آموزش آشپزی / طرز تهیه شله ماهی

شله ماهی یا آش ماهی یکی از غذاهای خوشمزه سنتی جنوب ایران است ، در صورتی که ماهی تازه در دسترس نداشتید میتوانید از کنسرو تن ماهی برای تهیه این آش خوشمزه و مقوی استفاده کنید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شله ماهی یا آش ماهی یکی از آش های سنتی و اصیل بوشهر و لارستان فارس است که کمتر شناخته شده است ، این آش خوشمزه و مقوی معمولا در روزهای سرد بارانی تهیه می شود. اضافه شدن ماهی به این آش باعث شده که ارزش غذایی بالایی داشته باشد و انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین و امگا ۳ لازم برای بدن را تامین کند.

افراد میانسالی که عاشق خوردن گوشت قرمز هستند این مطلب را بخوانند

در صورتی که ماهی تازه در دسترس ندارید یا با طعم ماهی میانه خوبی ندارید میتوانید این آش خوشمزه را با تن ماهی درست کنید.

ماهی تازه         ۱ عدد
سیر      ۱ بوته
 پیاز      ۱ عدد
سبزی       ۲۰۰ گرم ( گشنیز و شوید )
 شنبلیله      ۵۰ گرم
بلغور گندم دانه درشت      ۱پیمانه
فلفل قرمز تند      به مقدار لازم
پودر لیمو عمانی      ۱ ق غذا خوری
نمک، زردچوبه      به میزان لازم
دارچین و برگ بو       به میزان لازم
روغن      به میزان لازم

شله ماهی بوشهری

سبزیها را پاک کنید ، بشویید و آبکش کنید تا آبش برود سپس ساطوری کنید.

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.

سبزی را اضافه کرده تفت دهید تا آبش کشیده شود.

ماهی را بشویید و به چند قسمت تقسیم کنید و به مود اضافه کرده ،تفت دهید تا طلایی شود.

۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و نیم ساعت بپزید.

ماهی را از قابلمه خارج کرده و تیغ ها و پوستش را جدا کنید و به اندازه دلخواه خرد کنید.

بلغور را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم آش بپزد.

هر از گاهی آش را هم بزنید تا نشود.

بعد از نیم ساعت دوباره ماهی ها را به آش اضافه کنید و صبر کنید به غلظت مناسب برسد.

برای تزئین روی آش ماهی بوشهری می توانید از پیازداغ استفاده کنید.

بهتر است برای تهیه آش ماهی بوشهری از ماهی های بدون تیغ یا کم تیغ مثل ماهی شیر ، هامور ، جش ، سنگسر و سرخود استفاده نمایید.

سیر را پوره کنید و به همراه فلفل تند ، ادویه ، پودر لیمو عمانی و نمک به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.

شله ماهی لاری

برای ۲ نفر
  بلغور گندم یا گندم پوست کنده نیمکوب شده       ۱ پیمانه
  پیاز متوسط     ۱ عدد
ترب      به مقدار دلخواه
 ماهی     ۲ تکه
 نمک و فلفل سیاه و زردچوبه      به مقدار لازم
 روغن      کمی

پیازها را خلالی خرد کنید و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید.

نصف پیاز داغ را به همراه ۵ – ۶ لیوان آب در  یک قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.

نمک و فلفل سیاه را و بلغور گندم را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.

شعله را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا بلغور گندم بپزد، هر از گاهی قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد.

ترب را خرد کرده اضافه کنید.

ماهی را با آب و کمی زردچوبه و نمک بخار پز کنید سپس تیغ های ماهی را بگیرید و گوشت ماهی را با پیازداغی که کنار گذاشته بودید ، تفت دهید و زمانی که شله آماده شد به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا جا بیوفتد و غلیظ شود.

شله ماهی لاری را میتوانید به همراه نارنج و سبزی سرو نمایید.
شله ماهی تن
مواد لازم شله ماهی تن
 بلغور گندم         ۳۰۰ گرم
 بلغور جو      ۱۰۰ گرم
 لوبیا چشم بلبلی     ۲۵۰ گرم
تخم گشنیز       یک چهارم ق چ
 دارچین       یک چهارم ق چ
 زردچوبه      ۱ ق چ  
سیر      ۵ حبه
 فلفل و نمک     به میزان لازم
پیاز      ۱ عدد
آب      ۶ لیوان
شوید و گشنیز خرد شده      ۴۰۰ گرم
ماهی تن      ۳ قوطی کنسرو
پیاز متوسط      ۲ عدد
لیمو عمانی      ۱ ق غ
تخم گشنیز      یک چهارم ق چ
دارچین      یک چهارم ق چ
زردچوبه      ۱ ق چ
نمک     به میزان لازم

لوبیا را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آبش را عوض کنید سپس به همراه ۳ لیوان آب بپزید تا نرم شود.

بلغورها را پاک کنید و بشویید.

سیر ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، تخم گشنیز و دارچین و لیمو عمانی را با هم بکوبید و به همراه پیاز و سبزی خورد شده دوباره کمی بکوبید به قابلمه لوبیا اضافه کنید.

بقیه آب را اضافه کنید و زمانی که به جوش آمد بلغورها را اضافه نمایید و هم بزنید.

درقابلمه را بگذازید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد ولی مرتب هم بزنید که ته نگیرد.

تن ماهی را اضافه کرده مخلوط کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم ۱۵ دقیقه دم بکشد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1184215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =