عوامل ایجاد گل مژه چیست؟

گل مژه یک عفونت حاد از غدد ترشحات پلک است ، اغلب، باکتری ها می توانند وارد شوند و غدد چربی پلک بالا و پایین را عفونتی کنند، که باعث التهاب، درد و قرمزی پلک و حتی قرمزی چشم و بافت گونه می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گل مژه (hordeolum) یک عفونت حاد از غدد ترشحات پلک است ، اغلب، باکتری ها می توانند وارد شوند و غدد چربی پلک بالا و پایین را عفونتی کنند، که باعث التهاب، درد و قرمزی پلک و حتی قرمزی چشم و بافت گونه می شود که واژه علمی و پزشکی اش، هوردلوم است. این توده ها می توانند ،به قسمت خارجی (بیرون) ،یا به داخلی (درون) اشاره کنند این شرایط از نظر پزشکی به نام های هوردلوم داخلی و هوردلوم خارجی شناخته می شوند.

بیشتر بخوانید:

صفر تا صد آنچه که باید درباره آب مروارید بدانید

اغلب، گل مژه با توده ای سفید یا زرد رنگ ظاهر می شود ،که بسیار شبیه به یک جوش بزرگ است معمولا تنها یک ناحیه آشکار بر روی پلک ظاهر می شود، اما بیش از یک محل می تواند به طور همزمان بر روی یک یا هر دو پلک، پدیدار شود. هنگامی که انسداد غدد باز شوند، اصولا گل مژه به خودی خود از بین می روند علاوه بر این، زمانی که عفونت و چرک از آن ناحیه تخلیه شود.

 انواع گل مژه:

هوردئولوم (hordeolum)

هوردئولوم، آبسه یا چرک در غدد چربی چشم و یکی از شایع‌ترین انواع این عارضه است. هوردئولوم یک عفونت حاد است که باعث می‌شود گل مژه قرمز رنگ، متورم و نسبت به تماس حساس شود. اگر این گل مژه بیشتر از دو روز باقی بماند باید به بینایی‌سنج یا چشم‌پزشک مراجعه کنید.

شالازیون (Chalazia) یا کیست میبومین

توده‌ای در پلک است که معمولا دراثر هوردئولوم درمان‌نشده به‌وجود می‌آید. اگر عفونت درمان نشود، میکروب و آلودگی‌های ناشی از آن به یک توپ سفت در زیر پلک تبدیل می‌شود که به آن شالازیون می‌گویند. شالازیون غیرمسری و مزمن است و می‌تواند هشت تا شانزده هفته باقی بماند. شالازیون معمولا دردناک یا حساس به لمس نیست، اما اگر خودش برطرف نشود ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشد که توسط چشم‌پزشک انجام می‌شود.

کیست غده‌ی عرق (Sweat Gland)

این نوع گل مژه توده‌ای کروی شکل و براق است که نزدیک مجرای اشکی ظاهر می‌شود. این گل مژه باید توسط چشم‌پزشک معاینه شود تا مطمئن شوید که مورد خطرناکی مانند سرطان سلول پایه‌ای یا سرطان سلول‌های سنگ‌فرشی نباشد.

علل بروز گل مژه

پاک کردن نامناسب یا ناقص آرایش از چشم و استفاده از لوازم آرایشی تاریخ گذشته یا آلوده

ضعف در بهداشت پلک ها

بیماری های التهابی پلک، مانند بلفاریت، میبومیت و استرس آکنه روساکا

استرس

کمبود غذایی به دلیل رژیم غذایی ضعیف

التهاب کیسه های ترشحی مو

استرس

کمبود خواب

عدم تعادل هورمونی

نشانه ها و علائم گل مژه

التهاب چشم

تاری دید

حساسیت به نور

چشم درد

قرمزی و خارش چشم

حفره های قرمز پر شده یا چرک

به سختی پلک زدن

آبریزش چشم

خارش در اطراف چشم

خیلی از افراد هنگام بروز این عارضه آن را احساس می‌کنند اما در خیلی‌ از موارد زمانی فرد متوجه می شود که گل مژه کاملا ایجاد شده است. اگر شما نیز هرکدام از علائم گفته شده را دارید، سعی کنید از دست زدن به چشمانتان خودداری کنید و درصورتی که این علائم بیش از یک هفته به طول بیانجامد و باعث بروز مشکلاتی چون تاری دید شود ، نیاز است به پزشک متخصص چشم مراجعه و راه‌های درمانی پیش گرفته شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1125469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =