دلیل آلودگی هوا در ماه‌های گرم سال

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا عنوان کرد: امسال حدود ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کرده‌ایم. این کمبود بارش‌ها، زمینه‌ساز خشک شدن زمین‌ها و تبدیل آن‌ها به منابعی برای تولید گرد و خاک شده است.

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره علت هجوم موج گردو غبار به کشور در ماه‌های گرم سال عنوان کرد: در پی وقوع خشک‌سالی شدید در کشور، موج گرد و غبار در برخی مناطق به‌ویژه در اطراف شهرها وارد شده و این پدیده بر کیفیت هوا و زندگی شهری تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته ضیائیان، در این مدت بسیاری از مراتع و زمین‌های اطراف شهرها به‌دلیل خشک‌سالی و کمبود بارش، به کانون‌های گرد و خاک تبدیل شده‌اند که با وزش بادهای شدید این گرد و غبار به مناطق شهری نفوذ خواهد کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: امسال با توجه به خشکسالی شدید و کاهش بارش‌ها، حدود ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کرده‌ایم. این کمبود بارش‌ها، زمینه‌ساز خشک شدن زمین‌ها و تبدیل آن‌ها به منابعی برای تولید گرد و خاک شده است. در نتیجه با وزش بادهای شدید، شاهد افزایش گرد و خاک در مناطق شهری خواهیم بود.

وی در ادامه تأکید کرد: علاوه بر این، افزایش گرد و غبار و کمبود بارش‌ها بر کشاورزی و وضعیت زیست‌محیطی کشور تأثیرگذار خواهد بود و این مشکلات، علاوه بر آثار زیست‌محیطی، سلامت عمومی را نیز تهدید می‌کند.

ضیائیان همچنین با اشاره به تأثیرات خشکسالی در بخش‌های صنعتی و کشاورزی گفت: این مشکلات در حالی رخ می‌دهند که بخش‌هایی از صنعت و کشاورزی در این شرایط دچار چالش‌های جدی شده‌اند. همچنین، تغییرات اقلیمی و افزایش آلاینده‌های صنعتی نیز به‌ویژه در نیمه دوم سال، در شرایط وارونگی دما در شهرها، وضعیت آلودگی را تشدید می‌کند.

وی در ادامه افزود: برای مقابله با پدیده گرد وغبار باید اقداماتی در سطح ملی و محلی انجام شود. یکی از اقدامات اساسی، همکاری با وزارت جهاد کشاورزی و بخش‌های مربوطه است. به‌ویژه در بخش حفظ و احیای منابع طبیعی و مراتع که می‌توانند به‌عنوان یک عامل کنترل‌کننده گرد و غبار عمل کنند.

رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا توضیح داد: این مشکل در کوتاه‌مدت حل نخواهد شد. با توجه به وسعت کانون‌های گرد و غبار و روند تغییرات اقلیمی، لازم است که راهکارهای بلندمدتی در راستای پیشگیری از بحران‌های مشابه اتخاذ شود.

وی در پایان با اشاره به تاثیر موقعیت جغرافیایی کشور دروقوع پدیده گردو غبار تاکید کرد: شرایط اقلیمی کشور ایجاب می‌کند که توجه ویژه‌ای به مسائل محیط‌ زیستی و منابع طبیعی داشته باشیم. این پدیده‌ها به‌ویژه در شرایط تغییرات اقلیمی و افزایش آلاینده‌ها بیشتر محسوس خواهند بود.

خبرنگار: مهدیه امجدیان

انتهای پیام /

کد خبر: 1272539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =