به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری اولین جایزه بینالمللی حنظله، امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه با حضور وحید ولی دبیر جایزه بینالمللی حنظله، صادق ذوفن دبیر علمی جایزه و سهیل اسعد به عنوان میهمان ویژه مراسم برگزار شد.
وحید ولی دبیر جایزه بینالمللی حنظله در ابتدای این نشست بیان کرد: مسئله فلسطین در تاریخ کمتر از ۱۰۰ سال اخیر، فراز و فرودهای زیادی داشته و اراده رژیم سلطه بر این بوده که به فراموشی سپرده شود اما طوفانالاقصی این مسئله را دوباره برجسته کرد و نشان داد که مسئله فلسطین فراموش شدنی نیست. شهید سنوار نشان داد که مقاومت صرفاً نظامی نیست، طوفانالاقصی، طوفان آزادیخواهان جهان است.
وی ادامه داد: فعالان حوزههای فرهنگی در ایران از ابتدای طوفان الاقصی مطرح میکردند که باید نقش و ارتباطی با این جریان داشته باشیم و جمعی از فعالان فرهنگی و تعلیم و تربیتی که مخاطب اصلی آنها کودکان و نوجوانان بودند نیز این دغدغه را داشتند و از خود میپرسیدند میتوانیم چه نقش اختصاصی در این رویداد داشته باشیم؟
ولی ادامه داد: برگزاری نشستها و بررسیهای صورت گرفته منجر به تولید جایزه بینالمللی حنظله شد. حنظله صرفا کارتون نیست، نمادی از مبارزه فرهنگی است. زندگی فلسطینیها و اینکه حتی زنده هستند نیز از جنس مبارزه است. در طول مقاومت ملت فلسطین شاعران، نویسندگان، کاریکاتوریستها و ... چون مدل مبارزه فرهنگی و هنری داشتند، رژیم صهیونیستی نسبت به نوع فعالیت آنها بیشتر احساس خطر میکرده است.
وی با اشاره به اینکه شخصیت حنظله توسط شهید ناجی العلی خلق و در تمام کشورهای دنیا به نمادی از مقاومت کودکان فلسطینی تبدیل شد، گفت: باید کمک کنیم حنظلههای متعددی متولد شوند. در این جایزه، ما قالب را «جایزه» انتخاب کردهایم تا محصولات فرهنگی تولید شود و از این طریق مبارزه را پیش ببریم.
دبیر جایزه بینالمللی حنظله ادامه داد: در این جایزه بر روی محصولات فرهنگی و فرهنگ مقاومت تکیه کردهایم چون معتقدیم باید فرهنگ مقاومت در ذهنها و محصولات تربیتی با مخاطب خاص کودک و نوجوان جریان داشته باشد. محصولات تربیتی امکانات زیادی برای ما فراهم میکند و سبک زندگی ساز است. مقاومت باید در زندگی جریان داشته باشد و محصول فرهنگی این جریان را فراهم میکند.
وی در بخش پایانی سخنان خود، گفت: در فاز اول جایزه حنظله تمرکز بر روی شناسایی محصولات است و در بازه ۹۰ روزه از امروز فراخوان دریافت آثار اعلام میشود و تا ۱۷ مرداد ماه آماده دریافت آثار هستیم. از ۱۷ مرداد تا ۱۷ شهریور نیز داوری آثار و اختتامیه در مهر ماه برگزار خواهدشد. در خصوص جایزه نیز تاکنون ۳۲ هزار یورو به جایزه حنظله اختصاص داده شده و بعد از اعلام نتایج و برندگان دوره اول جایزه حنظله تلاشهای ما برای بازارسازی و بازارپردازی محصولات آغاز میشود. برای تأمین مالی جایزه نیز با مجموعههای مختلف داخل حاکمیت و مجموعههای مردمی مذاکره و مبلغ در تعامل با آنها تهیه شد اما با انتشار خبر برگزاری جایزه امیدواریم مشارکت بیشتری در تأمین مالی جایزه جلب کنیم.
صادق ذوفن دبیر علمی جایزه حنظله نیز اعلام کرد: جایزه ویژه هفت هزار یورویی به اثر برتر اعطا میشود و بقیه۳۲ هزار یورو بین صاحبان سایر آثار تقسیم خواهد شد.
وی محورهای محتوایی جایزه بینالمللی حنظله را «الگوهای مقاومت و فلسطین به عنوان نماد جامعه مقاومتی»، «ضرورت مقاومت و مبارزه با ظلم»، «همبستگی دیگر انسانها در جبهه مقاومت»، «مبارزه برای عدالت و تربیت حماسی» و «آیندۀ جهان و نقش مقاومت در آن» اعلام کرد و گفت: باید موضوعه آثار مقاومت باشد البته منظور از مقاومت صرفاً مقاومت فلسطین نیست بلکه فلسطین نماد یک ملت مقاوم است و آثار میتواند در همه محورهای مقاومت باشد.
ذوفن افزود: محور جایزه را تولید محصولات فرهنگی انتخاب کردهایم چون در زندگی کودکان جاری است و آثار میتواند در قالبهای مختلف نوشتاری و محتوایی از جمله کتاب کودک و نوجوان، بستههای یادگیری، پلتفرمها و سامانههای آموزشی، محصولات صوتی ـ تصویری شامل انیمیشن، سریال و ...، محصولات بازی محور مثل بازیهای رومیزی، کارتونی و محصولات سبک زندگی باشد که هنرمندان میتوانند از همین امروز تولیدات خود را در سایت این جایزه بارگذاری کنند.
انتهای پیام/
نظر شما