هدف آمریکا فراتر از برنامه هسته‌ای ایران است / ترامپ و نتانیاهو در حال زمینه‌سازی برای توسعه پیمان ابراهیم

برخی تحلیلگران بر این باورند که حمله آمریکا و اسرائیل به ایران با اهدافی فراتر از برنامه هسته‌ای ایران اننجام شده و به نظر می‌رسد ترامپ و نتانیاهو در حال پیگیری عادی سازی دوباره رژیم با اعراب هستند که در چارچوب دکترین سیاسی اسرائیل-آمریکا برای تغییر چهره خاورمیانه تحلیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، به نظر می‌رسد تحولاتی همچون حمله مستقیم آمریکا و اسرائیل به مراکز هسته‌ای ایران، نشانه‌ای آشکار از تغییر رویکرد راهبردی ایالات متحده و اسرائیل در منطقه است.

در این چارچوب، بسیاری از تحلیل‌گران بر این باورند که حمله هماهنگ و بی‌سابقه به تاسیسات هسته‌ای ایران نه‌فقط واکنشی امنیتی، بلکه بخشی از یک نقشه‌ راه بزرگ‌تر برای بازطراحی نظم منطقه‌ای به نفع محور اسرائیل_آمریکا است؛ نظمی که می‌توان آن را در ادامه مسیر «توافق‌های ابراهیم» و تغییرات ژئوپلیتیکی جدید در خاورمیانه محسوب کرد.

بیشتر بخوانید:

صلح پایدار صرفا از طریق قدرت نظامی تامین می‌شود / آمریکا مسئول مستقیم بی‌ثباتی‌ها در خاورمیانه

در همین راستا نیز کنستانتین کوساچف -نائب رئیس شورای فدراسیون روسیه -در مقاله‌ای در مورد مناقشه اخیر ایران و اسرائیل به خبرگزاری تاس گفت: کمپین دونالد ترامپ -رئیس جمهور آمریکا- علیه ایران، با هدف ایجاد یک چارچوب جدید روابط در خاورمیانه است که نه تنها اسرائیل، بلکه بازیگران کلیدی «از پادشاهی‌های بانفوذ» را نیز شامل شود.

کوساچف نوشت: «به نظر می‌رسد برنامه‌های ترامپ بسیار فراتر از پرداختن به برنامه هسته‌ای ایران است. واضح است که هدف رئیس جمهور آمریکا پیروزی آرمان‌شهری اسرائیل بر همه دشمنان نیست، بلکه نقش تعیین‌کننده واشنگتن در شکل‌دهی به یک سیستم روابط جدید در خاورمیانه است که نه تنها به اسرائیل، بلکه به بازیگران کلیدی از پادشاهی‌های بانفوذ نیز متکی باشد».

این سناتور خاطرنشان کرد که انتخاب قطر به عنوان میانجی کلیدی در این درگیری کاملا عمدی بوده است. کوساچف اظهار داشت: «این دقیقا همان معنایی بود که در اظهارات اخیر استیو ویتکاف -فرستاده ویژه ایالات متحده- نهفته بود که گسترش توافق‌نامه‌های ابراهیم را به عنوان یک هدف کلیدی ریاست جمهوری معرفی کرد. او به اعلامیه‌های مهم قریب‌الوقوع در مورد کشورهای جدید شرکت‌کننده، از جمله عادی‌سازی روابط با کشورهایی که «ممکن است مردم حتی به آنها فکر هم نکرده باشند»، اشاره کرد.

به غیر از این تحلیل می‌توان به اشارات نتانیاهو در زمان جنگ با ایران نیز اشاره کرد. او در همان زمان که مشغول مبارزه با ایران بود با جملاتی تمایل خود را برای عادی سازی دوباره با اعراب مطرح کرده بود که نشان‌دهنده یک پیام ژئوپلیتیکی بسیار مهم و راهبردی است که باید در چهارچوب دکترین سیاسی اسرائیل-آمریکا برای تغییر چهره خاورمیانه تحلیل می‌شود.

در واقع نتانیاهو نه‌تنها خواستار یک حرکت بازدارنده علیه ایران بوده، بلکه به دنبال فراهم کردن زمینه‌ای برای صلح بیشتر با کشورهای عربی است.

ترامپ نیز اکنون با ورود به میدان درگیری ایران–اسرائیل، احتمالا سیاست بازگشت فعال به منطقه را دنبال می‌کند، هرچند با الگوی متفاوت از اشغال نظامی گذشته و با وجود اینکه هنوز هم سناتورها در آمریکا با کشانده شدن بیشتر آمریکا به منطقه پر آشوب خاورمیانه مخالف هستند، اما نتانیاهو احتمالا با فشار بیشتر تمایل دارد باز نیز این مسیر را دنبال کند.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1272420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =