چرا نباید قند را به طور کامل حذف کرد؟

برخلاف تصور عده‌ای که گمان می‌کنند رژیم غذایی سالم، یعنی حذف کامل تمام قندها از برنامه روزانه، پزشکان و متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند که هرگز مرتکب این اشتباه نشوید، چراکه بدن انسان به مقدار مشخصی از قندها برای حفظ سلامت و عملکرد طبیعی روزانه نیاز دارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ حذف کامل قندها می‌تواند به کاهش انرژی، ضعف عضلانی، سردرد، افت عملکرد مغزی و اختلال در سیستم متابولیک منجر شود و به جای حذف قندها بهتر است مصرف قندهای افزوده و فرآوری‌شده (مانند شکر سفید و شیرینی‌ها) را کاهش داد و به قندهای طبیعی تکیه کرد.

بیشتر بخوانید:

عادت بد صبحگاهی افراد ۵۰ ساله که قند خونشان را بالا می‌برد

قند طبیعی در میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و سایر موادغذایی موجود است. مریم مظاهریون، عضو انجمن علمی تغذیه ایران در این‌باره می‌گوید: «اگر قرار است قندی را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بهتر است قندهای افزوده مثل آبنبات، شکلات، کیک، کلوچه و حتی قندوشکر سفید را حذف کنید، اما میوه‌ها را به بهانه قند حذف نکنید. مشکل اینجاست که در برخی از رژیم‌های غذایی مثل رژیم کتوژنیک میوه کاملا حذف می‌شود؛ درحالی‌که این خوراکی‌ها فیبر فراوانی دارند و برای عملکرد دستگاه گوارش لازم و ضروری هستند.»

البته به تأکید مظاهریون زیاده‌روی در مصرف میوه هم درست نیست. خیلی از افراد تصور می‌کنند چون قند موجود در میوه طبیعی است، پس هیچ ضرری ندارد. آنها میوه را جایگزین شام می‌کنند و بعد از کم نشدن وزن‌شان گلایه می‌کنند. علتش هم این است که حجم مصرف میوه‌ این افراد به‌عنوان وعده شام آن‌قدر زیاد است که کالری زیادی وارد بدن‌شان می‌کند. او توصیه می‌کند: «میوه‌های تازه و سبزیجاتی مثل هویج را جایگزین شیرینی‌ها کنید، از خرما و کشمش – به مقدار محدود – به‌عنوان میان‌وعده استفاده و از نوشیدنی‌های شیرین و گازدار پرهیز کنید. بهتر است قبل از خرید، برچسب مواد غذایی را بررسی کنید و محصولاتی را که حاوی قند افزوده هستند، نخرید.»

انواع قندها

مظاهریون درباره انواع قندها می‌گوید: «قندها، نشاسته و فیبرها به گروهی تعلق دارند که کربوهیدرات نامیده می‌شوند. قند طبیعی هم شامل قندوشکر سفید است که گلوکز نام دارد. به قند موجود در میوه‌ها هم فروکتوز می‌گویند و قند موجود در شیر هم لاکتوز است. قندهای مصنوعی هم قندهای تولید دست انسان هستند که عمدتا در محصولات رژیمی استفاده می‌شوند و انواع زیادی دارند ازجمله ساخارین، سوکرالوز و اسپارتام.»

انتهای پیام/

کد خبر: 1256645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =