شهید طهرانچی مرکز نشر دانشگاهی را احیا کرد/ تیم‌سازی قوی و بازتعریف ماموریت‌

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که مرکز نشر دانشگاهی در دوره دکتر طهرانچی احیا شد، گفت: ایشان ماموریت‌های مرکز نشر را بازتعریف کرد و معتقد بود که فعالیت مرکز نباید فقط منحصر به چاپ کتاب باشد.

حجت رسولی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره شهید دکتر طهرانچی اظهار کرد: تیم‌سازی قوی یکی از بارزترین ویژگی‌های دکتر طهرانچی بود. سابقه آشنایی من با ایشان به سال ۱۳۸۰ برمی‌گردد. آغاز همکاری من با دکتر طهرانچی به زمانی مربوط است که ایشان معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی شدند و این همکاری تا سال‌های بعد و ریاست ایشان در مرکز نشر دانشگاهی و ریاست دانشگاه شهید بهشتی ادامه یافت.

وی افزود: دکتر طهرانچی فرد بسیار خلاقی بود. وقتی که ما تصور می‌کردیم به بن‌بست رسیده‌ایم، ایشان راهی برای حل مشکل پیدا می‌کردند. برای مثال زمانی که ایشان مسئولیت نشر دانشگاهی را به عهده گرفت، این سازمان تقریبا ورشکسته بود. نشر دانشگاهی مرکز بسیار مهمی بود؛ اما به مرور زمان تضعیف شده بود. مدیران قبلی قصد داشتند برای پرداخت حقوق کارکنان یکی از ساختمان‌های اصلی مرکز نشر را بفروشند؛ اما دکتر اجازه فروش این ساختمان را ندادند. ساماندهی کارمندان یکی دیگر از اقدامات دکتر طهرانچی در مرکز نشر دانشگاه بود. مدیریت نامناسب باعث ایجاد نارضایتی در کارمندان، کاهش کارآمدی و حتی فساد می‌شود. متخصصان بسیاری در مرکز نشر فعالیت می‌کردند؛ اما به درستی ساماندهی نشده بودند. دکتر هم از این افراد استفاده کرد و هم از افراد باتجربه‌ دیگری که میشناخت، استفاده کرد.

رسولی یادآور شد: ایشان ماموریت‌های مرکز نشر را بازتعریف کرد. معتقد بود که فعالیت مرکز نشر نباید فقط منحصر به چاپ کتاب باشد. البته چاپ کتاب را به صورت جدی پیگیری کرد و رونقی در مجموعه ایجاد کرد. من در نشر دانشگاهی بخش مجلات را به عهده گرفتم. ما اعلام کردیم همه مجلات باید فعالیتشان را ادامه دهند. طرح‌های بسیار مهمی از سوی دکتر طهرانچی برای توسعه مرکز نشر دانشگاه اجرا شد. ایشان بسیار توسعه‌طلب بود و مسئولیت هر نهادی را به عهده می‌گرفت، سعی می‌کرد آن نهاد بهترین باشد. می‌توان گفت مرکز نشر دانشگاهی در دوره دکتر طهرانچی احیا شد؛ اما افسوس که دوره فعالیت ایشان در مرکز نشر دانشگاهی کوتاه بود و پس از واگذاری به رئیس جدید طرح‌ها پیگیری نشد. البته دکتر طهرانچی این طرح‌ها را در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ایشان برخی از طرح‌ها را به دانشگاه آزاد منتقل کرد. یکی از ویژگی‌های دکتر طهرانچی این بود که می‌توانست به صورت خودکفا مجموعه‌های تحت سرپرستی خود را اداره کند. همیشه می‌گفت اگر به من بودجه ندهید هم می‌توانم مجموعه را اداره کنم. ایشان گروه‌های علمی را طراحی کرد و برای هر گروه یک مدیر تعیین کرد.

وی تصریح کرد: همچنین دکتر طهرانچی حافظه بسیار قوی داشته و چند بعدی بودند. به طوری که می‌توانستند همزمان چند کار را انجام دهند. دکتر طهرانچی خیلی صمیمانه با همه دوستان برخورد می‌کردند. صحبت کردن در مورد ویژگی‌های اخلاقی ایشان نیاز به زمان جداگانه و مفصلی دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1271512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =