به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه بزقرمه آشنا کنیم.
مواد لازم برای بزقرمه :
پیاز درشت یک عدد
گوشت فیله 500 گرم
نخود دو سوم پیمانه
آب یک و هفت دهم لیتر
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
سیر چهار تا پنج حبه بزرگ
کشک خشک صد گرم
نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم
طرز تهیه بزقرمه :
کشک را در نصف پیمانه آبجوش خیس می کنیم.
نخود را از قبل خیس می کنیم، آب آن را عوض کرده، سپس نخود را جوشانده و آبکش می کنیم تا نفخ آن گرفته شود.
پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن زیتون تفت می دهیم، سیر را نیز اضافه می کنیم، سپس گوشت را نیز تفت می دهیم تا رنگ آن کاملاً تغییر کند.
زردچوبه و فلفل سیاه می زنیم، نخود و آب را اضافه کرده، وقتی غذا جوشید شعله را کم می کنیم و زمان می دهیم تا گوشت و نخود کاملاً بپزند، سپس نمک می زنیم.
زعفران را اضافه کرده، وقتی آب غذا کم شد، با گوشت کوب مواد را می کوبیم و کشک را اضافه می کنیم.
می گذاریم تا چند قل بزند و جا بیافتد، در آخر روی غذا را با نعناداغ، کشک و سیرداغ تزئین کرده و سرو می کنیم.
* این غذا در کرمان عموماً به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی همراه با نان خانگی و سبزی خوردن سرو می شود و گاهاً به عنوان خورشت همراه برنج. در رسپی اصلی از گوشت فیله استفاده شده یا با گوشت دنده جایگزین می شود.
* در بین خانواده های کرمانی بسته به ذائقه با کمی تغییر در مواد، مانند استفاده از گردو، لپه و سیب زمینی پخت می شود، اما مواد پایه و روش پخت یکسان است.
* دستور من با سیر تازه درست کردم و اینکه غلظتش بعد از کوبیدن مثل ماست غلیظ شود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
نظر شما