انتقال سامانه‌های تاد به خاورمیانه نشان دهنده جدی گرفتن تهدید ایران از سوی آمریکاست

عضو هیئت علمی معارف اسلامی و تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی گفت: انتقال سامانه‌های دفاعی پیشرفته مانند سامانه‌های تاد از شرق آسیا به خاورمیانه نشان می‌دهد که آمریکا تهدید ایران را جدی گرفته است.

زهرا صفایی مجد، عضو هیئت علمی معارف اسلامی و تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره تحولات اخیر و جنگ علیه ایران اظهار کرد: من از دیدگاه یک ایرانی شیعه و استاد تاریخ به این موضوع نگاه می‌کنم؛ ممکن است فردی که ایرانی باشد اما نگاه سکولار داشته باشد تحلیل من را تأیید نکند، اما تحلیل من بر اساس این دیدگاه است.

وی افزود: وقتی این جنگ دوباره آغاز شد و آنچه می‌توان از آن به عنوان «جنگ رمضان» و دفاع سوم ایران یاد کرد اتفاق افتاد، دشمن تصور می‌کرد با یک ضربه ناگهانی و ترور رهبر انقلاب و فرماندهان نظامی می‌تواند ظرف ۴۸ ساعت کشور را دچار آشوب داخلی کند.

صفایی‌مجد ادامه داد: تصور آنها این بود که با ایجاد اغتشاش در داخل ایران و تحریک گروه‌های تجزیه‌طلب در جنوب شرق، شمال غرب و غرب کشور می‌توانند ساختار کشور را از هم بپاشند، اما این اتفاق رخ نداد.

وی درباره دلایل حمله به ایران گفت: از منظر تاریخی و تمدنی چند دلیل برای این حمله وجود دارد؛ نقش تمدنی ایران، الگو بودن ایران برای سایر کشورها و منابع عظیم و بی‌نظیر ایران از جمله این دلایل است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: از نگاه اعتقادی و شیعی نیز ما معتقدیم خون شهید می‌تواند تحولات بزرگی ایجاد کند و حتی قدرت شهید از قدرت حضور فیزیکی او بیشتر است.

وی افزود: همان‌طور که در تاریخ اسلام نیز دیده‌ایم، شهادت امام حسین (ع) موجب سقوط بنی‌امیه شد و در بسیاری از تحولات تاریخی خون شهدا مسیر تاریخ را تغییر داده است.

هدف نهایی ایران در این جنگ

صفایی‌مجد درباره اهداف ایران در این جنگ گفت: همان‌طور که رهبر انقلاب نیز تأکید کرده‌اند، هدف ایران تصرف دنیا یا نگاه استعماری به سایر کشورها نیست.

وی ادامه داد: ایران به دنبال استقلال و امنیت پایدار است و یکی از مطالبات اصلی در این مسیر خروج نیروهای آمریکایی از منطقه خاورمیانه است.

این استاد دانشگاه افزود: ما به دنبال نابودی آمریکا نیستیم، اما حضور آمریکا در غرب آسیا عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه است.

صلح پایدار جایگزین آتش‌بس‌های موقت

وی با اشاره به بحث آتش‌بس در جنگ‌ها گفت: ما نباید وارد چرخه باطل آتش‌بس‌های موقت شویم؛ زیرا این آتش‌بس‌ها فقط فرصتی برای تجهیز دوباره دشمن ایجاد می‌کند.

زهرا صفایی‌مجد تأکید کرد: آنچه ایران باید به دنبال آن باشد صلح پایدار است؛ صلحی که امنیت بلندمدت کشور را تضمین کند.

وی اضافه کرد: بدون امنیت پایدار امکان پیشرفت اقتصادی، صنعتی و فناوری وجود ندارد و یک کشور ۹۰ میلیونی نمی‌تواند در شرایط دائمی میان جنگ و آتش‌بس زندگی کند.

ایران در توان نظامی دست برتر دارد

این استاد تاریخ درباره عملکرد نیروهای نظامی ایران گفت: به نظر من نیروهای نظامی ایران عملکرد بسیار قدرتمندی داشته‌اند و شواهد مختلفی نیز این موضوع را نشان می‌دهد.

وی افزود: اگر ایران واقعاً توان نظامی خود را از دست داده بود، آمریکا مجبور نمی‌شد از کشورهای مختلف مانند انگلیس، فرانسه، آلمان و دیگران درخواست کمک کند.

صفایی‌مجد ادامه داد: حتی انتقال سامانه‌های دفاعی پیشرفته مانند سامانه‌های تاد از شرق آسیا به خاورمیانه نشان می‌دهد که آمریکا تهدید ایران را جدی گرفته است.

نقش مردم در پیروزی مؤثر است

وی یکی از عوامل مهم در این جنگ را حضور مردم دانست و گفت: حضور مردم در صحنه یک عامل تعیین‌کننده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دشمن تصور می‌کرد پس از ترور رهبر انقلاب مردم به خیابان‌ها آمده و اغتشاش شکل می‌گیرد، اما مردم به صورت خودجوش به صحنه آمدند و این سناریو را خنثی کردند.

سناریوی تجزیه ایران قطعا شکست می‌خورد

صفایی‌مجد درباره تهدیدهای مطرح‌شده درباره تجزیه ایران گفت: برخی جریان‌ها در خارج از کشور تلاش می‌کنند سناریوی تجزیه ایران را مطرح کنند.

وی افزود: در تاریخ ایران نیز چنین تلاش‌هایی وجود داشته است؛ از جمله در دوره قاجار و پس از انقلاب که برخی گروه‌ها مانند کومله و حزب دموکرات ادعای خودمختاری مطرح کردند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: با وجود شرایط سخت آن دوران و حتی در زمان جنگ تحمیلی نیز این تلاش‌ها موفق نشد و ایران تجزیه نشد.

وی تأکید کرد: امروز با قدرت نظامی فعلی ایران، امکان تجزیه کشور وجود ندارد؛ مگر آنکه از داخل ضربه‌ای وارد شود.

خطر اصلی، خائنان داخلی هستند

زهرا صفایی‌مجد خاطرنشان کرد: به نظر من بزرگ‌ترین تهدید برای کشور خائنان داخلی هستند.

وی افزود: اگر کشور بتواند با عوامل داخلی که در مسیر دشمن حرکت می‌کنند مقابله کند، هیچ گروه تجزیه‌طلبی توان آسیب زدن به ایران را نخواهد داشت.

هدف جنگ روانی دشمن

این استاد دانشگاه درباره سخنان مقامات آمریکایی گفت: سخنان ترامپ درباره «تسلیم بی‌قید و شرط» بیشتر یک عملیات روانی است.

وی توضیح داد: این سخنان برای تأثیرگذاری بر بخش خاکستری جامعه، سیاستمداران ترسو یا جریان‌هایی است که ممکن است در داخل کشور تحت تأثیر جنگ روانی قرار بگیرند.

صفایی‌مجد افزود: در چنین شرایطی باید به رفتارها و اقدامات واقعی آمریکا توجه کرد، نه صرفاً سخنان رسانه‌ای آن‌ها.

پیروزی نیازمند ایستادگی است

وی گفت: پیروزی در هر جنگی هزینه دارد، اما اگر ملت و مسئولان در مسیر مقاومت ثابت‌قدم باشند، پیروزی نهایی به دست خواهد آمد.

صفایی‌مجد تأکید کرد: تجربه تاریخی ایران نیز نشان می‌دهد که هرگاه ملت ایران در کنار یکدیگر ایستاده‌اند، دشمنان نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1299492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha