آموزش آشپزی/ طرز تهیه  شاورمای مرغ عربی

شاورما یک روش پخت غذا مربوط به شرق میانه است که در آن تکه های نازکی از گوشت قرمز که معمولاً گوشت بره است را جدا می کنند و به سیخ کشیده و مقابل آتش یا دیگر منبع گرما می گیرند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شاورما یک روش پخت غذا مربوط به شرق میانه است که در آن تکه های نازکی از گوشت قرمز که معمولاً گوشت بره است را جدا می کنند و به سیخ کشیده و مقابل آتش یا دیگر منبع گرما می گیرند. قسمت بیرونی گوشت به آرامی و به تدریج پخته می شود و سپس آن را سرو می کنند که یک غذای خیابانی رایج است و طعم ترد، آبدار و تند آن طرفداران زیادی دارد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ دستور پخت قنبر پلو شیرازی

نوعی از شاورما که می خواهیم به شما معرفی کنیم، داخل اجاق گاز پخته می شود و کمی با شاورمای سنتی متفاوت است اما طعم و تردی آن را می توانید در این شاورمای خانگی هم احساس کنید.

شاورما معمولاً با گوشت قرمز درست می شود و آن را همراه با نان پیتا یا سبزیجاتی مثل کاهو، پیاز و گوجه فرنگی استفاده می کنند اما می توانید آن را با مرغ هم درست کنید و خیلی راحت با نان پیتا یا با برنج میل کنید. در کل هر مدلی از شاورما را که استفاده کنید، عاشقش می شوید. پختن مرغ با پیاز و ترد کردن گوشت مرغ همراه با سس مخصوص، یک طعم اعجاب انگیز را برای شما ایجاد می کند. 

رسپی شماره۱: شاورما با خمیر خانگی

در ادامه طرز تهیه نوعی شاورما را آورده ایم که کودکان از خوردن آن لذت خواهند برد. این نوع شاورما شامل سه مرحله تهیه خمیر، سس و مرغ است.

مواد لازم برای تهیه خمیر شاورما

۵ لیوان آرد سفید
۱ و ۲/۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه
مقداری نمک
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲ عدد تخم مرغ
۱ و ۳/۱ لیوان آب

همه مواد بالا را با هم مخلوط و ورز می دهیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید.
اگر خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید.
روی خمیر را پوشانده و ۱ ساعت در مکان گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
خمیر را به ۱۵ یا ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر قسمت را با وردنه به صورت نازک باز کنید.
خمیر را روی ساج یا ماهی تابه نسوزی با حرارت متوسط بپزید.
خمیر شاورما

مواد لازم برای مرغ
۲ عدد سینه مرغ
نصف لیوان روغن زیتون
نصف لیوان آبلیمو
۱ قاشق غذاخوری ادویه مخلوط
مقداری نمک و پودر فلفل قرمز
۱ لیوان ماست
طرز تهیه مرغ

در یک ظرف سینه مرغ را با روغن زیتون،ماست، ادویه مخلوط، نمک و فلفل، آبلیمو را مخلوط کنید تا مواد جذب مرغ شود.

ظرف را یک روز کامل در یخچال قرار دهید.

بعد از گذشت این مدت مرغ را از یخچال خارج کنید و مقدار ۵۰ گرم کره را در ماهیتابه نسوزی ریخته و روی حرارت بگذارید و مرغ را در کره تفت دهید تا روی آن طلایی رنگ شود.
مرغ را از روی حرارت برداشته و خلالی خرد کنید و خلال ها را در کره تفت دهید و ظرف را از روی حرارت برداشته کنار بگذارید.

مواد لازم برای سس شاورما

یک لیوان ماست غلیظ
۴ قاشق غذاخوری ارده
۲ قاشق غذاخوری پودر سیر
مقداری نمک و فلفل
طرز تهیه سس شاورما
همه مواد لازم برای سس را مخلوط کرده با قاشق هم بزنید.

طرز تهیه شاورما

بعد از اینکه تمام مواد بالا را آماده نمودید:

کمی از مرغ را روی نان شاورما بریزید.
کاهو و خیارشور و گوجه فرنگی خلال شده را روی آن قرار دهید.
در آخر مقداری از سس را روی مواد بریزید.
در مرحله آخر نان را به صورت رول پیچیده و دور آن فویل یا کاغذ ساندویچ(کاغذ روغنی)بپیچید و میل نمایید.
شاورمای مرغ و سس مخصوص

شاورمای مرغ عربی با سس ماست

دستور دوم کمی ساده تر از رسپی اول است و عرب زبان ها اغلب در میهمانی ها و دورهمی های کوچک از آن استفاده میکنند.

مواد لازم برای شاورمای مرغ
نصف قاشق روغن زیتون
آب یک عدد لیمو
سه حبه سیر ریز شده
دو قاشق چای خوری نمک
یک قاشق چای خوری زیره سبز
یک قاشق چای خوری گشنیز
نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه
نصف قاشق چای خوری زردچوبه
یک چهارم قاشق چای خوری دارچین
یک چهارم قاشق چای خوری فلفل قرمز
چند عدد ران مرغ بدون پوست و بدون استخوان
اسپری آشپزی
یک عدد پیاز بزرگ که به صورت نازک حلقه شده باشد.
مواد لازم برای سس ماست
نصف قاشق ماست یونانی
آب نصف لیمو
یک قاشق چای خوری روغن زیتون
دو حبه سیر له شده یا ریز شده
کمی نمک
مقدار بسیار کمی فلفل قرمز
مواد لازم برای سرو
نان پیتای گرم شده
کمی کاهو
گوجه گیلاسی
خیار خرد شده نازک
شاورمای مرغ با نان پیتا

طرز تهیه

برای درست کردن مرغ، آن ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به روغن و آب لیمو و سیر و تمام ادویه هایی که در قسمت اول نام بردیم، آغشته کنید. هنگامی که تمام مواد را به مرغ زدید و مرغ را با آن ها پوشاندید، حداقل ۲ ساعت داخل یخچال نگه دارید یا می توانید شب تا صبح آن ها را داخل یخچال بگذارید.

اجاق گاز را از قبل روی دمای ۴۲۵ درجه بگذارید و با اسپری کف ماهتابه را چرب کنید. پیاز ها را روی کف ماهیتابه بگذارید و مرغ را از داخل پیاز و مواد بیرون بیاورید و داخل ماهیتابه بریزید.
مرغ را تا جایی بپزید که زرد طلایی شود و کاملاً پخته شود که حدود نیم ساعت زمان می برد. پنج دقیقه بعد از پخت صبر کنید و به آرامی آن را قطعه قطعه کنید.
برای درست کردن سس ماست، یک کاسه کوچک بردارید. آب لیمو، ماست، روغن و سیر را داخل آن بریزید و کمی نمک و مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید. سپس کاهو، نان پیتای گرم شده، پیاز، گوجه فرنگی، خیار و سس ماست را کنار شاورما گذاشته و میل کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1127174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =