کنکور و آزمون| کاهش متقاضیان صندلی‌های ارشد و دکتری دانشگاه‌ها/ فرصت جدید ثبت‌نام در کنکور ارشد پزشکی فراهم شد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از کاهش تقاضا برای قرار گرفتن روی صندلی‌های ارشد و دکتری خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدمهدی نوروز شمسی درباره ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این ثبت‌نام در روزهای ۴ تا ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۱ انجام شد. پس از آن فرصت جدیدی برای داوطلبان در روزهای ۶ تا ۹ اسفند در نظر گرفته شد.

کنکور و آزمون| آخرین مهلت ثبت‌نام در پنجاهمین دوره آزمون دستیاری پزشکی

وی گفت: با توجه به درخواست داوطلبان، یک فرصت جدید برای ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است و داوطلبان می توانند در روزهای ۱۵ و ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲ نسبت به ثبت نام و ویرایش اطلاعات اقدام کنند.

شرایط پذیرش در مرحله بومی گزینی آزمون دستیاری تسهیل شد

جزئیات تمدید زمان و تسهیل شرایط پذیرش در مرحله بومی گزینی جهت اجرای قانون برقراری عدالت آموزشی در چهل و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی اعلام شد. برای آن دسته از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته محل که در فرم ثبت نام، سهمیه بومی مناطق محروم را انتخاب نکرده اند و هم اکنون با دارا بودن مدارک (مطابق با مندرجات صفحات ۱۴ و ۱۵ دفترچه شرایط استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم جهت اجرای قوانین برقراری عدالت آموزشی) قصد انتخاب بومی مناطق محروم را دارند و و نیز دارندگان سهمیه بومی مناطق محروم شرایط جدید اعلام شد.

جهت اجرای قانون برقراری عدالت آموزشی داوطلبان واجد شرایط می توانند با توجه به رشته و محل تعهد خود از شنبه ۲۰ اسفند تا دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ جهت انتخاب رشته محل به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی مراجعه کنند.

در ضمن داوطلبانی که در فرم ثبت نام سهمیه بومی مناطق محروم را انتخاب نکرده اند و یا سهمیه بومی مناطق محروم آنها به دلیل نقص مدرک تایید نشده است، می توانند پس از انتخاب گزینه سهمیه بومی مناطق محروم و انتخاب استان محل تعهد با بارگذاری مدارک نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند.

داوطلبان پذیرفته شده برای ثبت نام باید علاوه بر مدارک ثبت نامی، اعم از مدرک پزشکی عمومی، مدارک مربوط به طرح نیروی انسانی، خدمت نظام وظیفه، صلاحیت بالینی مدارک شرایط بومی مناطق محروم خود را مطابق با دفترچه راهنمای آزمون به دانشگاه محل پذیرش ارائه کنند و چنانچه مدارک مطابق با دفترچه راهنما ارائه نشود قبولی کان لم یکن اعلام خواهد شد.

بر اساس قانون اصلاحیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، تعهد اخذ شده برای کلیه مشمولین بند ۳ ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو برای رشته های تخصصی پزشکی از ۳ برابر به ۱.۷ برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه ای تقلیل یافت.

شیوه‌نامه جدید برگزاری آزمون جامع دکتری دانشگاه معارف اعلام شد

شیوه‌نامه جدید برگزاری آزمون جامع دکتری (مخصوص ورودی‌های ۹۹ و ۹۹ به بعد) توسط دانشگاه معارف اسلامی اعلام شد.

 شیوه‌نامه جدید برگزاری آزمون جامع دکتری (مخصوص ورودی‌های ۹۹ و ۹۹ به بعد) توسط دانشگاه معارف اسلامی اعلام شد. براساس اعلام دانشگاه؛ آزمون جامع دوره دکتری شامل دو مرحله ارزیابی آموزشی (۹۰ درصد؛ ۱۸ نمره) و ارزیابی پژوهشی (۱۰ درصد؛ ۲ نمره) است.

شرایط شرکت در آزمون

ـ دانشجو می‌بایست کلیه واحدهای درسی خود را با موفقیت گذرانده باشد و میانگین کل نمرات درسی وی نیز کمتر از ۱۶ نباشد.

ـ کسب نمره قبولی در آزمون زبان انگلیسی دانشگاه معارف اسلامی یا ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی ((تافل، آیلتس، تولیمو، MSRT (MCHE)) یا ارائه مدرک قبولی در آزمون بسندگی زبان عربی (اشتمال) از دانشگاه تهران یا دانشگاه فردوسی مشهد.

مواد و چگونگی برگزاری آزمون

الف) ارزیابی آموزشی

ـ مواد امتحانی ارزیابی آموزشی از محتوای سه ماده درسی تخصصی و اصلی (از مجموع برنامه‌های درسی مصوب رشته/گرایش دانشجو در دوران تحصیل دانشگاهی) است.

ـ تعیین سه ماده درسی تخصصی و اصلی برای آزمون، بر عهده گروه آموزشی و با تصویب شورای علمی گروه خواهد بود.

ـ مواد امتحانی و منابع ارزیابی آموزشی، حداقل سه ماه قبل از برگزاری آزمون به اطلاع دانشجو خواهد رسید.

ـ آزمون به‌صورت تشریحی و حداکثر در دو روز برگزار می شود.

تذکر: حداکثر نمره ارزیابی آموزشی ۹۰ درصد نمره کل ارزیابی جامع می‌باشد؛ (۱۸ نمره از ۲۰ نمره).

ب) ارزیابی پژوهشی

نمره ارزیابی پژوهشی به یکی از صورت‌های ذیل به دانشجو تعلق می‌گیرد:

ـ ارائه طرح تفصیلی رساله دکتری دانشجو تا پایان نیم‌سال ششم (حداکثر ۱ نمره).

ـ چاپ یا گواهی پذیرش مقاله علمی ـ پژوهشی مرتبط با رشته تحصیلی (حداکثر ۳ نمره).

ـ چاپ یا گواهی پذیرش مقاله علمی ـ ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی (حداکثر ۲ نمره).

ـ چاپ یا گواهی پذیرش مقاله علمی ـ تخصصی مرتبط با رشته تحصیلی (حداکثر ۱ نمره).

تبصره: مقالات می‌بایست در دوره تحصیلی دانشجو در مقطع دکتری نوشته و چاپ شود و در صورت ارائه گواهی پذیرش، شماره چاپ مقاله می‌بایست حتماً در گواهی ذکر گردد.

تذکر: حداکثر نمره ارزیابی آموزشی ۴ نمره می‌باشد؛ (۲ نمره به عنوان تشویقی در نظر گرفته شده است).

زمان برگزاری آزمون

ـ آزمون جامع دکتری، حداکثر در نیم‌سال پنجم یا ششم برگزار می‌گردد.

ـ دانشجو در صورت عدم شرکت و یا عدم قبولی در ارزیابی جامع ملزم است درخواست تمدید مهلت شرکت در ارزیابی جامع بعد را با ذکر دلایل موجه به مدیر گروه آموزشی ارائه کند. در صورت تأیید مراتب توسط شورای علمی گروه آموزشی و مدیر گروه آموزشی، ارزیابی جامع دانشجو در نیمسال بعد برگزار می‌شود. در غیر این صورت غیبت غیرموجه در جلسه ارزیابی جامع، معادل مردودی در یک نوبت آزمون محسوب خواهد شد.

ـ هر دانشجو امکان دو بار شرکت در آزمون جامع را خواهد داشت.

تذکر: در صورت عدم شرکت یا عدم قبولی دانشجو در مرتبه دوم ارزیابی جامع، کمیسیون موارد خاص دانشگاه در خصوص ارزیابی جامع مجدد دانشجو تصمیم‌گیری خواهد نمود.

شرط قبولی در آزمون

ـ جمع نمرات دانشجو در ارزیابی آموزشی و پژوهشی آزمون جامع برای قبولی، می‌بایست حداقل ۱۶ (از ۲۰) باشد.

ـ در صورتی که دانشجو در بخش آموزشی نمره ۱۶ (از ۱۸) را کسب کند بدین معنی است که ارزیابی جامع را با موفقیت به پایان رسانده است.

ـ در صورتی که میانگین نمره دانشجو در ارزیابی آموزشی بین ۱۲ تا ۱۵.۹۹ (از ۱۸) باشد دانشجو در بخش آموزشی قبول خواهد بود ولی می‌بایست برای قبولی در آزمون جامع، نمرات مختص به ارزیابی پژوهشی را نیز کسب کند تا جمع نمرات آموزشی و پژوهشی‌اش به ۱۶ (از ۲۰) برسد.

ـ در صورتی که میانگین نمره دانشجو در ارزیابی آموزشی بین ۱۱ تا ۱۱.۹۹ (از ۱۸) باشد، دانشجو مردود خواهد بود ولی ارزیابی آموزشی جهت ترمیم میانگین نمره، صرفاً از یکی از دروس (به انتخاب دانشجو) به‌صورت تک ماده برگزار می‌گردد.

ـ در صورتی که میانگین نمره دانشجو در ارزیابی آموزشی زیر ۱۱ (از ۱۸) باشد، دانشجو مردود خواهد بود و می‌بایست مجدداً کل دروس مربوط به ارزیابی آموزشی را امتحان دهد.

ـ شرط دفاع از رساله دکتری، قبولی در آزمون جامع است.

ـ دانشجویان دوره نوبت دوم (شبانه) در صورت عدم واریز شهریه کل نیم‌سال‌های منتهی به آزمون جامع، امکان شرکت در آزمون را نخواهند داشت.

کاهش متقاضیان صندلی‌های ارشد و دکتری دانشگاه‌ها

عبدالرسول پورعباس ضمن بیان این مطلب به کاهش تعداد داوطلبان آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری در کشور اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر تعداد داوطلبان دو آزمون کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه‌ها هر سال روند کاهشی دارد و این موضوع طبیعی است چرا که وقتی داوطلبان آزمون سراسری ما کاهش یابد در مقاطع بالاتر نیز روند کاهشی را خواهیم داشت.

وی در ادامه تصریح کرد: ما در یکی از دوره‌های آزمون سراسری(کنکور) با کاهش داوطلب مواجه شدیم که این نقطه کاهشی در حال حاضر به دو دوره کارشناسی ارشد و دکتری رسیده است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: ما امسال در دو دوره کارشناسی ارشد و دکتری هم کاهش داوطلب داشتیم و هم اینکه به تبع کاهش جمعیت،به احتمال خیلی زیاد کاهش قبولی نیز خواهیم داشت.

پورعباس یاد آور شد: در سال جاری حدود ۴۷۰ هزار داوطلب در دوره کارشناسی ارشد داریم که این آمار در سال گذشته تعداد ۵۲۰ هزار نفر بود. همچنین دکتری در سال گذشته ۱۹۰ هزار داوطلب داشت که این آمار در سال جاری به حدود ۱۷۰ هزار رسیده است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: کسانی که واجد شرایط نباشند جذب دانشگاه‌ها نخواهند شد و به این جهت ما به طور طبیعی با صندلی خالی در دانشگاه ها مواجه هستیم؛ البته ما اصرار نداریم همه صندلی‌های دانشگاه‌ها پُر شوند بلکه هدف ما این است که افرادی با صلاحیت علمی لازم به دوره تحصیلات تکمیلی وارد شوند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1174404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =