طب سنتی/ آشنایی با خواص بهارنارنج

بهارنارنج معمولا در پخت مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی کاربرد اصلی آن به‌همان صورت گل خشک و به‌خصوص عرق در طب گیاهی است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده،  در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می‌دهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی کاربرد اصلی آن به‌همان صورت گل خشک و به‌خصوص عرق در طب گیاهی است. برای مصرف دارویی، شکوفه‌های بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشکفته می‌چینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک می‌کنند تا تغییر رنگ ندهند.

بیشتر بخوانید:

طب سنتی / چهارتخمه چه خواصی دارد؟

مهم‌ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می‌دهد. بهارنارنج در تقویت معده و طب بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می‌برد.

 برای کنترل تشنج‌ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می‌کنند. اگر مشکل کم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهارنارنج یا چای آن را بنوشید.

کاربردهای بهار نارنج چیست؟

در طب سنتی گفته می‌شود که شکوفه‌های نارنج طبیعت گرم و خشک دارند و بر این اساس در درمان‌ بیماری‌های مختلف به شیوه‌های خاصی تجویز می‌شد. همچنین از آن در تهیه عرقیات یا به صوت دمنوش خالص یا مخلوط با سایر گیاهان دارویی استفاده می‌شود. همانطور که گفته شد، شکوفه نارنج بسیار معطر است و بوی آن یادآور یاسمن، جوز هندی و چمن تازه است.

عرق حاصل از شکوفه نارنج  مثل گلاب در پخت و پز، صنایع غذایی، داروسازی، عطر سازی و آروماتراپی کاربرد وسیعی دارد و به دلیل فوایدی که برای سلامت و شادابی پوست دارد از اسانس روغنی و آب مقطر آن در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

فواید بهارنارنج

بهار نارنج تازه و فرآورده‌های مختلف آن از جمله آب مقطر و اسانس کاربردهای فراوان دارند. برای به دست آوردن اسانس بهار نارنج از گل، دانه، برگ،ساقه، پوست آن‌ استفاده می‌کنند که آب بهار نارنج در واقع محصول فرعی این فرآیند تقطیر است.

استفاده از این گیاه به صورت خشک در درست کردن مربا و دمنوش در کشور ما رایج است. مصرف این گیاه دارای خواص بسیاری است که در ادامه نگاهی به آن‌ها می‌ اندازیم.

آرامش اعصاب و رفع میگرن و سردرد

بهار نارنج با تاثیر بر سیستم عصبی باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شود. در روزهایی که احساس افسردگی می‌کنید یا فشارهای عصبی زیاد منجر به ایجاد سردرد شما شده است؛ به راحتی می‌توانید دمنوش بهارنارنج را آماده و مصرف کنید. این دمنوش در درمان بی‌خوابی هم موثر است.

درمان مشکلات گوارشی
نوشیدن دمنوش بهار نارنج برای رفع درد و گرفتگی‌های شکمی، سوء هاضمه کمک می‌کند. این نوشیدنی در افرادی که معده ضغیف دارند باعث تقویت معده و درمان نفخ می‌شود. این دمنوش در طب سنتی برای درمان بی‌اشتهایی هم کاربرد داشته است.

سلامت قلب و تقویت ایمنی بدن
این گیاه دارویی از آریتمی (بی نظمی ضربان قلب) پیشگیری می‌کند و به دلیل تنظیم فشار خون می‌تواند از بروز سکته‌ و حمله ناگهانی قلبی جلوگیری کند. همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواص ضد سرطانی داشته و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

نرم و روشن کردن پوست
آب بهار نارنج باعث درخشندگی و تنظیم رنگ پوست می‌شود. می‌توانید آن را به عنوان تونر طبیعی استفاده کنید که باعث آبرسانی و درخشندگی پوست می‌شود. علاوه بر این در درمان آفتاب سوختگی‌های خفیف، قرمزی و التهاب پوست هم موثر است.

مضرات دمنوش بهار نارنج
بهار نارنج از گیاهان دارویی محسوب می‌شود که زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند برای افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند مضر باشد. در دوران بارداری و شیردهی و همچنین در صورت مصرف دارو‎‌های خاص از جمله داروهای ضد افسردگی حتما با پزشک خود در ارتباط با مصرف این دمنوش مشورت کنید.

طریقه مصرف:  برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است ۱۰گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف کرده، ‌همراه یک قاشق سوپ‌خوری عسل میل کنید. با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1124885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =