به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، «وندی شرمن» معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا و مذاکرهکننده ارشد در گفتوگوهای هستهای با ایران بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، در مصاحبهای با رادیو تایمز گفت «من خیلی بیشتر ترجیح میدهم که به یک توافق برسیم تا اینکه اقداماتی صورت بگیرد که ممکن است شامل اقدام نظامی علیه ایران شود؛ چون این میتواند به یک وضعیت بسیار دشوار و حتی یک جنگ عربی منجر شود.»
توافق بهتر از اقدام نظامی است
او با اشاره به نقش استیو ویتکاف، مشاور نزدیک ترامپ در مذاکرات، افزود: «خوشحالم که رئیسجمهور ترامپ به همراه استیو ویتکاف در حال کار بر روی این مذاکرات هستند. ویتکاف با همتای ایرانی خود عباس عراقچی کار میکند که او همتای من در مذاکرات ایران از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ بود. او فردی بسیار باهوش، مسلط به زبان انگلیسی و جدی است.»
ضربالاجل ترامپ واقعبینانه نیست
شرمن در ادامه با اشاره به ضربالاجلی که رئیسجمهور ترامپ برای دستیابی به توافق تعیین کرده، گفت: «رئیسجمهور ترامپ گفته که بیایید طی دو ماه به توافق با ایران برسیم. این غیرممکن است، چون این مذاکرات بسیار فنی و پرجزئیات است.»
فشار همزمان از کنگره و اسرائیل
وی با اشاره به فشارهای خارجی و داخلی بر تیم مذاکرهکننده آمریکا افزود: «رئیسجمهور و مذاکرهکنندگان تحت فشار هستند، نه فقط از طرف کنگره ما – که دستکم جمهوریخواهان خواهان برچیدن کامل برنامه هستند – بلکه از طرف اسرائیل نیز که پیوسته اعلام کرده آماده انجام حملات نظامی علیه ایران است.»
حمله نظامی راهحل نیست
او هشدار داد: «اگرچه این حملات ممکن است برنامه را به عقب بیندازد، اما این عقبنشینی طولانیمدت نخواهد بود؛ در عرض چند سال، ایران به احتمال زیاد برنامهاش را بهصورت مخفی و زیرزمینی بازسازی خواهد کرد. چون بهراستی، شما نمیتوانید دانش را با بمباران از بین ببرید.»
اسرائیل بدون آمریکا قادر به اقدام مؤثر نیست
شرمن در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «فکر میکنم نخستوزیر اسرائیل در واقع مایل است اقدامی علیه تأسیسات هستهای ایران انجام دهد. اما او نمیتواند تمام تاسیسات را که برخی از آنها زیرزمینی هستند، بدون حمایت ایالات متحده بهطور کامل نابود کند.»
امید به توافق؛ نه جنگ
او افزود: «رئیسجمهور ترامپ گفته که نمیخواهد وارد اقدام نظامی شود. او در تلاش است که نیروهای نظامی آمریکا را از درگیریهای جهانی خارج کند.»
شرمن در پایان ابراز امیدواری کرد که «ما به یک توافق مذاکرهشده برسیم و شاهد جنگ نباشیم.»
رئیسجمهور آمریکا بارها در تریبونهای مختلف از احتمال توافق قریبالوقوع بین ایران و آمریکا خبر میدهد اما منابع خبری غربی از شروط واشنگتن در خصوص به صفر رساندن غنی سازی ایران خبر میدهند . مقامهای جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کردهاند که غنیسازی خط قرمز ایران است.
نظر شما