خواص بی‌نظیر تخم کتان که از آن بی‌خبرید

 دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی و از دیرباز(حداقل ۶،۰۰۰ سال پیش) شناخته شده‌ است که به دلیل عوامل تغذیه‌ای بسیار غنی می توان از آن به عنوان یکی از اولین مواد مغذی فوق العاده دنیا یاد نمود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی و از دیرباز(حداقل ۶،۰۰۰ سال پیش) شناخته شده‌ است که به دلیل عوامل تغذیه‌ای بسیار غنی می توان از آن به عنوان یکی از اولین مواد مغذی فوق العاده دنیا یاد نمود. متخصصان تغذیه و طب سنتی همواره برای رفع مشکلات و بیماری ها به مصرف تخم و بذر کتان توصیه می کنند.

بیشتر بخوانید:

مواد غذایی که سرشار از ویتامین B۱۲ هستند

تخم و بذر کتان چیست؟

بذر کتان یا همان دانه کتان از قدیمی‌ترین محصولات زراعی است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ضد التهاب همراه با مواد آنتی اکسیدان به نام لیگنان است که می تواند ارگان های مهم داخلی را تقویت کرده و به تعادل هورمونی به اضافه چندین مزیت دیگر کمک کند. این دانه سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که مصرف مقدار کمی از آن در روز می‌تواند نیاز ما به این مواد مغذی را برطرف سازد.

انواع بذر کتان
بذر کتان طلایی
بذر کتان قهوه ای
بذر کتان طلایی و قهوه ای مشخصات تغذیه ای شان خیلی شبیه هم است و هر دو به اندازه ی هم حاوی اسیدهای چرب امگا۳۳ هستند.

نکته

دقت کنید که دانه کتان خوراکی با تخم کتان که برای تغذیه پرندگان استفاده می‌شود، متفاوت است.

ویتامین ها و مواد معدنی تخم کتان و ارزش غذایی بذر کتان
تخم کتان سرشار از ترکیبات فراوان زیر است:

تشکیل دهنده های اصلی در۱۰۰ گرم تخم کتان
کربوهیدرات ۲۸.۸۸ گرم
پروتئین ۱۸.۲۹ گرم
چربی ۴۲.۱۶ گرم
آب ۶.۹۶ گرم
فیبر ۲۷.۳۰ گرم
قند ۱.۵۵ گرم
کلسترول ۰.۰۰ میلی گرم
مواد معدنی بذر کتان در ۱۰۰ گرم
کلسیم ۲۵۵.۰۰ میلی گرم
آهن ۵.۷۳ میلی گرم
منیزیم ۳۹۲.۰۰ میلی گرم
فسفر ۶۴۲.۰۰ میلی گرم
پتاسیم ۸۱۳.۰۰ میلی گرم
سدیم ۳۰.۰۰ میلی گرم
روی ۴.۳۴ میلی گرم
مس ۱.۲۲ میلی گرم
منگنز ۲.۴۸ میلی گرم
سلنیم ۲۵.۴۰ میکروگرم
ویتامین های بذر کتان در ۱۰۰ گرم
ویتامین A ۰.۰۰ میکروگرم
ویتامین D ۰.۰۰ میکروگرم
ویتامین E ۰.۳۱ میلی گرم
ویتامین K ۴.۳۰ میکروگرم
ویتامین C ۰.۶۰ میلی گرم
وتیامین(B۱) ۱.۶۴ میلی گرم
ریبوفلاوین(B۲) ۰.۱۶ میلی گرم
نیاسین(B۳) ۳.۰۸ میلی گرم
کولین (B۴) ۷۸.۷۰میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B۵) ۰.۹۹ میلی گرم
ویتامین B۶ ۰.۴۷ میلی گرم
فولات (B۹) ۸۷.۰۰میکروگرم
ویتامین B۱ ۲۰.۰۰ میلی گرم
فواید تخم کتان

کالری و مقدار مصرف تخم کتان

اندازه معمول برای مصرف تخم کتان، ۱ قاشق سوپ خوری (۷ گرم)است. تنها یک قاشق سوپ خوری مقدار زیادی پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ را به علاوه منبع غنی برخی از ویتامین ها و مواد معدنی تامین می کند.

میزان مصرف تخم کتان برای افراد بزرگسال ۲ قاشق چایخوری در روز و برای افراد نوجوان ۱ قاشق چایخوری در روز می باشد.

یک قاشق سوپ خوری تخم کتان حاوی موارد زیر است
کالری: ۳۷
پروتئین: ۱.۳ گرم
کربوهیدرات: ۲ گرم
فیبر: ۱.۹ گرم
چربی کل: ۳ گرم
چربی اشباع شده: ۰.۳ گرم
چربی ترانس: ۰.۵ گرم
اسیدهای چرب امگا ۳:۱،۵۹۷ میلی گرم
ویتامین B۱ :۸ %
ویتامین B۶:۲ %
فولیت: ۲ %
کلسیم: ۲ %
آهن: ۲ %
منیزیم: ۷ %
فسفر: ۴ %
پتاسیم: ۲ %

انتهای پیام/

کد خبر: 1129870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =