قصه‌ی دستان پرتوان در ضیافت طعم و هنر در نوزدهیمن جشنواره ملی آش ایرانی در زنجان

در حاشیه نوزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و بیستمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، غرفه‌های رنگارنگ، تنها ویترین فروش نیستند؛ بلکه تبلوری از هفته‌ها تلاش، ذوق و هنرمندی صنعتگران و آشپزانی است که از سراسر کشور گرد هم آمده‌اند تا زنجان را به قطب گردشگری غرب کشور تبدیل کنند. این گزارش روایتی است از پشت صحنه‌ی این رویداد ملی، جایی که لبخند و خستگی، در هم آمیخته است.

به گزارش خبرنگار استانی خبرگزاری ایسکانیوز از زنجان؛ زنجان این روزها میزبان بزرگترین رویداد فرهنگی و گردشگری شمال‌غرب کشور است. نوزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و بیستمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، فرصتی را فراهم کرده تا هم‌گرایی طعم‌های اصیل ایرانی با ظرافت‌های هنری دستان صنعتگران به تصویر کشیده شود. اما در پس این قاب‌های زیبا و هیاهویِ حضور گردشگران، حقیقتی وجود دارد که شاید در نگاه اول کمتر دیده شود: «تلاش بی‌وقفه و همت غرفه‌دارانی که ستون‌های اصلی این رویداد ملی هستند.»

برای غرفه‌داران، جشنواره صرفاً یک فضای نمایشگاهی نیست؛ بلکه آزمونی برای معرفی هویت بومی منطقه خود است. از سپیده‌دم که نسیم خنک زنجان می‌وزد، تکاپو در محوطه جشنواره آغاز می‌شود. آشپزانی که ساعت‌ها پیش از ورود اولین گردشگر، دیگ‌های سنگین آش را بر پا کرده‌اند و صنعتگرانی که با وسواس، ظریف‌ترین آثار دستان خود را بر پیشخوان می‌چینند. روایت تصویری این روزها، بیش از آنکه روایت کالاها باشد، روایت «تعهد» است. صنعتگری که هفته‌ها برای خلقِ یک اثر هنری وقت گذاشته و اکنون با صبر و حوصله، جزئیات فرآیند ساخت آن را برای مخاطب ناآشنا شرح می‌دهد، تصویری از عشق به فرهنگ ایرانی است.

نمایشگاه صنایع‌دستی، صحنه‌ی تقابل سنت و مدرنیته است؛ جایی که هنرمند زنجانی در کنار صنعتگر یزدی یا شیرازی، در یک فضای رقابتی سالم، به ترویج هویت ملی می‌پردازند. غرفه‌داران با گشاده‌رویی، خستگی مسیرهای طولانی سفر را با لبخند بر لب، به گردشگران هدیه می‌دهند. در بخش جشنواره آش نیز، دیگ‌های بخار کرده‌ی آش، نمادی از گرمای خانه‌های ایرانی است که توسط آشپزانی مدیریت می‌شود که شاید ساعت‌ها در کنار حرارت آتش ایستاده‌اند تا اصالت طعم بومی منطقه خود را حفظ کنند.

آنچه در نگاه اول به این غرفه‌ها خودنمایی می‌کند، نظم و چیدمانی است که حاصل ساعت‌ها تلاش فیزیکی غرفه‌داران است. از جابجایی بارهای سنگین تا چیدمان‌های هنری؛ همه و همه نشان‌دهنده این است که برای برپایی این رویداد باشکوه، چه انرژی عظیمی صرف شده است. غرفه‌داران حاضر در این جشنواره، سفیران فرهنگیِ استان‌های خود هستند که با وجود سختی‌های حضور در نمایشگاه‌های بین‌شهری، با تمام توان برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور کوشیده‌اند.

جشنواره ملی آش و نمایشگاه صنایع‌دستی در زنجان، تنها به کام گردشگران شیرین نیست، بلکه حاصل تلاش شیرین هزاران نفری است که در پس این غرفه‌ها ایستاده‌اند. ایسکانیوز در این گزارش، دستان پینه‌بسته‌ی صنعتگران و چهره‌های خسته‌ی اما امیدوار آشپزانی را ارج می‌نهد که با حضورشان، جان‌مایه‌ی فرهنگ ایرانی را به تصویر کشیده‌اند. امید است که این رویداد، نه تنها به تقویت زیرساخت‌های گردشگری استان کمک کند، بلکه گوشه‌ای از رنج و هنر این غرفه‌داران زحمتکش را برای مسئولین و مردم آشکار سازد.

خبرنگار: علی صالحی

انتهای پیام./

کد مطلب: 1316116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha