به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، رئیس جمهور فرانسه که پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران از احتمال همراهی با اسرائیل صحبت و لفاظیهای را در مورد ایران انجام داده بود، در یک عقب نشینی آشکار از رژیم صهیونیستی خواست: «از حملات به اهداف غیرمرتبط با برنامههای هستهای و بالستیک پایان دهد و برای ابتکار صلح اتحادیه اروپا تلاش کند». به نظر میرسد این تغییر موضع با حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به اراضی اشغالی بیارتباط نباشد.
بیشتر بخوانید:
دست مقاومت عراق روی ماشه/ منافع آمریکا را به آتش میکشیم
نیروهای مسلح ایرانی در روزهای پس از اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی حملات بسیار دقیق و هوشمندانه موشکی، پهپادی و سایبری به مراکز مختلف اسرائیل انجام دادهاند و این حملات آسیبهای جدی به صهیونیستها وارد کرده و سبب شده که بسیاری از ساکنان اراضی اشغالی به دنبال راهی برای فرار باشند. از طرف دیگر، گفته شده که در محافل سیاسی رژیم نیز درگیریهای بر سر اقدام نسنجیده نتانیاهو به وجود آمده است.
در حالی که ترامپ هم که شب گذشته مدعی احتمال ورود به نبرد مستقیم شده بود، امروز اعلام کرده فعلا قصد ورود به جنگ را ندارد و همچنان ترجیح میدهد که از اسرائیل حمایت کند. کنار هم قرار دادن این موارد و اظهار نظر چند ساعت پیش رئیس جمهور فرانسه این نکته را به ذهن متبادر میکند که کشورهای غربی حالا که شاهد شکست مفتضحانه اسرائیل هستند و رژیم را در معرض نابودی میبینند، با طرح مجدد «باز بودن درهای دیپلماسی» و «ابتکارهای جدید» به دنبال راهی برای نجات صهیونیستها هستند.
برخی منابع غربی، در ساعات گذشته اعلام کردند که فرانسه قصد دارد در بحبوحه نگرانیها از تشدید تنشهای منطقهای، با شرکای اروپایی خود پیشنهادی را برای حل مناقشه بین اسرائیل و ایران ارائه دهد. بر اساس گزارشات به نقل از دفتر ریاست جمهوری فرانسه، امانوئل مکرون -رئیس جمهور فرانسه- پس از برگزاری جلسه کابینه دفاعی در روز چهارشنبه، به ژان نوئل بارو -وزیر امور خارجه خود ماموریت داد تا «در روزهای آینده با شرکای نزدیک اروپایی خود، ابتکاری را برای ارائه یک توافق مذاکرهای دقیق رهبری کند».
بر اساس گزارش رسانههای غربی، بیانیه الیزه جزئیاتی در مورد اینکه این پیشنهاد چه میتواند باشد یا اینکه پاریس با کدام کشورهای اروپایی همکاری میکند، ارائه نکرد. علاوه بر این، گفته شده که وزیر امور خارجه ایران قرار است جمعه این هفته دیداری با همتایان خود در سه کشور اروپایی -فرانسه، آلمان و انگلیس- موسوم به «ایی 3» داشته باشد و کایا کالاس -دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا- نیز در این نشست حضور خواهد داشت.
کشورهای اروپایی هدف از این نشست را «بحث در مورد آخرین تحولات و ترغیب ایران به بازگشت به میز مذاکره» عنوان کردهاند. این در حالی است که ایران علیرغم بدعهدی طرفهای غربی هرگز میز مذاکره را ترک نکرد و حمله رژیم صهیونیستی بود که موجب توقف مذاکرات شد. پس از حمله متجاوزانه اسرائیل، دستگاه دیپلماسی ایران اعلام کرد که در چنین شرایطی حاضر به مذاکره نیست و تنبیه متجاوز در اولویت قرار دارد.
رئیس جمهور فرانسه در جریان اجلاس گروه ۷ در کانادا در اوایل هفته جاری نسبت به تشدید تنش در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده و خواستار خویشتنداری ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی شده بود.
به نظر میرسد هر چه حملات ایران با جدیت بیشتری دنبال شود، تلاش طرفهای غربی برای پایان دادن به این جنگ با هدف نجات رژیم صهیونیستی بیشتر خواهد شد. بدیهی است که با توجه به آنچه که آنها از قدرت موشکی و مدیریت جنگ ایران در روزهای اخیر دیدهاند، باز کردن مجدد راههای دیپلماتیک تنها گزینه آنها برای متقاعد کردن ایران برای توقف حملات به اسرائیل خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما