سهم ۱۰ درصدی دانشجویان انتقالی از خارج در رشته‌های پرطرفدار/ انتقال بی‌ضابطه دانشجویان به داخل خلاف عدالت آموزشی است

نسبت دانشجویان انتقالی رشته‌های پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از خارج به داخل به کل ثبت‌نام‌شدگان همین رشته‌ها در دانشگاه‌های کشور، حدود ۱۰ درصد است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مشکلات اقتصادی و گرانی نرخ ارز در سال‌های اخیر سبب افزایش درخواست‌ها برای انتقال دانشجویان خارج از کشور به ایران شده و شیوع بیماری کرونا و اخیرا جنگ روسیه و اوکراین هم بر این مشکلات افزوده است.

انتقال این دانشجویان به داخل کشور بدون توجه به سطح علمی و توانایی‌های افراد، به خصوص در رشته‌-محل‌های پرمتقاضی، می‌تواند کیفیت آموزش در برخی رشته‌های پراهمیت مانند پزشکی را به خطر بیاندازد.

ایسکانیوز در گزارش سهم ۵۲ درصدی دانشگاه‌های برتر از دانشجویان ایرانی متقاضی انتقال به داخل به ارائه آمارها و بررسی نتایج انتقال دانشجویان ایران خارج در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخته است. در این گزارش هم به ارائه آمار و بررسی عملکرد وزارت بهداشت در زمینه انتقال دانشجویان خارج به داخل می‌پردازیم. 

گزارش عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ حدود ۶ هزار و ۲۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در سایر کشورها درخواست انتقال به دانشگاه‌های ایران داشته‌اند که با درخواست انتقال حدود پنج هزار و ۲۰۰ نفر (۸۴ درصد) از آنها موافقت شده است.

سهم ۱۰ درصدی دانشجویان انتقالی از خارج در رشته‌های پرطرفدار/ انتقال بی‌ضابطه دانشجویان به داخل خلاف عدالت آموزشی است

در این میان بیشترین سهم دانشجویان گروه پزشکی انتقال یافته به داخل به ترتیب مربوط به رشته‌های دندانپزشکی با حدود ۴۴ درصد، پزشکی با حدود ۳۵ درصد و داروسازی نزدیک به ۱۹ درصد کل دانشجویان است. به عبارتی دیگر از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ جمعاً حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر دانشجو در رشته های دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی به داخل منتقل شدند. یعنی در این بازه زمانی تقریباً به ازای هر ۱۰ نفر از کل دانشجویان ثبت نام شده در سه رشته فوق الذکر در دانشگاه‌های کشور (اعم از دولتی و آزاد اسلامی) یک نفر دانشجو از خارج به داخل انتقال یافته است.

سهم ۱۰ درصدی دانشجویان انتقالی از خارج در رشته‌های پرطرفدار/ انتقال بی‌ضابطه دانشجویان به داخل خلاف عدالت آموزشی است

نکته قابل توجه این است که در فاصله‌ سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ با درخواست انتقال حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر از دانشجویان در سه رشته پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی موافقت شده است که معادل پذیرش یک سال کشور در این رشته‌ها در دهه ۸۰ است. برای مثال در سال ۱۳۸۵ مجموع پذیرش سه رشته فوق حدود سه هزار و ۸۶۴ نفر بوده است. همچنین در همین بازه زمانی، تعداد کل ثبت‌نام‌شدگان سه رشته مذکور در دانشگاه‌های کشور حدود ۴۸ هزار نفر بوده است.

با فرض این که همه دانشجویان انتقالی در دانشگاه‌های کشور ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توان گفت نسبت دانشجویان انتقالی رشته‌های پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از خارج به داخل به کل ثبت‌نام‌شدگان همین رشته‌ها در دانشگاه‌های کشور، حدود ۱۰ درصد است. یعنی تقریبا به ازای هر ۱۰ نفر دانشجوی ثبت‌نام شده در رشته‌های فوق‌الذکر در دانشگاه‌های کشور اعم از دولتی و آزاد اسلامی در مدت مشابه یک نفر دانشجوی ایرانی از خارج به داخل منتقل شده است.

انتقال دانشجویان به داخل بدون دلایل منطقی، مغایر با عدالت آموزشی است؛ به خصوص در رشته‌های پرمتقاضی کشور مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که ارتباطی مستقیم با سلامت جامعه دارد. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1153635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =