تغییر الگوی تغذیه دانشجویان رویکرد جدید وزارت علوم در راستای بهبود کیفیت

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع سازمان امور دانشجویان گفت: طراحی الگویی برای بهبود وضعیت تغذیه دانشجویان در حال تصویب و اجراست. این طرح با حمایت وزیر علوم و سازمان برنامه و بودجه در شورای معاونین وزارتخانه بررسی شده و هدف آن توجه ویژه به تغذیه دانشجویان و مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی است.

به گزارش گروه دانشگاه ایزسکانیوز، رحمت‌اله اللهیاری در جمع مدیران دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور بر اهمیت ایجاد یک محیط امن و شاد برای دانشجویان تأکید کرد و گفت: این طرح تاکنون در ۱۷ دانشگاه به عنوان مرحله آزمایشی پیاده‌سازی شده و دانشگاه‌ها باید با جدیت و همکاری در این مسیر گام بردارند، وزارت علوم در حال حاضر حدود ۹۰ همت بودجه دارد که از این مبلغ، تقریباً ۱۴ تا ۱۵ همت به حوزه تغذیه اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به رسالت بزرگ دانشگاه‌ها افزود: ما باید محیطی را فراهم کنیم که دانشجویان، به عنوان فرزندان این کشور، با کمترین دغدغه در آن زندگی و تحصیل کنند و بتوانند در آینده، مفید و مؤثر باشند.

اللهیاری بر لزوم بهبود زیرساخت‌ها و فرآیندهای مدیریتی در دانشگاه‌ها تأکید کرد و بیان داشت: تحقق این اهداف نیازمند مدیریت صحیح و مؤثر منابع است.

وی به چالش‌های موجود در آئین‌نامه‌های اداری دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تغذیه، یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان است و این موضوع بخشی از مشکلات مدیریتی است که با تصمیم‌های صحیح مدیریتی و استفاده بهینه از امکانات دانشگاه با نگاه مثبت هیئت امنای دانشگاه‌ها قابل حل است

معاون سازمان امور دانشجویان به نقش هیئت امنا در مدیریت منابع دانشگاه‌ها پرداخت و عنوان کرد: هیئت امنای دانشگاه باید بتواند در ایجاد ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری مؤثری اتخاذ کند تا روسای دانشگاه‌ها منابع را به درستی مدیریت کنند.

وی در ادامه به اهمیت نیروی انسانی دانشگاه‌ها اشاره کرد و بر لزوم توجه به مشکلات اقتصادی و تأثیر آن بر مدیریت دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: مدیریت در شرایط کنونی، اگر با تصمیم‌سازی‌های صحیح همراه باشد، خیلی از مشکلات دانشگاه‌ها قابل حل و تصمیم‌های مدیریت بهینه خصوصا در حوزه تغذیه امکان‌پذیر خواهد بود.

نگاه مثبت در ایجاد بستر لازم برای حضور سرمایه‌گذار در دانشگاه‌ها

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع سازمان امور دانشجویان با اشاره به رسالت بزرگ دانشگاه‌ها افزود: ما باید محیطی را فراهم کنیم که دانشجویان، به عنوان فرزندان عزیز این کشور، در آن زندگی و تحصیل کنند و بتوانند در آینده، مفید و مؤثر باشند.

وی بهبود زیرساخت‌ها و فرآیندهای مدیریتی در دانشگاه‌ها را ضروری دانست و گفت: تحقق این اهداف نیازمند مدیریت صحیح و مؤثر منابع است.

اللهیاری به فشار روانی بالای موجود بر دوش مدیران دانشجویی اشاره کرد و گفت: فشار روانی سنگین بر روی شما است، که با دلسوزی و دغدغه‌ای که دارید، محیط دانشگاه را تحت تأثیر قرار می‌دهید و خیلی از مشکلات را حل می‌کنید.

وی بر ضرورت توجه دانشگاه‌ها به حوزه دانشجویی تأکید کرده و افزود: تغذیه یکی از ارکان اساسی دانشگاه‌هاست و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت.

اللهیاری به نارضایتی‌های موجود از وضعیت تغذیه و غذا در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اکنون نزدیک ۲۰ درصد بودجه آموزش عالی به حوزه تغذیه اختصاص پیدا کرده است؛ اما دانشجویان، دانشگاه‌های دولتی و سازمان رضایت ندارند.

وی تصریح کرد: دانشگاه باید به مکانی تبدیل شود که تمامی جوانب زندگی سالم و رضایت‌بخش دانشجویان را در نظر گیرد.

اللهیاری بار دیگر بر اهمیت ایجاد یک محیط مساعد برای دانشجویان تأکید کرد و از مدیران دانشگاه‌ها خواست تا با تمام قوا در راستای تحقق این اهداف قدم بردارند.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع سازمان امور دانشجویان به اهمیت مدیریت منابع در زمینه تغذیه اشاره کرد و گفت: ما باید در زمینه رستوران‌ها و خدمات غذایی، از توان بخش خصوصی بهره‌مند شویم و به تعبیری این منابع را به بهترین شکل مدیریت کنیم و معتقدیم باید امکان ایجاد رستوران‌های مکمل فراهم شود تا کیفیت خدمات غذایی ارتقا پیدا کند.

وی در ادامه به ضرورت برگزاری همایش‌هایی در راستای بهبود وضعیت تغذیه اشاره کرد و گفت: باید برای دانشجویانی که از نظر مالی در مضیقه هستند، امکاناتی فراهم کنیم تا بتوانند با استفاده از یارانه‌های دولتی از غذاهای متنوع و باکیفیت بدون دغدغه استفاده کنند.

این مقام مسئول تأکید کرد: نسل امروز دانشجویان به نسبت گذشته نیازها و انتظارات متفاوت‌تری دارند و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

وی همچنین بر ایجاد رقابت در حوزه خدمات غذایی تأکید کرد و گفت: باید به جای فشار بر هزینه‌های دولتی، فضایی برای رقابت و سرمایه‌گذاری در این حوزه فراهم شود.

اللهیاری خاطرنشان کرد که کیفیت غذا باید در این رقابت جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و افزود: اگر بتوانیم درآمدها و هزینه‌ها را به درستی مدیریت کنیم، می‌توانیم به اهداف خود در این حوزه برسیم.

وی درباره ایجاد تضمین‌های مالی برای بخش خصوصی به منظور جلوگیری از ضررهای احتمالی آنها اظهار داشت: من از ابتدا اعلام می‌کنم که اگر بخش خصوصی با چالشی روبه‌رو شود، سازمان دانشجویان حاضر است بخشی از هزینه‌ها را پوشش دهد تا سرمایه‌گذاران احساس اطمینان بیشتری کنند.

اللهیاری تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش تغذیه و رستوران‌داری را در دانشگاه‌ها برای سودآوری معقول و منطقی، محترم بدانیم و سودآوری برای این بخش در قبال ارائه خدمت با کیفیت و متنوع را خوب ببینیم، والا تمایل سرمایه‌گذار برای حضور در این بخش با مشکل مواجه خواهد شد ما باید مسیر اصلاح ساختارها و فرآیندها را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا تمایل به سرمایه‌گذاری در این بخش بیشتر شود.

وی تاکید کرد: ما باید به دقت قراردادها را بررسی و آنالیز قیمت‌ها را انجام دهیم تا بتوانیم کیفیت را بهبود ببخشیم، این امر نه تنها به بهبود کیفیت خدمات غذایی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به کاهش فشار مالی بر بودجه دولتی نیز بینجامد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1286484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =