اخبار سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان/ رئیسی: اجازه نمی‌دهیم حق‌آبه هیرمند از طرف هیچ کشوری ضایع شود

رئیس جمهور گفت: بدانند دولت مصمم است حق مردم را در همه شئون بگیرد؛ این هم حق مردم استان است و ما دنبال می‌کنیم. در همه نقاط مرزی کشور و نه صرفا در اینجا حق مردم کشورمان را خواهیم گرفت.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز،  سید ابراهیم رییسی رییس‌جمهور که به منظور انجام سفری یک روزه به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، پس از بازدید از پروژه راهبردی توسعه سواحل مکران و کشت و صنعت مکران  کنارک و جاذبه گردشگری دماغه راشدی در سخنانی افزود: اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود و این مسأله چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود.

رئیسی: خط ریلی رشت-آستارا برای همه کشورهای منطقه مفید خواهد بود

وی در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان و در مراسم آغاز لوله‌گذاری انتقال آب از دریا به استان‌های نوار شرقی کشور گفت: دولت ما تلاش می‌کند از دریای عمان آب به مناطق مختلف شرق کشور برسد که اجرای این طرح زمان‌بر است، اما حق‌آبه‌ای را که مردم سیستان از رود هیرمند دارند، نمی‌شود مشمول مرور زمان کرد.

وی  افزود: تا زمانی که آب به این منطقه برسد زمان طولانی نیاز است، البته دوستان و عزیزان ما که با انگیزه هستند تلاش می‌کنند این زمان را محدود کنند، ولی این حق‌آبه، حق مردم و منطقه سیستان و بلوچستان است، مربوط به الان هم نیست، این در معاهدات و قراردادها هست و در تاریخ هم این آب همیشه برای منطقه می‌آمده و مردم استفاده می‌کردند و مربوط به یک دوره خاصی نبوده است.

رئیسی اظهار داشت: می‌خواهم به حاکمان افغانستان عرض کنم که این سخن بنده را مطلب عادی تلقی نکنند، بسیار جدی بگیرند؛ به مسئولین و حاکمان افغانستان اخطار می‌کنم که حق مردم و منطقه سیستان و بلوچستان را سریعا بدهند.

رئیس جمهور با اشاره به برخی ادعاهای منتشره مبنی بر اینکه سد احداث شده بر روی هیرمند آب چندانی ندارد یا بخشی از آن رسوبات است، تصریح کرد: باید هر چه سریع‌تر این اجازه به کارشناسان ما داده شود تا این مسئله را بررسی کنند، اگر کارشناسان ما این مطلب را تایید کردند، بسیار خوب اشکال ندارد، در نبودن آب ما بحثی نداریم، اما اگر آب وجود دارد، این حق مردم سیستان و بلوچستان باید داده شود و ما به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم حق مردم ضایع شود.

وی تاکید کرد: بدانند دولت مصمم است حق مردم را در همه شئون بگیرد؛ این هم حق مردم استان است و ما دنبال می‌کنیم. در همه نقاط مرزی کشور و نه صرفا در اینجا حق مردم کشورمان را خواهیم گرفت. آب مسئله اصلی دنیای امروز است و اجازه نمی‌دهیم این حق مردم ایران از طرف هیچ کشوری ضایع شود.

رئیس جمهور با تاکید دوباره بر این نکته که مخاطبان این سخنان وی، باید این اخطار را کاملا جدی بگیرند، گفت: این سخنان بنده را بسیار جدی بگیرند و بعدا گله نکنند که به ما گفته نشد یا تصور می‌کردیم می‌شود با گفتار سیاسی و گذشت ایام از این مسئله گذر کرد، خیر گذشت ایام این مسئله را حل نمی‌کند. البته نماینده ما در افغانستان و استاندار سیستان و بلوچستان نیز این مسئله را از طریق گفتگو و دیپلماسی پیگیری می‌کنند اما از حاکمان افغانستان می‌خواهم که این مطلب بنده را بسیار جدی بگیرند و سریعا اقدام کنند که مردم سیستان و بلوچستان به حق‌شان برسند.

