به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، کاظمی ضمن تبریک یکصد و سومین سالگرد شورای عالی آموزشوپرورش گفت: این شورا فراز و فرودهای زیادی را گذرانده و اولین نهاد قانونی تخصصی از جنس شورایی است، کمتر نهاد قانونگذاری به این شکل وجود دارد.
کاظمی عنوان کرد: آموزشوپرورش امروز مسائل و مشکلاتش را در این شورا حل میکند، مغز متفکر نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه قانون گذاری و سیاستگذاری و نظارت بر فرایندهای تعلیم و تربیت است و ما تمام توان را به کار میگیریم تا از این توان استفاده کنیم.
وی افزود: تغییر در محتوای کتب درسی و برنامه آموزشی اثرات بسیار مهمی بر سند تحول بنیادین آموزشوپرورش دارد . اصلاح ساختار نظام تعلیم و تربیت از چالش های شورای عالی آموزشوپرورش است. ارزشیابی همه جانبه از برنامه های درسی صورت نمیگیرد و همین باعث شده دغدغه و تمرکز والدین بر حافظه دانش آموزان باشد.
وی ادامه داد: آخرین دستاورد مهم و بنیادین شورا، تدوین برنامه اجرایی سند تحول بنیادین با ۱۴۷ پروژه که یک نقشه راه شفاف است، در دستور کار آموزشوپرورش قرار گرفته است. یکی از پروژه ها در دستور کار شورایعالی آموزشوپرورش است تا بتوانیم با وفاق و همدلی مشکلات آموزشوپرورش را حل کنیم.
کاظمی افزود: وی ادامه داد در راستای دو سیاست توسعه عدالت آموزشی با رویکرد محرومیت زدایی از فضای آموزشی و کیفیت بخشی به فضای تعلیم و تربیت که مورد تاکید رئیس جمهور است، الگوی مدرسه تراز تدوین شد و این طرح ار ابتدای مهر ماه اجرا خواهد شد.
در ادامه لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: مکلف هستیم که از کتاب محوری به سمت برنامه محوری حرکت کنیم و حجم محتوا را بسته به استعداد دانش آموزان و زمان آموزش تغییر دهیم.
فانی وزیر سابق آموزشوپرورش گفت: تعلیم و تربیت فراتر از برنامه درسی است. رویکرد ما در آموزشوپرورش باید اصلاحی باشد، بزرگترین چالش در اجرای سند تحول آموزشوپرورش عدم وجود رویکرد اصلاحی است. دانش آموزان باید در هسته مرکزی تحول در آموزشوپرورش قرار بگیرند.
در ادامه این جلسه محمود امانی طهرانی دبیر کل شورای عالی آموزشوپرورش عنوان کرد: آموزشوپرورش یکی از ارکان اصلی پیشرفت و توسعه جامعه است و این مسئولیت نه تنها بر دوش آموزشوپرورش بلکه بر دوش تمامی نهاد های خصوصی، دولتی و حتی مردم قرار دارد. باید این تلاشها در راستای ارتقای کیفیت نظام آموزشی واصلاحات مورد نیاز آن باشد.
وی با اشاره به چالشهای موجود در آموزشوپرورش افزود: آموزشوپرورش کشور با مشکلات متعددی روبهرو است و نیاز به توجه ویژه و همت جدی از سوی مسئولان دارد. باید با تغییر بنیادین در برنامه و سیاستها به سمتی حرکت کنیم که به ارتقای کیفیت آموزشی و توسعه همه جانبه در این زمینه دست یابیم.
امانی طهرانی در ادامه گفت: آموزش و پرورش زمانی به نتیجه مطلوب میرسد که معلمان و تمامی کارکنان آن از حمایت های لازم برخوردار باشند. باید شرایط کاری معلمان را بهتر کرد و از آن ها در جهت بلا بردن کیفیت آموزشی حمایت کنیم.
خبرنگار: مهدیه امجدیان
انتهای پیام/
نظر شما