحمیلی 12 روزه آسمان باکو برای جنگندهها و پهپادهای رژیم صهیونیستی باز بود و به نظر میرسد ایران باید به فکر یارگیری جدید باشد و از طریق رایزنی با کشورهایی همچون روسیه، چین و ارمنستان از حضور این گروههای تروریستی در منطقه جلوگیری کند و همزمان ایران باید مرزهای خود را با جمهوری آذربایجان تقویت و هر حرکت مشکوک را رصد و با آن مقابله کند.
این کارشناس منطقه در خصوص خلع سلاح پ ک ک با اشاره به اینکه این تحول یک پیروزی بزرگ برای دولت رجب طیب اردوغان بود، تصریح کرد: پس از نزدیک به 6 دهه از فعالیت این سازمان ترکیه توانست آنها را مجبور به خلع سلاح کند که یک دستاورد امنیتی و سیاسی برای این کشور محسوب میشود.
هانیزاده در پاسخ به سوالی در مورد دلیل حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه اظهار کرد: این حملات با هماهنگی خود دولت فعلی سوریه انجام میشود و هدف آن از بین بردن ظرفیتها و زیرساختهای مهم ارتش سوریه است که در طول 6 دهه گذشته از توانمندی بالایی برخوردار بوده است. وی افزود: در اثر این حملات، بیش از 90 درصد توانمندی ارتش سوریه از بین رفته و زیرساختهای شهری آن نیز نابود شده است.
به اعتقاد این کارشناس منطقه، همین امر میتواند بهانهای در دست غربیها قرار دهد تا به عنوان بازسازی وارد سوریه شوند و این کشور را به طور کامل به عنوان کانون ضدمحور مقاومت استفاده کنند و در همین راستا مقدمات پیوستن سوریه به پیمان ابراهیم را فراهم کردهاند.
انتهای پیام/
نظر شما