وی خاطرنشان کرد: حرف من را جدی بگیرید تا بعداً گلایه نکنید.

وی با بیان این‌که «حق‌آبه هیرمند حق مردم سیستان و بلوچستان است»تاکید کرد: دولت مصمم است حق مردم کشور را هرجا باشد بگیرد.

سید ابراهیم رییسی که دقایقی قبل به منظور پیگیری پیشرفت پروژه راهبردی «توسعه سواحل مکران» وارد فرودگاه کنارک در استان سیستان و بلوچستان شد، با اشاره به هدف این سفر یادآور شد که هرچند در این سفر به شهرهای مختلف استان سر نخواهد زد ولی وعده می‌دهد که در اسرع وقت در دیداری با مردم استان پیگیر مصوبات توسعه‌ای خواهد بود.

  وی با تاکید بر این‌که « اجرای عدالت در تمام نقاط کشور مهم است» ادامه داد: مبنای ما آمایش سرزمینی است و این نقطه از کشور (سیستان و بلوچستان) به کار بیشتری نیاز دارد و جزو برنامه های دولت است.

وی گفت: با مردم میثاق میبندم که تا حصول اطمینان از تامین ضرورت توسعه یافتگی در استان سیستان و بلوچستان و تا زمانی که مردم آن را احساس کنند این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

رییس‌جمهور از تمام مجریان، مدیران ، نیروهای نظامی و انتظامی که علاوه بر تامین امنیت موضوع توسعه یافتگی و رفع محرومیت در استان را پیگیری می کنند تشکر و قدردانی کرد.

رئیس جمهور از عملیات اجرایی طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان در جنوب سیستان و بلوچستان بازدید کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در این بازدید گفت: طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان در مجموع با پیشرفت فیزیکی۱۱/۳ درصد و پیش بینی حجم سرمایه گذاری حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان در حال اجراست.

منصور بیجار اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح ملی که از مهر ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد شامل سامانه آبگیر و تأسیسات شیرین سازی و نمک زدایی برای ظرفیت نهایی ۲/۴ میلیون متر مکعب در روز آب شیرین ، سامانه انتقال آب به طول خط ۷۱۸ کیلومتر در سیستان و بلوچستان برای ظرفیت ٢٨٠ میلیون متر مکعب در سال، اجرای مسیر و تونل برای احداث سه خط لوله برای ظرفیت نهایی انتقال ٨٠٠ میلیون متر مکعب آب در سال و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی هزار مگاواتی برای تأمین انرژی بوده است.

وی افزود: طبق برنامه زمانبندی کلان طرح، فاز زود هنگام آن که شامل برداشت آب شور و نمک زدایی به حجم ۵۰ هزار متر مکعب در روز است برای تامین آب مورد نیاز ساحل نشینان استان تا نیمه نخست سال ۱۴۰۳ محقق خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: هم‌اینک احداث سازه آبگیر گیشاب و تأسیسات نمک زدایی در بخش خشکی که شامل اجرای فونداسیون، آرماتور بندی دیوارهای آبگیر و ساخت آبگذرهای دریایی سامانه آبگیری هست با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد در حال اجراست و خرید اعم ملزومات پروژه از جمله ورق های تولید لوله های خط انتقال آب نیز انجام شده است.

وی تاکید کرد: در فاز اجرای سامانه انتقال آب، عملیات نقشه برداری و تملک اراضی به اتمام رسیده و ۴۸۱ کیلومترخط انتقال آب توسط پیمانکار پروژه در حال اجراست و ۲۲۶ کیلومتر از مسیر نیز در حال حاضر دارای پیمانکار لوله گذاری است و این عملیات اجرایی در ۲ جبهه کاری در اردیبهشت ماه سالجاری آغاز خواهد شد.

بیجار ادامه داد: با توجه به گستردگی این پروژه ملی مشاوران و پیمانکاران متعددی عهده دار عملیات اجرای این طرح هستند که این امر سبب ایجاد اشتغال برای ۴۳۰ نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار و ۳۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شده است.

وی گفت: اجرای طرح ملی آبرسانی از دریای عمان سبب دستیابی به منابع آبی پایدار و ایجاد تحول اقتصادی در استان‌های مسیر خط انتقال در شرق کشور، رشد صنایع معدنی به عنوان جایگزین نفت، اشتغالزایی، ظرفیت سازی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و تثبیت جمعیت ساکن مناطق شرق کشور، مرتفع کردن نیاز آبی صنایع و معادن، حفظ و توسعه صنایع معدنی فلات مرکزی و استانهای مسیر خط انتقال در شرق کشور بویژه صنایع بزرگ مقیاس، ایجاد فرصت برای تأمین کمبود آب آشامیدنی شهرها و روستاها، توسعه کشاورزی و کشت‌های گلخانهای حفظ ذخایر آبهای زیرزمینی و ممانعت از حفر چاههای غیرمجاز در جهت احیاء محیطزیست ، رشد و توسعه سایر پتروشیمی ها، پالایشگاهها و سایر صنایع پایین دستی ، توسعه اقتصادی سواحل مکران به عنوان گنج پنهان (به تعبیر مقام معظم رهبری) وجلوگیری از حاشیه نشینی خواهد شد.

آیت الله ابراهیم رئیسی امروز در آیین افتتاح  پست و خط جدید تبادل انرژی برق بین ایران و پاکستان اظهار کرد: بسیار خرسندم از اینکه امروز یکی از جلوه های همکاری بین جمهوری اسلامی ایران  و کشور دوست و بردار و همسایه در ‏پاکستان رقم می‌خورد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز روابطی که بین ایران و پاکستان وجود دارد مثال زدنی است،‌ ادامه داد: ملت پاکستان، ملتی فهیم و مردمانی متدین و علاقمند به انقلاب شکوهمند اسلامی هستند. ارتباط ما با پاکستان در حوزه‌های ‏مختلف دارای قدمت و روز به روز در حال ارتقا است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ارتباط بسیار خوبی بین ایران و پاکستان وجود دارد،‌ افزود: ‏امروز این اراده بین ایران و پاکستان وجود دارد که سطح روابط از میزان فعلی بالاتر رود.

رئیسی با اشاره به طرح مشترک ایران و پاکستان در حوزه انرژی گفت: طرح مشترک پست و خط جدید تبادل انرژی بین ایران و پاکستان باید سال‌های پیش افتتاح می‌شد ‏اما به دلایلی به تاخیر افتاد؛ این ظرفیت وجود دارد تا این تبادل انرژی بیش از میزان فعلی که ۱۰۰ مگاوات است، انجام شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی و هدایت‌های امام بزرگوار و رهبری امام خامنه‌ای با وجود تهدیدهای دشمن، در حوزه‌های مختلف انرژی با برخورداری از علم، فناوری و دانش با تلاش نیروهای جوان و فرهیختگان کشور گام‌های بلندی برداشته شده است؛ به ‏نحوی که علیرغم خواست دشمنان امروز توانایی و امکاناتی در کشور داریم که بواسطه آن تمام تحریم‌ها را ‏خنثی کرده است.

وی با بیان اینکه برخی از پیشرفت‌های کشورمان در حوزه‌های مختلف بی‌اطلاع هستند، افزود: یکی از بخش‌هایی که در آن ‏بسیار کار شده، حوزه انرژی است، برق، نفت و گاز که کشور ما در این بخش‌ها تولید کننده و صادرکننده است و گام‌های خوبی در ‏جهت دانش بنیان کردن این حوزه‌ها برداشته شده است.

رئیسی با بیان اینکه  این آمادگی وجود دارد تا با کشور دوست و همسایه پاکستان همکاری‌هایی مشترک بیشتری داشته باشیم، تأکید کرد: خط تبادل برق با پاکستان طی ۹ ماه تلاش شبانه روزی به سرانجام رسید و امروز با حضور نخست وزیر پاکستان این اقدام جهادی به بار نشست.

رئیس جمهور گفت: علاوه بر تبادل انرژی ما امروز توسعه روابط با کشور پاکستان را در همه جهات می‌بینیم و برای نمونه بازارچه‌های مرزی در حال ‏فعالیت است؛  ۶ بازارچه مرزی دیگر در حال آماده شدن است تا تبادل مرزی بین ایران و پاکستان و مرزنشینان دو کشور را به همراه داشته ‏باشد تا هم اشتغال هم تجارت را بین دو کشور ارتقا دهد.

وی ادامه داد: پیام این اقدام امنیت است، مرزهای ایران و پاکستان تهدید نیستند بلکه یک فرصت برای تبادلات مرزی و ‏ارتقای امنیت بین دو کشور و کشورهای اسلامی هستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه امنیت پاکستان به مثابه امنیت ایران است و حتی برعکس گفت: امنیت برای ما در منطقه به شدت اهمیت دارد و دخالت بیگانگان به هیچ عنوان گره گشا در منطقه نخواهد بود و حضور آنان تهدید ‏تلقی می شود.

رئیسی با بیان اینکه مسائل منطقه را با گفت‌وگو بین مسوولان منطقه حل کرده و می‌کنیم،‌ تأکید کرد: حضور آمریکا در افغانستان که نتیجه ‏آن قتل، خونریزی و برجای گذاشتن هزاران کشته و مجروح  است نشان داد که دخالت و حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست بلکه برهم زننده امنیت است.

وی با بیان اینکه همکاری ایران و پاکستان امنیت را بدنبال دارد و این همکاری زمینه ساز پیشرفت دو منطقه خواهد بود افزود: امیدوارم که این نشست جلوه‌ای از همکاری بین دو کشور باشد و سطح آن روز به روز بالاتر برود.

 دلایل تاخیر در سرمایه‌گذاری در منطقه مکران به دقت بررسی شود

سید ابراهیم رئیسی عصر پنجشنبه در نشست با «فعالین اقتصادی و اجتماعی پیشرفت و آبادانی مکران» از اقدامات بخش‌های مختلف در جهت توسعه این منطقه قدردانی کرد و گفت: این اقدامات که با نقشه دقیق علمی و مهندسی، همراه با مطالعه اصولی انجام شده، نشانه عزم و اراده همگانی برای پیشرفت کشور است.

رئیس جمهور مکران را دارای ظرفیت‌های بسیار بالا دانست و گفت: این منطقه همواره مورد توجه کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و دغدغه‌مندان نسبت به آینده درخشان ایران بوده و کمتر مقام و رئیس دولتی بوده که در دیدارهای خارجی دو سال اخیر با بنده اشاره‌ای به ظرفیت‌های منطقه مکران نکرده باشد.

رئیسی افزود: در حاشیه دیدارهایی که با مقامات خارجی در اجلاس شانگهای در سمرقند داشتم و در دیدار امروز با نخست وزیر پاکستان یکی از مهم‌ترین محورهای گفتگوهای‌مان مکران بود که نشانه استعدادهای موجود در این منطقه است.

رئیس جمهور افزود: یکی از بحث‌های مهم در حوزه زیرساخت‌های مورد نیاز در میان کشورهای عضو شانگهای، بنادر هستند که بندر چابهار در این زمینه ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف همچون اقتصاد دریا، گردشگری، نفت، گاز و پتروشیمی را دارد.

رئیسی در ادامه ضرورت بررسی دلایل تاخیر در سرمایه‌گذاری در منطقه مکران را مورد تاکید قرار داد و گفت: در برخی بخش‌ها کار به درستی پیش رفته و بانک‌ها سرمایه‌گذاری‌های خوبی داشتند، اما در برخی حوزه‌ها با وجود تخصیص زمین هنوز اقدامی جدی نشده که امیدواریم اقدامات لازم هر چه زودتر آغاز شده و به سامان برسد.

رئیس جمهور تولید را مهم‌ترین و مسئله روز کشور و دغدغه مقام معظم رهبری در دهه اخیر عنوان کرد و گفت: تولید لازمه پیشرفت و استقلال سیاسی و اقتصادی است و مشکلات اجتماعی و اقتصادی و نگرانی‌ها از رشد نقدینگی با تولید برطرف می‌شود.

رئیسی مهار تورم را نیز در گرو رشد تولید دانست و گفت: در برخی سال‌ها کنترل تورم از مسیر رکود مهار شده، اما همانطور که مقام معظم رهبری حکیمانه تاکید کردند، مهار تورم باید از مسیر رشد تولید دنبال شود.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در زمینه سرمایه‌گذاری اظهار داشت: امروز نرخ استهلاک بیشتر از نرخ سرمایه‌گذاری و تولید است که باید این نقص برطرف شود و سرمایه‌گذاری از نرخ استهلاک پیشی گیرد.

رئیسی با تاکید بر لزوم مساعدت بانک‌ها به سرمایه‌گذاران و تولیدگران متذکر شد: اگر بانک‌ها سرمایه و نقدینگی خود را به سمت تولید نبرند و آن را برای زمین و ساختمان هزینه کرده یا ثروت‌ها را برای سود بیشتر بلوکه کنند، رشدی در تولید نخواهیم داشت.

رئیس جمهور در بررسی ریشه‌های عدم سرمایه‌گذاری در تولید توضیح داد: یکی از آسیب‌های نظام پولی چرخش ثروت در مسیر پاساژسازی و سرمایه‌گذاری‌های مشابه بوده که این موارد کم هم نبوده، اما باید این مسیر به نفع تولید تغییر کند.

رئیسی با بیان اینکه دولت با تسهیلات تکلیفی و ارائه تسهیلات برای ازدواج جوانان و مسکن مخالف نیست در عین حال تاکید کرد: همه برنامه‌ها و کارها باید تولیدمحور بوده و در جهت رشد تولید تنظیم شود که پایه و اساس حل مشکلات است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست به مشکلات سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اشاره کرد و گفت: صدور مجوزها و تصمیم‌گیری‌هایی که مربوط به دولت است، باید به سرعت و سهولت انجام شود و اقدامات دولت در راستای ترغیب سرمایه‌گذاران باشد.

رئیسی با اشاره به گلایه‌های کارآفرینان از قیمت بالای اراضی شهرک‌های صنعتی تاکید کرد: زمینی که در اختیار دولت است باید با مبلغی منطقی و به سهولت در اختیار سرمایه‌گذار و تولیدکننده قرار گیرد و تسهیلات در شهرک‌های صنعتی مشوق کارآفرینان باشد نه مانع آن.

رئیس جمهور به درخواست یکی از کارآفرینان برای افزایش واردات فسفات به کشور اشاره کرد و از رایزنی‌های هیئت‌های اقتصادی در سفر به سوریه برای افزایش واردات فسفات از ۲ میلیون تن به ۱۰ میلیون تن خبر داد.

رئیسی خام‌فروشی در حوزه تولید را دیگر معضل و مانع رشد تولید دانست و گفت: خام‌فروشی به ویژه در صنایع بالادستی مسئله مهمی است که باید جلوی آن گرفته شود تا بتوانیم ارزش افزوده تولید و اشتغال را حفظ کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضررهای خام‌فروشی گفت: نباید اجازه دهیم کشورهای دیگر تولیدات خام ایران را با فرآوری به کشور دیگر صادر کرده و صاحب سود ‌آن شوند.

رئیسی صادرات برخی اقلام پتروشیمی را مصداق خام‌فروشی دانست و تاکید کرد: با ایجاد ارزش افزوده می‌توان از خام‌فروشی جلوگیری کرده و سود آن را به مردم و مجموعه‌های تولیدی رساند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش ایجاد ساختارهای شفاف را از راه‌های توسعه گردشگری در منطقه مکران دانست و گفت: فضای گردشگری در مکران نسبت به بسیاری از مناطق دنیا بیشتر است و با ایجاد زیرساخت‌ها و فعال شدن اقتصاد گردشگری می‌توان نرخ اشتغال در این منطقه را نیز افزایش داد.

«بومی‌گزینی و توجه به ظرفیت نیروهای محلی در جهت توسعه مکران» از دیگر تاکیدات رئیس جمهور در این نشست بود که آیت‌الله رئیسی به مسئولان منطقه‌ای متذکر شد با ایجاد مراکز فنی و حرفه‌ای در جهت جذب نیروهای کارآمد بومی و ارائه خدمات و امکانات به آنها می‌توان موجب سکونت دائمی اهالی این منطقه شد.

رئیس جمهور در همین راستا به اقتصاد تعاونی اشاره کرد و آن را در کنار اقتصاد دولتی و بخش خصوصی در جهت رونق کسب و کارها موثر دانست و گفت: اگر چند جوان که سرمایه اندکی دارند به دنبال کار هستند که کارِ بزرگی در منطقه انجام دهند، باید مورد حمایت قرار گیرند.

رئیسی موضوع ثبات در قیمت‌ها را نیز برای برنامه‌ریزی و پیش‌بینی مسیر تولید مهم دانست و با اشاره به گلایه‌هایی که در این زمینه مطرح شد، اظهار داشت: ثبات در بازار می‌تواند به تولید ثبات دهد و در عوض تصمیم‌گیری‌های متعدد و نوسان قیمت موجب سردرگمی بوده و به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده است.

رئیس جمهور در پاسخ به گلایه‌های کارآفرینان و سرمایه‌گذاران از بوروکراسی اداری اظهار داشت: در نظام اداری ما بعضاً پیچیدگی‌های ناحقی وجود دارد که سیستم اداری را لَخت کرده و گردش کاغذ بین اتاق‌های ادارات و کارشناسان ارباب رجوع را خسته می‌کند.
آیت‌الله رئیسی از عزم و اراده دولت برای حل این مسئله سخن گفت و تاکید کرد: رفع موانع دست و پاگیر اداری نیازمند اصلاح ساختارهای غلط است که کاری زمان‌بر بوده و پیگیری مجدانه می‌خواهد ولی درخواست من از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران این است که در پیگیری کارها خسته نشوند و آنها زمانه را بسازند.

رئیس جمهور با بیان اینکه در سال رشد تولید خستگی معنا ندارد، اظهار داشت: همه کارهای بزرگ با تلاش و کوشش زنان و مردان تاریخ‌ساز و زمانه‌ساز انجام شده که بر موانع غلبه کردند و به موفقیت دست یافتند.

رئیسی ادامه داد: شهید سلیمانی بارها از همین موانع سخن گفت و راه همیشه برای او هموار نبود و تهدیدها و تحریم‌ها در صنایع نظامی و هسته‌ای و نرم‌افزاری و ارتباطات ما هم بیش از دیگر بخش‌ها بوده، اما بیشترین پیشرفت را در همین صنایع داشتیم که کارهای ماندگاری انجام شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه منطق دولت منطق «ما می‌توانیم» است، متذکر شد: باید از فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که در اختیار داریم به نحو احسن استفاده کنیم و با انگیزه، اندیشه، توکل به خدا و کار جمعی موانع را رفع کرده و کارها را پیش ببریم و دولت هم حتما در این میدان کنار کارآفرینان و تولیدکنندگان است.

رئیسی در پایان گفت که مسائل مطرح شده در این جلسه از سوی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران به صورت جزئی و مصداقی در شورایی در تهران به ریاست وی و با حضور معاون اول و وزرای مربوطه و رئیس بانک مرکزی و دکتر دهقان نماینده ویژه رئیس جمهور در شورای توسعه سواحل مکران بررسی و برای حل آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

پیش از سخنان رئیس جمهور تعدادی از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و تولیدگران که در منطقه مکران فعالیت‌های اقتصادی دارند، به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها، مطالبات و راهکارهای خود برای توسعه، پیشرفت و آبادانی این منطقه پرداختند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1181888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =