کتاب مصور ˝سفر به ایران ( تصویری از ایران دوران قاجار)˝ اثر اوژن فلاندن و پاسکال کست منتشر شد.
به گزارش ایسکانیوز؛ کتاب "سفر به ایران" برگزیده‌ای از کتاب "سفر آقایان اوژن فلاندن نقاش و پاسکال کُست معمار به ایران" است که در سال‌های 1851 و 1852 میلادی با هزینه دولت فرانسه به چاپ رسیده است. در آن زمان به تصمیم فرهنگستان هنرهای زیبای فرانسه به همراه هیات عالی رتبه سیاسی اعزامی به ایران، دو هنرمند یعنی "پاسکال کُست" معمار و "اوژن فلاندن" نقاش را به ایران فرستادند تا از آثار تاریخی ایران گزارشی مستند و مصور تهیه کنند. این هیات در سال 1218 شمسی وارد ایران شد و این دو هنرمند 250 تابلوی ارزشمند از آثار ایران را از خود به یادگار گذاشتند.

پیش ‌ر در سال 1355 این کتاب به صورت یک مجموعه 6 جلدی "سفر به ایران اوژن فلاندن و پاسکال کست" در سه آلبوم نفیس و با کیفیت مطابق نمونه اصلی در تیراژ محدود منتشر شده بود که نسخه‌های آن بسیار کمیاب است. چند سال بعد در سال های 1375 و 1377 این تصاویر در دو کتاب با عنوان "معماری ایرانی از نگاه تصویر" و "ایران قاجار از نگاه دو هنرمند فرانسوی: اوژن فلاندن و پاسکال کُست" منتشر شد اما به دلیل چاپ محدود هیچ کدام نتوانست جایگاه واقعی این تصاویر را به دوستداران فرهنگ و تاریخ ایران بازشناساند.

شرح تصاویر در متن فرانسه را "پاتریک گروژان" و "اولین گروژان" نوشته‌اند و کار ترجمه متن این کتاب برعهده دکتر عباس آگاهی بوده و حشمت الله انتخابی ویرایش ادبی و محتوایی کتاب را انجام داده است.

از ویژگی‌های برجسته نسخه تازه منتشر شده، ترجمه و ویراستاری خوب کتاب با چاپ تصاویر بر روی کاغذ مناسب است.

ویراستار با افزودن یادداشت‌های دقیق خواسته تا راهنمای گردشگری خوانندگان کتاب در هنگام تماشای تصاویر و گشت و گذار در این آثار باشد. او برای آنکه بتواند پرسش‌های بیننده را به درستی پاسخ دهد، بیش از سه سال به مطالعه میدانی و بررسی منابع مختلف پرداخته است. توضیحات ویراستار در این نسخه که بخش دوم کتاب را به خود اختصاص داده، همراه با عکس‌هایی که او تهیه کرده است، برخی خطاها و برداشت‌های نادرست تصویرگر یا شارح را به خوبی نقد می‌کند.

کتاب سفر به ایران (تصویری از ایران دوران قاجار)، با تابلوهایی اثر فلاندن و کست از بناهای تاریخی از میان رفته یا برجای مانده شهرهای تاریخی ایران همچون ماکو، تبریز، اصفهان، قزوین، تهران، بیستون، یزد، شیراز و... با متنی نوشته پاتریک و اولین گروژان را انتشارات نقش مانا در امسال وارد بازار کتاب کرده است.
کد خبر: 9173

وب گردی

وب گردی