به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، نبرد اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی یک پیروزی راهبردی برای ایران بود گه علاوه بر به نمایش گذاشتن قدرت موشکی و توان نظامی ایران، موجب افزایش محبوبیت منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی شد. مقابله مستقیم با رژیمی که سالها به جنایت علیه مردم فلسطین متهم است، جایگاه ایران را در افکار عمومی ملتهای منطقه تقویت کرد و آن را به نماد مقاومت فعال در برابر ظلم تبدیل نمود.
از سوی دیگر، ایالات متحده و همپیمانان اروپاییاش که با تمام ظرفیت در کنار تلآویو ایستاده بودند، در تحقق اهداف خود ناکام ماندند. حمله مستقیم آمریکا به تاسیسات ایران نهتنها دستاوردی نداشت، بلکه با پاسخ سخت و حسابشده تهران، از جمله عملیات «بشارت فتح» علیه پایگاههای آمریکا در منطقه، به نقطهای برای عقبنشینی تبدیل شد.
بیشتر بخوانید:
ایران ظرفیت وارد کردن خسارات قابل توجه به دشمنان را دارد / آتشبس موقتی است
در نهایت، واشنگتن از طریق واسطههای منطقهای خواستار آتشبس شد؛ درخواستی که تهران با موضعی هوشیارانه و مشروط پذیرفت. با این حال، ادامه این آتشبس به رفتارهای بعدی رژیم صهیونیستی گره خورده است. دکتر «ژانگ یوان» -استاد دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای- در گفتگو با ایسکانیوز به سوالاتی در مورد حمایت همه جانبه غربیها از رژیم صهیوینستی و نقض آشکار قوانین بین المللی از سوی آمریکا و اسرائیل در حمله به ایران پاسخ داد.
وی با بیان اینکه عموما کشورهای غربی تابع تصمیمات ایالات متحده آمریکا هستند، گفت: دلیلش این است که کشورهای غربی میتوانند با پیروی از استانداردهای دوگانه ایالات متحده سود ببرند و از سوی دیگر، دفاع از اسرائیل به منزله به رسمیت شناختن و دفاع از موقعیت هژمونیک غالب ایالات متحده و همچنین به دفاع از نظم بینالمللی کنونی جهان است که به نوعی منافع ایالات متحده و کشورهای غربی را تضمین میکند.
ژانگ یوان افزود: به دلیل برخی وقایع تاریخی، غرب تمایل دارد که تحت فشار اخلاقی، در برخورد با مسائل مربوط به صهیونیستها بیش از حد محتاط باشد و حتی خشونت اسرائیل علیه دیگر ملتهای ضعیفتر و کشورهای همسایه را تایید کند. از نظر این استاد چینی، استفاده آشکار اسرائیل از دلایل خیالی برای استفاده از زور علیه ایران، نقض جدی قوانین بینالمللی و حاکمیت ایران است.
استاد روابط بین الملل دانشگاه شانگهای با بیان اینکه ایران حق دارد که مقابله به مثل و از خود دفاع کند، اظهار کرد: صلح پایدار و بلندمدت صرفا از طریق قدرت ملی قوی از جمله قدرت نظامی تضمین شود. وی افزود: این یک تراژدی برای همه مردم خاورمیانه است که معضل چرخه درگیری در منطقه برطرف نشده است.
از نظر ژانگ یوان، تا زمانی که جاهطلبیهای ارضی بیحد و حصر اسرائیل مهار نشود، صلح بلندمدت در خاورمیانه دستنیافتنی خواهد بود و صلح و ثبات در خاورمیانه چیزی است که منطقه و جهان برای رفاه و توسعه بیش از همه به آن نیاز دارند؛ لذا جامعه بینالمللی باید نقش فعالی در ایجاد آتشبس دائمی و ایجاد شرایط برای مذاکره بین همه طرفها برای کاهش اوضاع ایفا کند.
استاد دانشگاه شانگهای در خصوص مواضع دولت و ملت چین در قبال حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران گفت: بمباران تاسیسات هستهای ایران توسط ایالات متحده که تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت میکرد، نقض آشکار قوانین بینالمللی و اقتدار سازمانهای بینالمللی، نقض اصل اجماع بینالمللی در مورد مصونیت حاکمیت کشورها و تهدیدی برای عدالت بینالمللی و منشور بین الملل بود.
به اعتقاد یوان، آشفتگی در خاورمیانه مستقیما به مداخله ایالات متحده در این منطقه مربوط میشود و آمریکاییها هنوز نفهیمدهاند که جنگ صلح و امنیت نمیآورد. وی افزود: چین با حل و فصل اختلافات از طریق زور -چه مسئله هستهای ایران باشد و چه مسئله فلسطین- مخالف است و ما بر این باوریم که باید به مسیر درست گفتگوی سیاسی و مذاکرات دیپلماتیک بازگردیم.
استاد دانشگاه شانگهای بیان اینکه چین شریک استراتژیک ایران است و مردم چین دوست مردم ایران هستند، تصریح کرد: چین مایل است برای حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه با ایران همکاری کند. وی در خصوص احتمال ایفای نقش فعالانهتر چین در همکاری با ایران به منظور مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: چین متعهد به ایجاد ثبات در خاورمیانه است و پس از حمله اسرائیل به خاک ایران و حمله ایالات متحده به تاسیسات هستهای ایران، اولین کشوری بود که این حملات را محکوم کرد و آنها را نقض جدی منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی دانست و از طرفین درگیری به ویژه اسرائیل، خواست تا در اسرع وقت آتشبس کنند.
وی خاطر نشان کرد: چین، به همراه روسیه و پاکستان، پیشنویس قطعنامهای را در شورای امنیت ارائه کرده بودند که خواستار آتشبس بیقید و شرط، حفاظت از غیرنظامیان، احترام به قوانین بینالمللی و آغاز گفتگوها بود. به گفته ژآنگ یوان، چین در واکنش به درگیری ایران و اسرائیل پیشنهادی چهار مادهای ارائه کرده که خواستار آتشبس فوری، حفظ امنیت غیرنظامیان، آغاز گفتگو و پیشبرد تلاشها برای ارتقای صلح بود که نشاندهندهی پایداری چین در حفظ انصاف و عدالت بینالمللی است.
از نظر این استاد چینی، نقش چین برای جلوگیری از درگیری بزرگتر و برای جامعه بینالمللی جهت انجام تلاشهای هماهنگ برای دستیابی به صلح و ثبات در خاورمیانه بسیار مهم است.
انتهای پیام/
نظر شما