آموزش آشپزی / دستور تهیه کاسه کباب سنتی اردبیل

کاسه کباب سنتی اردبیل، یک کاسه از ترکیب انواع کباب های خوشمزه از جمله چنچه، جوجه و کوبیده و جگر است که به همراه برنج سرو می شود در ادامه مقاله طرز تهیه کاسه کباب اردبیلی و کباب کاسه ای در فر را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، کاسه کباب سنتی اردبیل یکی از خوشمزه ترین غذاهای اردبیلی است که حتما در سفر به اردبیل باید کباب کاسه ای آن جا را امتحان کنید. کاسه کباب سنتی اردبیل ترکیبی از گوشت ، مرغ ، جگر ، کره و کنجد است در واقع برای تهیه یک کباب کاسه ای جوجه، چنجه، کوبیده و جگر با با هم مخلوط میکنند و رویش کره حیوانی و کنجد می پاشند. شما میتوانید در ادامه مقاله طرز تهیه کاسه کباب خانگی را بیاموزید:

مواد لازم کاسه کباب اردبیلی

فیله گوسفندی                                       250 گرم
سینه مرغ                                              یک عدد
گوشت چرخ‌کرده (برای کوبیده)                 250 گرم
کره حیوانی                                             50 تا 100 گرم
کنجد                                                      به مقدار لازم
زعفران                                                  به مقدار لازم
 دل و جگر                                              از هر کدام یک عدد
قلوه                                                      دو عدد
گوجه فرنگی                                           چهار عدد
فلفل دلمه‌ای (به دلخواه خودتان)             یک عدد اندازه متوسط
فلفل سبز کمی تند (به دلخواه خودتان)     100 گرم

طرز تهیه کاسه کباب اردبیلی

برای تهیه کاسه کباب اردبیلی فیله گوسفندی را از طول و سپس از عرض برش بزنید.

سینه مرغ را هم در همان اندازه فیله گوسفندی تکه کنید.

برای درست کردن چنجه ، گوشت گوسفند را در پیاز ، نمک ، فلفل ،آبلیمو و نصف استکان زعفران دم کرده مخلوط نموده ، رویش را بپوشنید و  حدود 2 – 3  ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید تا نرم شده و مزه دار شود.

برای درست کردن جوجه کباب ، تکه های سینه مرغ را در پیاز ، زعفران ، فلفل دلمه خرد شده ، آب لیمو ( و 1 قاشق غذاخوری سس مایونز در صورت دلخواه ) بخوابانید و رویش را پوشانده ، بگذارید در یخچال استراحت کند و مزه دار شود.

برای تهیه کوبیده بهتر است 20 – 25 درصد گوشتتان چربی باشد. گوشت مناسب کوبیده معمولا ترکیبی از گوشت گوسفند و گوساله است ، بهترین انتخاب میتواند  گوشت بین دنده و سردست و گردن گوسفند به همراه راسته گوساله باشد.

گوشت را 2 – 4 بار چرخ کنید و سپس با نمک ، فلفل و کمی زعفران خوب ورز دهید تا یکدست و چسبنده شود به طوری که شکل خود را حفظ کند و اگر با یک دست بلند کردید ، گوشت نریزد. رویش را بپوشانید و 2 – 3 ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.

پیاز را رنده کنید و سپس آبش را کاملا بگیرید. آب پیاز با به چنچه اضافه کنید تا به خورد گوشت ها برود.

تفاله پیاز را به همراه نمک با گوشت چرخ شده خلوط نموده و ورز دهید تا کاملا به خورد گوشت برود.

گوشت چرخ کرده را به شکل دوکی شکل فرم دهید و سیخی نازک را روی گوشت بگذارید و فشار دهید  تا به وسط دوک برسد و سپس با فشار ملایم انگشت های دست گوشت را دور تا دور شیخ به طور مساوی پهن کنید.

گوشت سر و ته سیخ را با انگشت شصت و سبابه قیچی کنید و فرم دهید.

سیخ های کوبیده را در سینی مناسب بگذارید و نیم ساعت دیگر در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

دل  ، جگر و قلوه را متناسب با جوجه ها برش زده به سیخ نازک بکشید.

گوجه ها را نصف کرده به سیخ بکشید و رویشان نمک بپاشید.

فلفل سبزها را هم به سیخ بکشید.

چنجه و جوجه را هم به سیخ بکشید و رویشان نمک بپاشید.

با زغال آتش درست کنید و صبر کنید شعله زغال ها بخوابد و فقط گداخته بمانند.

چنجه را روی آتش بگذارید و پس از آن جوجه و بعد کوبیده ها را روی ذغال ها بگذارید تا بپزند.

وقتی کباب ها حدود 90 درصد پختشان انجام شد ، دل و جگر و قلوه را نمک زده به همراه گوجه و فلفل سبز روی آتش بگذارید.

کباب و گوجه کبابی را در کاسه ای بریزید و رویش کره ذوب شده بریزید و کنجد بپاشید.

کاسه کباب خانگی شما آماده است.

میتوانید گوجه کبابی ها را با چنگال له کنید و روی کاسه کباب بریزید و کره را رویش قرار دهید تا با داغی گوجه ها ذوب شود و سس خوشمزه ای برای غذایتان درست شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1112768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =