آموزش شیرینی پزی/ علت گود شدن وسط کیک و راه حل این مشکل

یکی از مشکلاتی که در پخت کیک های اسفنجی وجود دارد فرورفتگی در وسط کیک هاست، اگر میخواهید این اتفاق برایتان نیافتد باید ترفند هایی را در حین پخت رعایت کنید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هیچ چیز درعصرهای فصل بهار مثل یک کیک خوشمزه همراه آبمیوه یا چای دلچسب نیست. اگر می خواهید در عصرهای زیبای اردیبهشت ماه از عزیزانتان با کیکی خوشمزه استقبال کنید، می توانید خیلی راحت در خانه کیک بپزید تا از کیفیت و سلامت آن مطمئن باشید.

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه کیک پرتقالی خیس خوشمزه به روش خانگی

علت گود و فرو رفته شدن وسط کیک

استفاده از بکینگ پودر زیاد

استفاده از بکینگ پودر زیاد سبب گود شدن وسط کیک می شود زیرا وقتی بیکینگ پودر را بیشتر از مقدار لازم بریزید، کیک خیلی پُف می کند و نمی تواد وزن خودش را تحمل کند و سپس در قسمت بالائی فروریخته و گود می شود. همچنین بیکینگ پودر اگر کهنه یا خراب باشد باعث می‌شود اطراف کیک به کمک دیواره‌های قالب کمی پف کنند، اما وسط کیک اصلاً پف نکند و گود شود.

دمای زیاد و خیلی کم فر

دمای زیاد فر سبب می شود که کیک در حین پخت پف کند اما درون آن خام و نپخته باقی بماند، به همین خاطر این کیک پس از خارج شدن از فر درونش گود و فرو رفته خواهد شد.اگر از فر گازی استفاده می کنید می توانید از یک دما سنج برای اندازه گیری دما استفاده نمایید.

همچنین اگر دمای فر خیلی پایین باشد، دیواره‌های قالب گرم می‌شود و اطراف کیک می‌پزد اما وسط آن خوب نمی‌پزد و فرو رفته می‌شود.

باز و بسته کردن زیاد در فر

باز و بسته کردن در فر تاثیر زیادی بر روی دمای پخت گذاشته و از پخت یکنواخت آن جلوگیری می کند و می تواند باعث گود شدن کیک شود. آخرین ناحیه ای که در کیک تنظیم می شود، مرکز کیک است به همین خاطر با باز و بسته کردن در فر دما به طور ناگهانی کم شده و کیک از وسط فرو می رود.بعضی از فر ها اختلاف زیادی بین دما در بالا و پایین فر دارند. پس کیک خود را روی قفسه میانی پخت کنید، جایی که بیشترین احتمال هست که دمای آن ثابت باشد.

نپختن کیک

برخی افراد در هنگام تهیه کیک عجله کرده و قبل از پختن کامل کیک آن را از فر خارج می کنند. اگر بیرون کیک پخته اما وسطش هنوز نپخته و خام باشد، سطح کیک تان پائین رفته و کیک گود شده و یک سوراخ گود در کیک ایجاد می شود.

استفاده از تخم مرغ بزرگ

استفاده از تخم مرغ بزرگ سبب می شود که مایع کیک شما شل شود و وسط کیکتان بعد از پخت فرو رفته شود. تخم مرغ مناسب برای کیک پزی 55 تا 60 گرم می باشد.

زیاد بودن مواد مرطوب کیک

زیاد بودن مواد مرطوب کیک مانند آب، شیر، ماست باعث شل شدن زیادی مواد کیک و در نهایت فرو رفتن وسط کیک می‌شود.

فاصله تهیه مواد و قراردادن در فر

اگر شما زمان زیادی است که مواد کیک را آماده کرده اید ولی درون فر نگذاشته اید، باید بگوییم کیک شما فرورفته خواهد شد زیرا اگر فاصله زمانی که مواد کیک را آماده کرده‌اید و داخل قالب ریخته‌اید، با زمانی که کیک را در فر قرار می‌دهید زیاد باشد، فعالیت بیکینگ پودر خنثی می‌شود و کیک گود می شود.

زیاد هم زدن مواد کیک

زیاد هم زدن مواد کیک به‌خصوص بعد از افزودن سفیده تخم مرغ به کیک باعث خشکی و پف کردن دور کیک شده اما وسط کیک گود می‌شود. بهتر است مواد کیکتان را نیز به ترتیب اضافه کنید.

کم بودن آرد نسبت به مواد درون کیک

برای اینکه وسط کیک شما فرو رفته و گود نشود باید مقدار استفاده از آرد دقیق باشد. اگر آرد نسبت به مواد کم باشد، بعد از پخت وسط کیک فرورفته و گود خواهد شد.

راه حل

با رعایت تمامی موارد گفته شده تحت عنوان علت گود شدن وسط کیک، میتوانید از این تغییر شکل ناخوشایند جلوگیری کنید.

انتهای پیام /

کد خبر: 1138692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =