یک بام و دو هوای صداوسیما در وحدت شیعه و سنی/ عذرخواهی خوب است اما شورش را درنیاورید

برخی فعالان فضای مجازی معتقدند عذرخواهی های بیش از حد و آنتن دادن به اهل سنت جهت ذکر فضائل ابوبکر به نوعی افراط در وحدت خواهد بود و نتیجه عکس خواهد داشت به گونه‌ای که باعث سرخوردگی شیعیان می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، روز چهارشنبه بود که در برنامه «سیمای خانواده» و در آیتم یک برنامه ضبطی و نه پخش زنده جوانی در شعری که خواند به ابوبکر خلیفه اول اهل تسنن توهین کرد که به دنبال آن این بخش از برنامه سریعا در فضای مجازی وایرال شد و واکنش های مختلفی را به دنبال داشت.

در پی این موضوع، معاونت سیما وارد عمل شد و با اقدامی سریع، مدیر پخش شبکه یک را از سمت خود برکنار کرد. همچنین در اقدامی سریع، ویدئوی منتشر شده از این برنامه از تمام سکوهای وابسته به رسانه ملی، از جمله تلوبیون حذف شد و همزمان نیز طی هماهنگی با مراجع قضایی، برای ۸ نفر از دست‌اندرکاران این برنامه اعلام جرم صورت گرفت و آن‌ها به دستگاه قضایی معرفی شدند.

در همان روز اطلاعیه‌ای از سوی معاونت سیما منتشر شد که علاوه بر عزل مدیر پخش خبر از عزل مدیر گروه تولید برنامه از سمت خود داشت و در بخشی از متن این بیانیه اشاره شده است:

در سطح بالاتر، به دستور مستقیم رئیس سازمان صدا و سیما، کمیته‌ای متشکل از مرکز صیانت و حفاظت سازمان، معاونت سیما، معاونت حقوقی و اداره کل بازرسی تشکیل شده تا ابعاد مختلف این اتفاق را بررسی و عوامل احتمالی دیگر را نیز شناسایی کند.

همچنین مجری برنامه «سیمای خانواده» روی آنتن زنده شبکه یک با اشاره به بیانیه معاونت سیما از اتفاق صورت گرفته در این برنامه از مردم عذرخواهی کرد.

محسن برمهانی معاون سیما رسانه ملی نیز با حضور در با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در برنامه «سیمای خانواده» را تشریح کرد و گفت: ابتدا باید از هموطنان عزیز سنی و هموطنان عزیز شیعه عذرخواهی کنم که این اتفاق ضد وحدتی در ایشان ایجاد نگرانی کرد؛ البته این یک اتفاق تأسف‌باری است که جنبه مثبت هم داشت و آنکه دیدیم چه واکنش‌هایی حاکی از بصیرت و چه مواضعی به این اتفاق تلخ رقم خورد.

وی ادامه داد: نمونه آن را دیدیم از هموطنان و بزرگان اهل سنت و شیعیان که نسبت به این اتفاق ناگوار اعلام موضع و ابراز نگرانی کردند. این واقعاً نشان دهنده بصیرت مردم است که باید هم عذرخواهی و هم تشکر کرد. باید تشکر کرد از اتفاق‌هایی که در این مدت افتاده است؛ بیانیه‌هایی که دادند، مجمع نمایندگان اهل سنت، چقدر واقعاً نگاه درستی است، باید از بزرگان اهل سنت تشکر کرد و از مردم عزیز که با یک نگاه ملی دارند به موضوع نگاه می‌کنند.

برمهانی در ادامه در تشریح ماجرا تصریح کرد: خطای تأسف بار چهارشنبه که تا حدود زیادی مشکوک است و اطمینان نداریم که سهوی بوده باشد و امیدواریم که سهوی بوده باشد، وقتی اتفاق افتاد، ابتدا شبکه یک خودش ، وسط آن آیتم مطلع شد. یکی دو دقیقه بعد آیتم را قطع کرد و ویدئو را از بسترهای فضای مجازی در اختیار سازمان صداوسیما بلافاصله برداشت. در عالی‌ترین و بالاترین سطوح سازمان صداوسیما، موضوع بلافاصله پیگیری شد.

وی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری ادامه داد: آقای دکتر جبلی خودشان شخصاً پیگیر بودند که این اتفاق به درستی از مراجع مختلف رقم بخورد. چند ساعت بعد، هشت نفر از افراد مقصر که ما نمی‌دانیم هنوز کدام یک از این افراد عمداً و کدام یک سهواً در این اتفاق سهیم بودند، فراخوانده شدند. افراد مقصر امروز به دستگاه قضای معرفی شده‌اند. چهار نفر از آنها دستگیر شده‌اند که الان بازداشت هستند و تحت بازجویی.

محمدحسن ابوترابی‌فرد، در خطبه‌های نماز جمعه تهران «برخورد قاطع با عوامل توهین به مقدسات اهل سنت را نشانه عزم جدی نظام برای مقابله با هر افراط‌گری و تفرقه‌افکنی»‌ توصیف کرد.

محمد عبادی زادی،‌ امام جمعه بندرعباس هم با محکوم کردن توهین به مقدسات اهل سنت گفت: «علما و برادران اهل سنت در این زمینه عاقلانه و با بصیرت رفتار کردند.»

سید عبدالنبی موسوی‌فرد امام جمعه اهواز نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و آن جوان شعر خوانده در آیتم برنامه «سیما خانواده» را پاید خواند.

از دیگر اقدامات رسانه ملی در دلجویی از اهل سنت، نیز دعوت از یک مولوی اهل سنت به شبکه یک بود تا تا پیرامون فضائل ابوبکر صحبت کند.

شبکه ۳ نیز جهت پاسداشت وحدت و تکریم هموطنان اهل سنت با تغییر برنامه های عادی خود اقدام به پخش مستند «شهدای وحدت» در ساعت ۱۷:۲۰ روز گذشته گرفت.

همچنین عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در توییتی مدعی شد پیمان جبلی رئیس رسانه ملی ‏روز پنجشنبه در ۲بار تماس با رئیس‌جمهور محترم، ابراز تاسف و عذرخواهی خود از اهل سنت را بیان کردند، گزارش اقدامات را دادند و تاکید کردند دیگر چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.

یک بام و دو هوای صداوسیما در وحدت شیعه و سنی/ عذرخواهی خوب است اما شورش را درنیاورید

در ادامه این ماجرا و دعوت از اهل سنت جهت ذکر فضائل ابوبکر محمدحسین پویانفر مداح شناخته شده کشورمان با انتشار توییتی موضع خود را اعلام کرد و نوشت:

اشتباه و با اشتباه جبران نکنید!!

ظهر شهادت حضرت صادق علیه السلام

ذکر فضائل ابوبکر از صدا و سیما!؟

یک بام و دو هوای صداوسیما در وحدت شیعه و سنی/ عذرخواهی خوب است اما شورش را درنیاورید

اختلاف‌های مذهبی میان شیعه و سنی، اگرچه ریشه‌های تاریخی دارند، اما در طول قرن‌ها در بسیاری از مناطق با همزیستی مسالمت‌آمیز همراه بوده‌اند. تاریخ نشان داده است که هرگاه این دو شاخه‌ی بزرگ اسلام کنار یکدیگر ایستاده‌اند، تمدن اسلامی شکوفاتر، قدرتمندتر و اثرگذارتر شده است.

از این رو، وحدت شیعه و سنی تنها یک شعار آرمانی نیست، بلکه یک نیاز استراتژیک برای بقا، توسعه و سربلندی مسلمانان است. این وحدت باید بر مبنای احترام متقابل، شناخت دقیق از باورهای یکدیگر و تمرکز بر مشترکات استوار شود. مشترکاتی که بسیار بیشتر و عمیق‌تر از اختلافات‌اند: ایمان به خدای یکتا، پیامبری حضرت محمد (ص)، قرآن کریم، قبله‌ی واحد و اصول اخلاقی مشترک.

نقش مسئولین، نخبگان و رسانه‌های رسمی و فضای مجازی در این مسیر بسیار تعیین‌کننده است. ترویج گفتمان و مقابله با جریان‌های تفرقه‌افکن از جمله وظایفی است که بر عهده‌ی آنان قرار دارد. همچنین آموزش نسل جوان بر پایه‌ی مدارای مذهبی و فهم عمیق از تاریخ اسلام می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر را رقم بزند.

از نگاه دیگر نباید از آن طرف بام افتاد و برخی فعالان فضای مجازی معتقدند عذرخواهی های بیش از حد و آنتن دادن به اهل سنت جهت ذکر فضائل ابوبکر به نوعی افراط در وحدت خواهد بود و نتیجه عکس خواهد داشت به گونه‌ای که باعث سرخوردگی شیعیان می‌شود.

عبدالله بصیری دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: اسلام دینی است که اساس آن بر مبنای وحدت، اخوت و همدلی نهاد شده و خداوند در قرآن کریم در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران می‌فرماید «و اعتصموا نعمت الله جمیعا و لا تفرقوا» یعنی همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و پراکنده نشوید.

وی با بیان اینکه خود پیامبر مکرم اسلام هم در تمام عمر شریف خود به برادری مومنانه تاکید داشتند افزود: حالا این اختلافات مذهبی هرچند از جهات علمی و فقهی قابل بحث است اما نباید باعث دشمنی، کینه و تفرقه بشود زیرا دشمنان اسلام همیشه در پی ایجاد تفرقه بین مسلمانان بودند.

بصیری در پاسخ به این سوال که به نظر شما آیتم پخش شده در برنامه «سیمای زندگی» از صدا و سیما عمدی یا سهوی بوده است؟ اظهار کرد: به نظر من این یک اشتباه سهوی بوده که انجام شده و حالا قصور از آن مدیر پخش بوده یا شیطنتی پشت این کار بوده اما خب صدا و سیما درصدد جبران برآمد و کارشناس مذهبی ما را آوردند و با ایشان در خصوص فضائل خلفیفه اول مسلمین مصاحبه کردند.

وی خاطرنشان کرد: ما حواسمان هست که در تلویزیون و در برنامه‌ای مثل «محفل» از داور اهل سنت استفاده شده و همچنین ایران یک مملکت اسلامی است و ما در داخل مجلس شورای اسلامی نیز نماینده داریم و همینطور خیلی راحت نماز جمعه‌هایمان برگزار میشود و شیعه و سنی مثل برادر در کنار هم زندگی می‌کنیم و احدی نمی‌تواند بین ما اختلاف اندازد.

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس در پایان سخنانش افزود: اختلافات مذهبی نباید باعث دشمنی، کینه و تفرقه بشود زیرا دشمنان اسلام همیشه دنبال این بودند که به اختلافات دامن بزنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1265608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =