سید صالح حسینی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: باید قبل از حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان، باید نگاهی داشته باشیم به تاریخ منطقه. بعد از فروپاشی شوروی، در ظاهر نظمی در دنیا شکل گرفت که حداقل برخی قواعد بینالمللی رعایت میشد. مثلاً اگر آمریکا میخواست به کشوری حمله کند، بهانههایی مثل دفاع از کشور دیگر یا مجوز شورای امنیت را پیش میکشید. اما اکنون، با جنایتهایی که رژیم صهیونیستی علیه کودکان و زنان بیپناه در غزه انجام داده و تهاجمش به کشور ما، همه این پردههای ظاهری قانونگرایی، مدنیت و حقوق بشر فرو ریخته است.
حسینی افزود:امروز دنیا، دنیای زور و قدرت است؛ دنیای موشکها. اگر قرار است دیپلماسی کارساز باشد، باید پشتوانهی میدانی داشته باشد. بدون میدان، دیپلماسی صرفاً تبدیل میشود به واگذاری امتیاز.
عضویت ایران در NPT
یکی از نکات مهمی که اکنون در فضای نخبگانی مطرح است، مسئله عضویت ایران در NPT است. وقتی رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی نقش جاسوس را ایفا میکند و اطلاعات ما را به بیرون منتقل میکند، جای سوال است که چرا ایران هنوز عضو این معاهده باقی مانده؟ رژیم صهیونیستی عضو نیست، کلاهک هستهای دارد، ما را تهدید میکند، اما ایرانِ بدون سلاح هستهای تحت شدیدترین تحریمها قرار دارد. بنابراین درخواست خروج ایران از NPT، بهعنوان یک خواسته جدی در فضای نخبگانی و حتی عمومی در حال شکلگیری است.
موضع مردم درباره سلاح هستهای
ما به خاطر فتوای مقام معظم رهبری به سمت سلاح هستهای نرفتیم. اما این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که مردم از اینکه بهرغم نداشتن سلاح هستهای، شدیدترین فشارها بر ما اعمال شده، ناراحت هستند. اکنون این سوال مطرح میشود که اگر تحریم میشویم، چه با سلاح چه بیسلاح، چرا به سمت ساخت سلاح نرویم؟ کشورهایی مثل پاکستان، هند یا حتی چین دارای سلاح هستهای هستند. چرا ایران نباشد؟ این دیگر فقط خواست نخبگان نیست، بلکه بهنوعی در سطح جامعه در حال شکلگیری است.
کشورهای منطقه و واکنشها
کشورهای منطقه بهخوبی متوجه شدهاند که رژیم صهیونیستی به هیچ قانون و قاعدهای پایبند نیست. نتانیاهو علناً ایران و سپس پاکستان را تهدید میکند. کدام منشور سازمان ملل چنین اجازهای را میدهد؟ خوشبختانه بسیاری از کشورهای اسلامی از اقدام ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی حمایت کردند؛ از جمله پاکستان، افغانستان و عراق. برخی کشورها نیز حمایت پنهان دارند و برخی دیگر مانند آذربایجان علناً محکوم میکنند، اما در عمل با رژیم صهیونیستی همکاری دارند.
افسانه شکستناپذیری رژیم صهیونیستی شکسته شد
تا پیش از عملیات ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی در نگاه مردم منطقه یک رژیم شکستناپذیر بود؛ جنگ ششروزه، یومالکیپور، و دیگر جنگها باعث این تصور شده بود. اما ایران توانست این افسانه را درهم بشکند و عزت را به ملتهای منطقه بازگرداند. حالا مردم باور کردهاند که میتوانند مقابل رژیم صهیونیستی بایستند.
نقش آمریکا و تجربه مذاکرات
قبل از حمله اخیر، ترامپ تلاش میکرد برای اسرائیل زمان بخرد. حتی کمکهای تسلیحاتی زیادی نیز از سوی آمریکا به رژیم صهیونیستی شد. برخی در داخل هنوز امید به مذاکرات با آمریکا داشتند، اما امروز همه متوجه شدهاند که فرمایش رهبری مبنی بر بینتیجه بودن مذاکرات چقدر درست بوده. وقتی کشورت مورد تهاجم قرار میگیرد، مذاکره بیمعناست. آمریکا باید پاسخگو باشد و رژیم صهیونیستی باید چنان تنبیه شود که درس عبرتی برای دیگران باشد.
ساختار منطقه در حال تغییر است
حسینی با اشاره به تحولات اخیر در منطقه و حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به کشور گفت: این حمله نشان داد که ساختارهای حقوق بشر ادعایی غرب، فرو ریخته است. دیگر دوران قانونمداری پوشالی تمام شده و وارد مرحلهای جدید در نظم منطقهای شدهایم؛ نظمی که در آن، قدرت مؤثر نظامی و علمی، محور تعیینکننده است. بهنظر من، این مرحله سرانجام به سقوط دولت نتانیاهو خواهد انجامید.
غرب با ایران مستقل، نه صرفاً نظام جمهوری اسلامی، دشمن است
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی با اشاره به مصادیق تاریخی دشمنی غرب با ملت ایران، گفت:
این دشمنیها تازه نیست. کودتای ۲۸ مرداد علیه دکتر مصدق، که صرفاً به دنبال حفظ منافع نفتی ایران برای ملت خود بود، نمونهای آشکار است. آمریکا و انگلیس همان زمان هم تحمل ملیگرایی مستقل ایرانی را نداشتند؛ امروز هم ندارند. بنابراین دشمنی آنها نه با یک ساختار سیاسی خاص، بلکه با ملت ایرانِ مستقل و پیشرفته است.
انتهای پیام/
نظر شما