ژنتیک چه نقشی در ایجاد سردردهای میگرنی دارد؟

یک جراح مغز و اعصاب از نحوه تشخیص و عوامل موثر در ایجاد سردرهای میگرنی توضیح داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، دکتر آذرهمایون؛ جراح مغز و اعصاب از دلایل ایجاد سردردهای می‌گرنی توضیح داد: میگرن نوعی بیماری است که علائم مختلفی دارد و معمولاً به صورت سردرد در یک طرف سر از متوسط تا شدید احساس می‌شود. شیوع این بیماری در خانم‌ها حدود ۲۰ درصد است یعنی از هر پنج خانم یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود اما در مردان شیوع کمتری دارد و از هر ۱۵ مرد یک نفر مبتلا به میگرن می‌شود.

او با اشاره به شروع میگرن از سنین جوانی گفت: زمان شروع این بیماری از دوران بلوغ و سنین جوانی است. بیماری میگرن شامل سه دسته اصلی می‌شود. یکی از آن‌ها میگرن با اورا است. اورا علائمی است که فرد پیش از شروع میگرن احساس می‌کند؛ مانند احساس چراغ روشن در سر. دسته دوم میگرن بدون علامت که بیش از دسته اول شایع است. در این نوع میگرن، سردردها بدون علائم قبلی ایجاد می‌شوند. دسته سوم میگرن با اورا بدون سردرد است که به میگرن خاموش معروف است و فرد ممکن است علائمی مانند حالت تهوع داشته باشد.

آذرهمایون عوامل موثر در تشدید بیماری را اینگونه شرح داد: برخی از عوامل مانند در نور زیاد، خستگی، گرمای شدید، بی‌آبی، تغییر در فشار هوا و تغییرات هورمونی ممکن است باعث شروع حمله میگرنی شوند. خانم‌ها هم ممکن است در زمان عادت ماهیانه و یا بارداری دچار حملات میگرنی شوند. استرس بسیار و سر و صدای زیاد هم یکی دیگر از عوامل تشدید کننده این بیماری است. فعالیت‌های شدید فیزیکی، برخی از مواد غذایی، بوی شدید ادکلنها، سیگار کشیدن، مصرف الکل، مصرف برخی از داروها که گشادکننده عروق هستند مانند نیتروگلیسیرین نیز ممکن است باعث ایجاد سردردهای میگرنی شوند. مصرف بیش از حد چای و قهوه و غذاهای حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هم در این موضوع دخیل هستند. ماهی دودی و برخی از انواع پنیرها هم منجر به این بیماری می‌شوند.

او با اشاره به علت ایجاد این بیماری عنوان کرد: علت دقیق میگرن مشخص نیست و مکانیسم‌های مختلفی در ایجاد آن تاثیرگذار هستند. تغییر در عروق، هورمون‌ها و میزان سروتونین در بدن هم به عنوان دلایل ایجاد ذکر شدند اما دلیل اصلی مشخص نیست. گفته می‌شود که در ۵۰ درصد مبتلایان به میگرن سابقه فامیلی دخیل بوده و بنابراین ژنتیک نقش مهمی در ایجاد میگرن‌ها بازی می‌کند. نحوه تشخیص میگرن بررسی علائم و معاینه بیمار است و در برخی از موارد نیاز به تصویر برداری و انجام ام آر آی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری سلامت

انتهای پیام/

کد خبر: 1113274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =