تثبیت مرجعیت علمی ایران در منطقه / ارتقای اساتید بدون نوشتن مقاله امکان‌پذیر نیست

«تثبیت مرجعیت علمی ایران در منطقه از زبان وزیر علوم، امکان‌پذیر نبودن ارتقای اساتید بدون نوشتن مقاله و آغاز ثبت‌نام نوبت اول کنکور ۱۴۰۳» مهم‌ترین خبرهای آموزش عالی در هفته گذشته بودند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، «تثبیت مرجعیت علمی ایران در منطقه از زبان وزیر علوم، امکان‌پذیر نبودن ارتقای اساتید بدون نوشتن مقاله و آغاز ثبت‌نام نوبت اول کنکور ۱۴۰۳» مهم‌ترین خبرهای آموزش عالی در هفته گذشته بودند.

بیشتر بخوانید:

لزوم مشارکت بیشتر دانشجویان در برنامه‌های روز دانشجو

از دیگر خبرهای آموزش عالی هفته ایران و جهان در هفته گذشته می‌توان به «اعلام مبلغ و زمان پرداخت پژوهانه به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، برگزاری دوره توان‌افزایی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاداسلامی و ممنوعیت شرکت همزمان در دو گروه «هنر» و «زبان» کنکور ۱۴۰۳» اشاره کرد.

در ادامه مهم‌ترین عناوین هفته گذشته آموزش عالی آورده شده است:

اعلام مبلغ و زمان پرداخت پژوهانه به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها/ مرجعیت علمی ایران در منطقه تثبیت شده است

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم گفت: در هفته‌های آتی برای هر عضو هیات علمی رشته‌های طبیعی ۶۰ میلیون تومان، هر عضو هیات علمی رشته‌های نظری ۳۰ میلیون تومان به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود.

وی افزود: اعتباری که قرار بود به استادان دانشگاه پرداخت شود، در حال نهایی شدن است. بر همین اساس طی هفته‌های آتی برای هر عضو هیات علمی رشته‌های طبیعی ۶۰ میلیون تومان، هر عضو هیات علمی رشته‌های نظری ۳۰ میلیون تومان به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود. دانشگاه‌هایی که هنوز کارت پژوهانه دریافت نکرده‌اند باید آن را تهیه کنند و این پول به حساب کارت پژوهانه ریخته شود.

زلفی گل خاطرنشان کرد: دانشمندان ۲ درصد ما ۲۱۴۱ نفر هستند؛ این یعنی مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران تثبیت شده است. در دیپلماسی علمی ۳۵ درصد تولیدات علمی ایران با مشارکت بین‌المللی است. در دیپلماسی علمی ۳۵ درصد تولیدات علمی ایران با مشارکت بین‌المللی است.

وزیر علوم افزود: در خصوص مرجعیت علمی طی ۲ سال گذشته ۵۰ مجله جدید تحت نمایه بین‌المللی درآمد که ۲۳ مورد آن فارسی است. الان ۳۶۴ مجله تحت نمایه بین‌المللی داریم یعنی زمین بازی ایجاد کردیم تا دیگران بیایند و در زمین ما بازی کنند. قبلاً به طور میانگین سالی دو مجله نمایه بین‌المللی می‌شد الان ماهی دو مجله نمایه بین المللی می‌شود.

تمهیدات جذب رتبه‌های برتر آزمون دانشنامه پزشکی در هیات علمی

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت از تمهیدات جذب رتبه های برتر آزمون های دستیاری و دانشنامه پزشکی در گروه هیات علمی خبر داد و گفت: وزارت بهداشت با دارا بودن ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور تمام رشته‌های موجود در گروه‌های علوم پایه و علوم بالینی را در کشور داریم. آزمون‌های دانشنامه بالاترین امتحان کشوری است. هیچ امتحانی بالاتر از این نداریم. این افراد پس از طی ۷ سال پزشکی عمومی، ۴ سال تخصص و حدود ۳ تا ۴ فوق تخصصی و فلوشیپ را می‌گذراند.

وی افزود: همین امر موجب شده که حوزه سلامت جمهوری اسلامی ایران، قوی‌ترین حوزه سلامت منطقه باشد. کشور با داشتن متخصصان برجسته در همه رشته‌ها یکی از مهمترین ویژگی‌های قوت حوزه سلامت است. آزمون بورد تخصصی و فوق تخصصی یک آزمون اعتباری است بنابراین کسانی که در این آزمون‌ها موفق می‌شوند جز نخبگان گروه پزشکی محسوب می‌شوند.

ارتقای اساتید بدون نوشتن مقاله امکان‌پذیر نیست

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اصلاح آئین نامه ارتقا اعضای هیأت علمی گفت: چندین جلسه برای اصلاح آئین نامه ارتقا داشتیم، نسخه جدید ناظر به نیازمحوری خواهد بود و به زودی تصویب می‌شود، برخی از استادان می‌خواهند بدون نوشتن مقاله ارتقا پیدا کنند که چنین چیزی ممکن نیست، برای ارتقا مقالاتی که نیازمحور باشند امتیاز لازم را می‌گیرند، بنابراین بدون نوشتن مقاله ارتقا امکانپذیر نیست.

وی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها افزود: هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی که در شورای عالی مستقر است صرفاً سیاستگذاری را برعهده دارد و جذب اساتید از سوی مراکز جذب وزارت علوم و وزارت بهداشت انجام می‌شود.

۴۴۱ هزار پایان‌نامه‌ و رساله یک میلیون و ۵۰۰ هزار بار دریافت شد

دسترسی آزاد و رایگان به تمام‌متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها (پارسا) در پایگاه اطلاعات علمی ایران «گنج» (به نشانی GANJ.IRANDOC.AC.IR)، از سال ۱۳۹۵ و با پرچم‌داری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم آغاز شد.

اطلاعات کتاب‌شناختی، چکیده، و ۲۰ برگ نخست هر پارسا؛ بی‌درنگ پس از ثبت در ایرانداک در دسترس همگان گذارده می‌شوند. بر این اساس، در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، دسترسی رایگان به تمام‌متن ۶۵۱.۲۴۸ پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۷۰.۱۶۲ رساله دکتری در «گنج» فراهم بود. در این سال تحصیلی، تمام‌متن ۴۰۱.۱۶۴ پایان‌نامه و ۴۰.۲۹۲ رساله را ۱۶۲ هزار کاربر، نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بار دریافت کردند.

دوره توان‌افزایی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاداسلامی برگزار می‌شود

دوره توان‌افزایی توسط معاونت توانمند سازی و ساماندهی مرکز جذب و امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی از ۶ تا ۱۳ آذرماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

این دوره شامل «روش‌های نوین تدریس و آموزش از طریق حل مسئله»، «روش‌های نوین تدریس و آموزش از طریق کلاس وارونه»، «چگونگی راه‌اندازی استارت‌آپ»، «درآمدزایی از طریق همکاری با زیست‌بوم فناوری دانشگاه»، «درآمدزایی از طریق تولید محتوای دیجیتال»، «انقلاب صنعتی چهارم» و «آشنایی با قوانین مالی استارت‌آپ‌ها» است.

ایجاد فضاهای جدید دانشگاه آزاد برای رقابت با دانشگاه‌های جهانی

جلال درخشه معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به گستردگی این دانشگاه در سراسر کشور، از ظرفیت بالای آن به عنوان مرجعیت علمی در کشور یاد کرد و گفت: تحولات چشمگیری در عرصه های گوناگون در دانشگاه آزاد اسلامی را شاهد هستیم. با اجرای سند تحول و تعالی، فصل نوینی از ورود به عرصه های جدید دانش در دانشگاه آزاد اسلامی رقم خواهد خورد.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگترین دانشگاه های حضوری جهان است، افزود: این دانشگاه ایجاد فضاهای جدید برای رقابت با دانشگاه های جهانی را در برنامه خود دارد.

خبرهای آزمونی هفته گذشته

آغاز ثبت‌نام نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز ثبت نام نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: کنکور ۱۴۰۳ با تغییراتی نسبت به گذشته برگزار می‌شود. امسال علاوه بر آزمون گروه‌های پنجگانه علوم ریاضی، علوم انسانی و علوم تجربی و هنر و زبان، گروه فرهنگیان هم به این گروه‌ها اضافه شده است.

وی افزود: داوطلبان علاوه بر سه گروه اصلی می‌توانند گروه فرهنگیان را نیز انتخاب کنند. دفترچه آزمون فرهنگیان اختصاصی و جداگانه خواهد بود.

شرکت همزمان در دو گروه «هنر» و «زبان» کنکور ۱۴۰۳ امکان‌پذیر نیست

علی صدر سرپرست معاونت آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برداشته شدن امکان شرکت همزمان در دو گروه «هنر» و «زبان» کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: یکی از مهمترین تغییرات این دوره از آزمون این است که از آزمون سراسری ۱۴۰۳ داوطلبان تنها در یک گروه شناور کنکور یعنی گروه هنر یا گروه زبان می‌توانند شرکت کنند و امکان شرکت همزمان در دو گروه آزمایشی شناور وجود ندارد.

وی افزود: به طور طبیعی هر فردی در آزمون گروه آزمایشی مطابق با دیپلم خود آزمون می‌دهد اما اگر دیپلم تطابقی نداشته باشد فرد باید سوابق تحصیلی آن دروس را دارا باشد. اگر کسی سوابق تحصیلی را ندارد باید ایجاد کند.

آغاز فرآیند آزمون گواهینامه و دانشنامه دندانپزشکی از ۱۳ آذر

داوطلبان واجد شرایط که دوره دستیاری را طبق مقررات به پایان رسانده‌اند، در آزمون دانشنامه/ گواهینامه دندانپزشکی سال ۱۴۰۲ شرکت می‌کنند.

زمان بندی کامل این آزمون از سوی شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی اعلام شده است. برگزاری ﺁﺯﻣﻮﻥ کتبی و ﺑﺮﺭسی ﺍﻋﺘﺮﺍﺿﺎﺕ: روز دوشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ (حضور ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﯾﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ برگزاری ﺁﺯﻣﻮﻥ از ساعت ۸ صبح الزامی است. آزمون کتبی راس ساعت ۹ صبح آغاز می شود.

مرحله دوم تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری در روزهای آینده اجرا می‌شود

محسن عباسی مشاور اجرایی دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری و اجرای دوره‌های تکمیل ظرفیت گفت: دو مرحله تکمیل ظرفیت برای آزمون دستیاری در نظر گرفته شده است که مرحله اول با اولویت بومی گزینی اجرا شد و مرحله دوم تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری در روزهای آینده اجرا می‌شود.

وی افزود: با اجرای مرحله تکمیل ظرفیت بخشی از ظرفیت خالی مانده تکمیل شد البته هنوز بخشی از ظرفیت‌ها خالی مانده است؛ اما با این تمهیدات سعی شد که خلأ نیازهای حوزه سلامت رفع شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1208649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =